Achille

De naam Achille is van Griekse oorsprong en de betekenis ervan is gerelateerd aan de Griekse mythologie. Deze naam is door de geschiedenis heen gebruikt en heeft een belangrijke stempel gedrukt op verschillende culturen en beschavingen. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Achille onderzoeken, evenals de invloed ervan op cultuur en samenleving.

Herkomst van de naam Achille

De naam Achille komt van het Oudgriekse Ἀχιλλεύς (Achilleus), dat op zijn beurt is afgeleid van het woord αχος (akhos), wat 'pijn' of 'verdriet' betekent. Volgens de Griekse mythologie was Achille een legendarische held en de hoofdpersoon van de Trojaanse oorlog. Hij staat algemeen bekend om zijn moed, strijdvaardigheid en veronderstelde onkwetsbaarheid, behalve zijn hiel. Achille is een van de meest prominente personages in de Ilias, een epos toegeschreven aan de Griekse dichter Homerus. In de Ilias wordt Achille beschreven als een formidabele krijger wiens heldendaden op het slagveld legendarisch zijn. Zijn naam is synoniem geworden voor moed en heldenmoed, en zijn verhaal is verteld en geherinterpreteerd in talloze kunstwerken, literatuur en muziek.

Betekenis van de naam Achille

De betekenis van de naam Achille is nauw verwant aan de Griekse mythologie en de toeschrijvingen van de held die deze naam draagt. De term "Achille" wordt in verband gebracht met het idee van pijn en verdriet, verwijzend naar Achilles voorbeschikking tot een vroege dood. Volgens de legende dompelde zijn moeder Thetis hem onder in de rivier de Styx om hem onkwetsbaar te maken, maar toen ze hem bij zijn hiel vasthield, bleef hij onbeschermd achter. In de Griekse mythologie wordt Achille vereerd als een halfgod en een symbool van moed en glorie in oorlog. Zijn naam roept het beeld op van een onverzettelijke krijger, een moedige leider en een beschermer van zijn volk. Door de eeuwen heen is de naam Achille in verschillende culturen overgenomen en heeft verschillende betekenissen en connotaties gekregen, maar heeft altijd de associatie met moed en kracht behouden. In de populaire cultuur wordt de naam Achille gebruikt in toneelstukken, films, romans en andere vormen van kunst als symbool van macht en vastberadenheid. Zijn nalatenschap bestaat tot op de dag van vandaag en zijn verhaal blijft voor velen een bron van inspiratie.

De naam Achille wordt ook gedragen door historische en prominente figuren op verschillende terreinen, zoals literatuur, politiek en sport. Zijn aanwezigheid in de geschiedenis en zijn iconische betekenis hebben ertoe bijgedragen dat zijn nagedachtenis en het belang van zijn naam in de hedendaagse samenleving levend zijn gebleven.

Invloed van de naam Achille op de samenleving en cultuur

Sinds de oudheid heeft de naam Achille een aanzienlijke invloed uitgeoefend op de samenleving en cultuur. In de Griekse mythologie wordt Achille vereerd als een van de grootste helden van zijn tijd, en zijn naam is een symbool geworden van moed en kracht. Het verhaal is door de eeuwen heen het onderwerp geweest van talloze interpretaties en aanpassingen, wat heeft bijgedragen aan de duurzaamheid ervan in de populaire cultuur. Achille is afgebeeld in klassieke en moderne kunstwerken, zoals sculpturen, schilderijen en reliëfs, die zijn heroïsche figuur en zijn rol in de Trojaanse oorlog weergeven. Hij is ook het onderwerp geweest van talrijke literaire en muzikale werken, die hebben bijgedragen aan de verspreiding van zijn legende en het levend houden van zijn nagedachtenis in het collectieve bewustzijn. In de hedendaagse samenleving blijft de naam Achille een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met de connotatie van kracht en moed. De associatie met de Griekse mythologie en de symbolische betekenis ervan maken het een aantrekkelijke keuze voor degenen die hun kind een naam willen geven met een rijke historische en culturele achtergrond. De naam Achille wordt ook gedragen door historische en prominente figuren op verschillende terreinen, wat heeft bijgedragen aan het levend houden van zijn nagedachtenis en het belang van zijn naam in de hedendaagse samenleving. Op sportgebied is Achille ook een iconische naam, gedragen door gerenommeerde atleten die hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Zijn nalatenschap blijft een bron van inspiratie en bewondering voor veel mensen over de hele wereld. Kortom, de naam Achille heeft een rijke oorsprong in de Griekse mythologie en wordt geassocieerd met moed, dapperheid en kracht. De symbolische betekenis ervan heeft het tot een populaire en tijdloze naam gemaakt die door de eeuwen heen heeft standgehouden. Achille is een naam die het beeld oproept van een legendarische held en wordt vereerd vanwege het belang ervan in de Griekse mythologie en de blijvende impact ervan op de samenleving en cultuur.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Achille. De naam Achille is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Achille, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Achille een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Achille is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Achille een unisex naam kan zijn.

De naam Achille komt vaker voor in deze landen: Italië, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Democratische Republiek Congo en Madagaskar. De significante aanwezigheid van Achille in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Achille een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Achille te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Samengevat is Achille een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Italië, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Democratische Republiek Congo en Madagaskar de landen zijn met het grootste aantal Achille. Achille begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Achille in de wereld

De naam Achille heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Achille een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Achille heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Achille de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Achille is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Achille ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Achille

Als je de naam Achille overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Achille noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Achille populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Achille de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Achille op de kaart

 1. Italië Italië (15357)
 2. Kameroen Kameroen (15038)
 3. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (14267)
 4. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (6587)
 5. Madagaskar Madagaskar (5744)
 6. Rwanda Rwanda (4834)
 7. Benin Benin (3880)
 8. Togo Togo (3049)
 9. Ivoorkust Ivoorkust (2473)
 10. Gabon Gabon (2365)
 11. Burkina Faso Burkina Faso (2183)
 12. Frankrijk Frankrijk (1840)
 13. Ethiopië Ethiopië (1618)
 14. België België (1008)
 15. Tsjaad Tsjaad (927)
 16. Verenigde Staten Verenigde Staten (743)
 17. Republiek Congo Republiek Congo (612)
 18. Canada Canada (445)
 19. Zwitserland Zwitserland (333)
 20. Mali Mali (331)
 21. Ghana Ghana (281)
 22. Haïti Haïti (244)
 23. Marokko Marokko (191)
 24. Brazilië Brazilië (157)
 25. Senegal Senegal (115)
 26. Egypte Egypte (87)
 27. Engeland Engeland (72)
 28. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (68)
 29. Duitsland Duitsland (61)
 30. Nederland Nederland (46)
 31. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (30)
 32. Malta Malta (28)
 33. Filipijnen Filipijnen (26)
 34. Venezuela Venezuela (24)
 35. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (22)
 36. Frans Polynesië Frans Polynesië (22)
 37. Luxemburg Luxemburg (22)
 38. Ierland Ierland (19)
 39. Nigeria Nigeria (14)
 40. Guinee Guinee (14)
 41. Spanje Spanje (12)
 42. Argentinië Argentinië (12)
 43. Zweden Zweden (12)
 44. Niger Niger (11)
 45. Griekenland Griekenland (11)
 46. Thailand Thailand (11)
 47. Australië Australië (10)
 48. Burundi Burundi (9)
 49. India India (9)
 50. Tunesië Tunesië (9)
 51. Hongarije Hongarije (7)
 52. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (6)
 53. Rusland Rusland (6)
 54. Chili Chili (6)
 55. China China (6)
 56. Denemarken Denemarken (6)
 57. Algerije Algerije (5)
 58. Albanië Albanië (4)
 59. Saint Barthélemy Saint Barthélemy (4)
 60. Koeweit Koeweit (4)
 61. Mauritius Mauritius (3)
 62. Wales Wales (3)
 63. IJsland IJsland (3)
 64. Costa Rica Costa Rica (3)
 65. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (3)
 66. Oeganda Oeganda (2)
 67. Dominica Dominica (2)
 68. Ecuador Ecuador (2)
 69. Maleisië Maleisië (2)
 70. Zambia Zambia (2)
 71. Finland Finland (2)
 72. Peru Peru (2)
 73. San Marino San Marino (2)
 74. Japan Japan (2)
 75. Saint Lucia Saint Lucia (2)
 76. Cyprus Cyprus (2)
 77. Uruguay Uruguay (1)
 78. Mexico Mexico (1)
 79. Namibië Namibië (1)
 80. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 81. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 82. Noorwegen Noorwegen (1)
 83. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 84. Bulgarije Bulgarije (1)
 85. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 86. Portugal Portugal (1)
 87. Bermuda Bermuda (1)
 88. Hong Kong Hong Kong (1)
 89. Roemenië Roemenië (1)
 90. Seychellen Seychellen (1)
 91. Singapore Singapore (1)
 92. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (1)
 93. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 94. Swaziland Swaziland (1)
 95. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 96. Turkije Turkije (1)
 97. Monaco Monaco (1)
 98. Oekraïne Oekraïne (1)
 99. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Achille veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Achille is, je een familielid hebt met de naam Achille, je overweegt een personage in je roman Achille te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.