Abra

Herkomst van de naam 'Abra'

De naam 'Abra' heeft een Hebreeuwse oorsprong en is van groot belang in de joodse en christelijke cultuur. Deze vrouwelijke naam heeft een rijke geschiedenis en een diepe betekenis die door de eeuwen heen heeft standgehouden. In dit artikel onderzoeken we de oorsprong en betekenis van 'Abra', evenals de invloed ervan op verschillende culturen en tradities.

Betekenis van de naam 'Abra'

De betekenis van de naam 'Abra' is "moeder van menigten" of "vader is verheven". Deze interpretaties komen uit het bijbels Hebreeuws en worden geassocieerd met belangrijke verhalen in de joods-christelijke traditie. In het Oude Testament is 'Abra' de oorspronkelijke naam van de bijbelse figuur die bekend staat als Abraham, die wordt beschouwd als de vader van het Joodse volk en een model van geloof en gehoorzaamheid aan God.

De naam 'Abra' heeft een diepe weerklank in de joodse en christelijke spiritualiteit, omdat hij nauw verwant is aan een van de belangrijkste patriarchen in de bijbelse geschiedenis. De betekenis ervan roept het idee op van vruchtbaarheid en welvaart, evenals het belang van vaderschap in de religieuze traditie.

Geschiedenis en cultuur

De naam 'Abra' is door de geschiedenis heen in verschillende culturen gebruikt, hoewel de Hebreeuwse oorsprong hem vooral relevant maakt in de Joodse traditie. In de Hebreeuwse cultuur is de naam 'Abra' aangenomen als eerbetoon aan de bijbelse figuur Abraham, en wordt beschouwd als een naam met groot prestige en religieuze betekenis.

In de christelijke cultuur is de naam 'Abra' ook aanzienlijk aanwezig, vooral in gemeenschappen met bijbelse wortels. Abrahams rol in de bijbelse geschiedenis en zijn belang als figuur van geloof en toewijding maken hem tot een naam die van groot belang is voor christelijke gelovigen.

De naam 'Abra' heeft de barrières van religie overstegen en is in verschillende culturen over de hele wereld overgenomen, deels vanwege de spirituele weerklank en de krachtige betekenis van vaderschap en vruchtbaarheid. Zijn geschiedenis en aanwezigheid in de mondiale cultuur hebben ervoor gezorgd dat het een naam is geworden met een aanzienlijke erfenis en een rijk erfgoed.

Variaties op de naam 'Abra'

Net als veel namen van bijbelse oorsprong heeft 'Abra' door de eeuwen heen en in verschillende culturen verschillende variaties gekend. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn 'Abraham', 'Abrahan' en 'Abram', die allemaal zijn afgeleid van de oorspronkelijke naam en aangepast aan verschillende talen en tradities.

Bovendien is 'Abra' in sommige culturen een zelfstandige voornaam geworden, zonder dat deze afgeleid hoeft te worden van een langere naam. In deze gevallen behoudt 'Abra' zijn oorspronkelijke betekenis en wordt het een bevestiging van bijbels erfgoed en spirituele verbondenheid.

Variaties op de naam 'Abra' weerspiegelen het aanpassingsvermogen en het vermogen om taalkundige en culturele barrières te overstijgen. Via deze varianten zet de naam 'Abra' zijn erfenis en invloed op de mondiale cultuur voort, waardoor de rijke geschiedenis en diepe betekenis ervan levend blijven.

Beroemdheden met de naam 'Abra'

Door de geschiedenis heen hebben verschillende persoonlijkheden de naam 'Abra' gedragen, wat heeft bijgedragen aan de aanwezigheid ervan in de populaire cultuur en de relevantie ervan op verschillende gebieden. Tot de hedendaagse beroemdheden met deze naam behoren kunstenaars, schrijvers, atleten en activisten die de erfenis van 'Abra' met trots en onderscheiding hebben gedragen.

De aanwezigheid van de naam 'Abra' in de publieke sfeer weerspiegelt de krachtige en blijvende impact ervan op de hedendaagse samenleving, evenals het vermogen ervan om mensen met verschillende achtergronden en tradities te inspireren en met elkaar te verbinden.

b>

Conclusie

Samenvattend heeft de naam 'Abra' een Hebreeuwse oorsprong en een diepe betekenis waardoor hij culturele en religieuze barrières overstijgt. De associatie met belangrijke bijbelse figuren, de betekenis van vaderschap en vruchtbaarheid, en de aanwezigheid ervan in verschillende culturen en tradities maken het tot een naam met grote invloed en relevantie.

Het verhaal en de betekenis van 'Abra' blijft een bron van inspiratie en verbinding voor mensen over de hele wereld, en demonstreert de blijvende impact en erfenis ervan op de mondiale samenleving.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abra. De naam Abra is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abra, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abra een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abra is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abra een unisex naam kan zijn.

De naam Abra komt vaker voor in deze landen: Togo, Verenigde Staten, Iran, Benin en India. De significante aanwezigheid van Abra in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abra is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abra een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Togo, Verenigde Staten, Iran, Benin en India de landen zijn met het grootste aantal Abra. Abra begint met de letter A en is in principe een unisex, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abra in de wereld

De naam Abra heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abra een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abra heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abra de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abra is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abra ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abra

Als je de naam Abra overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abra noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abra populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abra de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abra op de kaart

 1. Togo Togo (33130)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (1087)
 3. Iran Iran (848)
 4. Benin Benin (792)
 5. India India (366)
 6. Ghana Ghana (337)
 7. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (291)
 8. Polen Polen (283)
 9. Pakistan Pakistan (200)
 10. Israël Israël (182)
 11. Afghanistan Afghanistan (149)
 12. Indonesië Indonesië (146)
 13. Filipijnen Filipijnen (108)
 14. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (62)
 15. Ivoorkust Ivoorkust (59)
 16. Nigeria Nigeria (58)
 17. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (51)
 18. Oeganda Oeganda (50)
 19. Engeland Engeland (42)
 20. Ethiopië Ethiopië (36)
 21. Niger Niger (33)
 22. Canada Canada (28)
 23. Liberia Liberia (21)
 24. Burkina Faso Burkina Faso (18)
 25. Rusland Rusland (16)
 26. Maleisië Maleisië (15)
 27. Duitsland Duitsland (14)
 28. België België (13)
 29. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (12)
 30. Frankrijk Frankrijk (12)
 31. Australië Australië (12)
 32. Kroatië Kroatië (12)
 33. Colombia Colombia (12)
 34. Kazachstan Kazachstan (10)
 35. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (9)
 36. Brazilië Brazilië (8)
 37. Turkije Turkije (8)
 38. Mauritanië Mauritanië (7)
 39. Tanzania Tanzania (6)
 40. Nederland Nederland (5)
 41. Italië Italië (5)
 42. Zwitserland Zwitserland (5)
 43. Thailand Thailand (5)
 44. Marshalleilanden Marshalleilanden (5)
 45. Egypte Egypte (4)
 46. Mexico Mexico (4)
 47. Venezuela Venezuela (3)
 48. Spanje Spanje (3)
 49. Argentinië Argentinië (3)
 50. Noorwegen Noorwegen (3)
 51. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (3)
 52. Kenia Kenia (3)
 53. Singapore Singapore (3)
 54. Taiwan Taiwan (3)
 55. Jemen Jemen (2)
 56. Albanië Albanië (2)
 57. Zweden Zweden (2)
 58. Libanon Libanon (2)
 59. Kameroen Kameroen (2)
 60. China China (2)
 61. Algerije Algerije (1)
 62. Myanmar Myanmar (1)
 63. Uruguay Uruguay (1)
 64. Estland Estland (1)
 65. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 66. Malawi Malawi (1)
 67. Eritrea Eritrea (1)
 68. Vanuatu Vanuatu (1)
 69. Finland Finland (1)
 70. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 71. Schotland Schotland (1)
 72. Oman Oman (1)
 73. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 74. Peru Peru (1)
 75. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (1)
 76. Guinee Guinee (1)
 77. Bangladesh Bangladesh (1)
 78. Griekenland Griekenland (1)
 79. Hongarije Hongarije (1)
 80. Burundi Burundi (1)
 81. Paraguay Paraguay (1)
 82. Bolivia Bolivia (1)
 83. Qatar Qatar (1)
 84. Irak Irak (1)
 85. Roemenië Roemenië (1)
 86. Bhutan Bhutan (1)
 87. Servië Servië (1)
 88. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 89. IJsland IJsland (1)
 90. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 91. Saint Lucia Saint Lucia (1)
 92. Chili Chili (1)
 93. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 94. Litouwen Litouwen (1)
 95. Luxemburg Luxemburg (1)
 96. Letland Letland (1)
 97. Oekraïne Oekraïne (1)
 98. Marokko Marokko (1)
 99. Denemarken Denemarken (1)
 100. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abra veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abra is, je een familielid hebt met de naam Abra, je overweegt een personage in je roman Abra te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.