Abram

Herkomst van de naam Abram

De naam Abram is van Hebreeuwse oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het is een mannelijke naam die in verschillende culturen en delen van de wereld wordt gebruikt en door de eeuwen heen verschillende betekenissen en symboliek heeft gekregen.

Betekenis van de naam Abram

De betekenis van de naam Abram houdt verband met de bijbelse figuur Abraham, een van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van het jodendom, het christendom en de islam. In het Hebreeuws wordt de naam getranscribeerd als Avraham, en betekent 'vader van menigten' of 'vader van vele naties'. Deze betekenis weerspiegelt het belang van de bijbelse figuur bij de oprichting van de drie grootste monotheïstische religies ter wereld.

In de Hebreeuwse traditie was Abram, die later Abraham werd, de grondlegger van het Joodse volk, en zijn verhaal is algemeen bekend in de Bijbel en de Koran. Abraham wordt niet alleen beschouwd als de geestelijke vader van alle drie de religies, maar wordt ook vereerd vanwege zijn onwankelbare geloof in God en zijn rol bij het vervullen van goddelijke beloften.

Varianten van de naam Abram

De naam Abram kent meerdere varianten in verschillende talen en culturen. In het Engels is de meest voorkomende vorm Abraham, terwijl deze in andere talen, zoals het Arabisch, wordt getranscribeerd als Ibrahim. Deze varianten weerspiegelen de mondiale invloed van de bijbelse figuur en de aanpassing van de naam aan verschillende culturele en taalkundige contexten.

In sommige culturen is de naam Abram ook aangepast aan kortere vormen, zoals Abe of Bram, die een deel van de oorspronkelijke betekenis behouden maar een eigen persoonlijkheid krijgen. Deze varianten zijn te vinden in verschillende delen van de wereld, wat de universaliteit van de naam aantoont en het vermogen ervan om zich aan te passen aan verschillende culturen en tradities.

Gebruik van de naam Abram vandaag

Ondanks zijn bijbelse oorsprong en lange geschiedenis blijft de naam Abram vandaag de dag populair. Het is een naam die door de eeuwen heen relevant is gebleven en nog steeds een veel voorkomende keuze is voor ouders van verschillende culturen en religies.

In sommige gevallen wordt de naam gebruikt als eerbetoon aan de bijbelse figuur Abraham, als een manier om zijn spirituele nalatenschap voort te zetten. In andere gevallen wordt de naam gekozen vanwege de krachtige betekenis en de connectie met het idee een leider of spirituele gids te zijn, eigenschappen die veel ouders voor hun kinderen verlangen.

De naam Abram is ook populair geworden in de populaire cultuur en is verschenen in boeken, films en televisieshows. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de naam in de publieke belangstelling bleef staan ​​en dat de populariteit onder nieuwe generaties is toegenomen.

Persoonlijkheden met de naam Abram

In de geschiedenis en de hedendaagse cultuur zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Abram dragen. Deze individuen hebben hun sporen nagelaten op verschillende gebieden, van de politiek en de academische wereld tot entertainment en sport.

Een van de bekendste voorbeelden is Abram Petrovich Gannibal, een Russische edelman van Afrikaanse afkomst die de overgrootvader van moederskant was van Alexander Poesjkin, de beroemde Russische dichter. Gannibal was een militair ingenieur, dichter en diplomaat die opviel aan het hof van keizer Peter de Grote en een blijvende erfenis naliet in de Russische geschiedenis.

Een ander voorbeeld is Abram Lerner, een invloedrijke Braziliaanse econoom die minister van Planning was tijdens de regering van Juscelino Kubitschek. Lerner speelde een cruciale rol in de economische ontwikkeling van Brazilië in de jaren vijftig, en zijn nalatenschap is nog steeds relevant in de politiek en economie van het land.

Deze voorbeelden tonen de diversiteit aan persoonlijkheden die de naam Abram delen, evenals de invloed die ze hebben gehad in verschillende historische en culturele contexten.

Conclusie

Samenvattend heeft de naam Abram een ​​oorsprong en betekenis die diep geworteld is in de geschiedenis en religieuze traditie. De connectie met de bijbelse figuur Abraham heeft het tot een universeel erkende en gewaardeerde naam gemaakt, en de relevantie ervan vandaag de dag toont aan dat het in staat is culturele en taalkundige grenzen te overstijgen.

Of het nu gaat om een ​​eerbetoon aan Abrahams geloof en vastberadenheid, of als een persoonlijke keuze op basis van de krachtige betekenis ervan, de naam Abram blijft een populaire keuze voor ouders met verschillende achtergronden en overtuigingen. Zijn aanwezigheid in de hedendaagse cultuur, maar ook in de geschiedenis, demonstreert zijn vermogen om te inspireren en een blijvende stempel op de samenleving te drukken.

Uiteindelijk blijft de naam Abram een ​​krachtige uitdrukking van identiteit en erfenis, en de invloed ervan zal blijven bestaan ​​in de toekomstkomende generaties.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abram. De naam Abram is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abram, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abram een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abram hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abram, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abram komt vaker voor in deze landen: Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Mexico, Egypte en Indonesië. De significante aanwezigheid van Abram in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Samengevat is Abram een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Mexico, Egypte en Indonesië de landen zijn met het grootste aantal Abram. Abram begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abram in de wereld

De naam Abram heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abram een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abram heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abram de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abram is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abram ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abram

Als je de naam Abram overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abram noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abram populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abram de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abram op de kaart

 1. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (30738)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (6544)
 3. Mexico Mexico (1778)
 4. Egypte Egypte (1583)
 5. Indonesië Indonesië (1533)
 6. Zambia Zambia (1506)
 7. Rusland Rusland (1391)
 8. Oeganda Oeganda (1258)
 9. Duitsland Duitsland (1031)
 10. Canada Canada (933)
 11. Oekraïne Oekraïne (889)
 12. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (712)
 13. India India (512)
 14. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (481)
 15. Botswana Botswana (411)
 16. Oezbekistan Oezbekistan (388)
 17. Filipijnen Filipijnen (381)
 18. Brazilië Brazilië (371)
 19. Nigeria Nigeria (337)
 20. Israël Israël (314)
 21. Paraguay Paraguay (279)
 22. Georgië Georgië (273)
 23. Irak Irak (222)
 24. Malawi Malawi (212)
 25. Bolivia Bolivia (205)
 26. Lesotho Lesotho (196)
 27. Peru Peru (166)
 28. Zimbabwe Zimbabwe (155)
 29. Belize Belize (115)
 30. Iran Iran (102)
 31. Kenia Kenia (100)
 32. Nederland Nederland (98)
 33. Argentinië Argentinië (89)
 34. Armenië Armenië (84)
 35. Kazachstan Kazachstan (84)
 36. Wit-Rusland Wit-Rusland (69)
 37. Engeland Engeland (48)
 38. Panama Panama (44)
 39. Pakistan Pakistan (38)
 40. Soedan Soedan (36)
 41. Liberia Liberia (33)
 42. Spanje Spanje (30)
 43. Litouwen Litouwen (30)
 44. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (29)
 45. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (27)
 46. Colombia Colombia (26)
 47. Kroatië Kroatië (25)
 48. Venezuela Venezuela (23)
 49. Abchazië Abchazië (22)
 50. Burkina Faso Burkina Faso (21)
 51. Afghanistan Afghanistan (20)
 52. Schotland Schotland (19)
 53. Australië Australië (16)
 54. België België (16)
 55. Frankrijk Frankrijk (16)
 56. Maleisië Maleisië (16)
 57. Griekenland Griekenland (15)
 58. China China (14)
 59. Uruguay Uruguay (14)
 60. Italië Italië (14)
 61. Estland Estland (14)
 62. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (13)
 63. Benin Benin (13)
 64. Moldavië Moldavië (13)
 65. Nicaragua Nicaragua (13)
 66. Chili Chili (13)
 67. Zweden Zweden (12)
 68. Qatar Qatar (10)
 69. Zuid-Ossetië Zuid-Ossetië (9)
 70. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (9)
 71. Tadzjikistan Tadzjikistan (9)
 72. Ierland Ierland (9)
 73. Taiwan Taiwan (8)
 74. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (8)
 75. Ivoorkust Ivoorkust (8)
 76. Thailand Thailand (6)
 77. Kameroen Kameroen (6)
 78. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (6)
 79. Singapore Singapore (5)
 80. Honduras Honduras (5)
 81. Polen Polen (4)
 82. Koeweit Koeweit (4)
 83. Wales Wales (4)
 84. Ghana Ghana (4)
 85. Togo Togo (4)
 86. Zwitserland Zwitserland (4)
 87. Noorwegen Noorwegen (3)
 88. Tanzania Tanzania (3)
 89. IJsland IJsland (3)
 90. Oostenrijk Oostenrijk (3)
 91. Libanon Libanon (3)
 92. Marshalleilanden Marshalleilanden (3)
 93. Hong Kong Hong Kong (3)
 94. Republiek Congo Republiek Congo (3)
 95. Turkije Turkije (3)
 96. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2)
 97. Jamaica Jamaica (2)
 98. Algerije Algerije (2)
 99. Kosovo Kosovo (2)
 100. Cambodja Cambodja (2)
 101. Letland Letland (2)
 102. El Salvador El Salvador (2)
 103. Haïti Haïti (2)
 104. Nepal Nepal (1)
 105. Oman Oman (1)
 106. Costa Rica Costa Rica (1)
 107. Cuba Cuba (1)
 108. Frans Polynesië Frans Polynesië (1)
 109. Denemarken Denemarken (1)
 110. Albanië Albanië (1)
 111. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 112. Jordanië Jordanië (1)
 113. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (1)
 114. Japan Japan (1)
 115. Ecuador Ecuador (1)
 116. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 117. Roemenië Roemenië (1)
 118. Ethiopië Ethiopië (1)
 119. Barbados Barbados (1)
 120. Servië Servië (1)
 121. Finland Finland (1)
 122. Micronesië Micronesië (1)
 123. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 124. Bulgarije Bulgarije (1)
 125. Salomonseilanden Salomonseilanden (1)
 126. Luxemburg Luxemburg (1)
 127. Sierra Leone Sierra Leone (1)
 128. Transnistrië Transnistrië (1)
 129. Senegal Senegal (1)
 130. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (1)
 131. Malta Malta (1)
 132. Tsjaad Tsjaad (1)
 133. Guyana Guyana (1)
 134. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (1)
 135. Namibië Namibië (1)
 136. Turkmenistan Turkmenistan (1)
 137. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abram veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abram is, je een familielid hebt met de naam Abram, je overweegt een personage in je roman Abram te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.