Aboubakar

Herkomst en betekenis van de naam 'Aboubakar'

De naam 'Aboubakar' heeft zijn wortels in de Arabische cultuur en is populair geworden in verschillende Arabische en moslimsprekende landen. Deze mannelijke naam heeft een diepe betekenis en een fascinerende geschiedenis die hem uniek en speciaal maakt. In dit artikel onderzoeken we de oorsprong en betekenis van 'Aboubakar' en de relevantie ervan in de hedendaagse cultuur en samenleving.

Herkomst van de naam 'Aboubakar'

De oorsprong van de naam 'Aboubakar' gaat terug tot de Arabische wereld, met name het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Deze naam is afgeleid van het klassieke Arabisch en is gepopulariseerd door het gebruik ervan in de islamitische cultuur. 'Aboubakar' is een variant van 'Abubakar', een veel voorkomende naam onder moslims en historische wortels in de religie van de islam.

In de islamitische traditie is 'Aboubakar' nauw verbonden met Abu Bakr, die na de dood van de profeet Mohammed de eerste kalief van de islam was. Abu Bakr was een naaste metgezel en schoonzoon van Mohammed, en speelde een cruciale rol in de verspreiding van de islam in de Arabische regio. Zijn leiderschap en toewijding aan het geloof maakten hem tot een gerespecteerd figuur in de islamitische geschiedenis, en zijn naam is geëerd en doorgegeven door de generaties heen.

Betekenis van de naam 'Aboubakar'

De betekenis van de naam 'Aboubakar' is nauw verbonden met de figuur van Abu Bakr in de islamitische traditie. De naam bestaat uit twee elementen: 'Abou', wat 'vader' betekent in het Arabisch, en 'Bakr', dat verschillende interpretaties kan hebben, waaronder 'jonge man' of 'maagd'. Alles bij elkaar kan de naam 'Aboubakar' worden geïnterpreteerd als 'vader van de jeugd' of 'vader van de maagd'.

Deze betekenis roept kwaliteiten van leiderschap, wijsheid en bescherming op, eigenschappen die in de islamitische geschiedenis met Abu Bakr worden geassocieerd. Door de naam 'Aboubakar' te dragen, kan een persoon gezien worden als een leider of beschermer, iemand die waardevol is en respect verdient in zijn gemeenschap.

In de hedendaagse cultuur blijft de naam 'Aboubakar' populair in Arabische en moslimgemeenschappen, en heeft hij zich ook naar andere delen van de wereld verspreid. Het wordt gewaardeerd vanwege de connectie met de islamitische geschiedenis en traditie, maar ook vanwege de positieve betekenis en connotaties van adel en deugd.

Culturele en maatschappelijke relevantie

De naam 'Aboubakar' heeft een belangrijke culturele en sociale relevantie in de Arabische en moslimgemeenschap. Omdat het een naam is die geassocieerd wordt met de islamitische geschiedenis en de figuur van Abu Bakr, wordt deze naam als heilig en gerespecteerd beschouwd, en wordt hij geassocieerd met kwaliteiten als wijsheid, moed en integriteit.

In de hedendaagse samenleving worden mensen die de naam 'Aboubakar' dragen vaak gezien als individuen die traditionele en ethische waarden vertegenwoordigen en die door hun gemeenschap worden gerespecteerd. Deze naam dient ook als symbool van identiteit en trots voor degenen die hem dragen, en kan een bron van inspiratie en motivatie in hun leven zijn.

Samenvattend is de naam 'Aboubakar' een juweel van de Arabische en islamitische cultuur, met een rijke historische betekenis en een diepe relevantie in de hedendaagse samenleving. De connectie met de prominente figuur Abu Bakr en de positieve connotatie ervan maken het tot een bewonderde en gewaardeerde naam in verschillende gemeenschappen over de hele wereld.

Door de oorsprong en betekenis van 'Aboubakar' te kennen, kan men het belang en de waarde van deze naam volledig waarderen en de impact ervan op de cultuur en de samenleving als geheel begrijpen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Aboubakar. De naam Aboubakar is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Aboubakar, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Aboubakar een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Aboubakar is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Aboubakar een unisex naam kan zijn.

In het geval van Aboubakar hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Aboubakar, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Aboubakar komt vaker voor in deze landen: Tsjaad, Ivoorkust, Centraal-Afrikaanse Republiek, Kameroen en Burkina Faso. De significante aanwezigheid van Aboubakar in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Aboubakar is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Aboubakar in de wereld

De naam Aboubakar heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Aboubakar een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Aboubakar heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Aboubakar de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Aboubakar is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Aboubakar ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Aboubakar

Als je de naam Aboubakar overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Aboubakar noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Aboubakar populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Aboubakar de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Aboubakar op de kaart

 1. Tsjaad Tsjaad (19772)
 2. Ivoorkust Ivoorkust (17292)
 3. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (10376)
 4. Kameroen Kameroen (6961)
 5. Burkina Faso Burkina Faso (4137)
 6. Benin Benin (3403)
 7. Togo Togo (3214)
 8. Mali Mali (3038)
 9. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (3013)
 10. Rwanda Rwanda (2175)
 11. Niger Niger (2032)
 12. Gabon Gabon (641)
 13. Comoren Comoren (627)
 14. Tanzania Tanzania (601)
 15. Djibouti Djibouti (391)
 16. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (291)
 17. Marokko Marokko (218)
 18. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (153)
 19. Senegal Senegal (149)
 20. Frankrijk Frankrijk (143)
 21. Mauritanië Mauritanië (127)
 22. Verenigde Staten Verenigde Staten (74)
 23. Guinee Guinee (32)
 24. Pakistan Pakistan (29)
 25. Spanje Spanje (26)
 26. Liberia Liberia (21)
 27. Republiek Congo Republiek Congo (17)
 28. België België (16)
 29. Engeland Engeland (15)
 30. Algerije Algerije (14)
 31. Canada Canada (11)
 32. Duitsland Duitsland (11)
 33. Qatar Qatar (10)
 34. Ghana Ghana (9)
 35. Egypte Egypte (9)
 36. India India (6)
 37. Italië Italië (6)
 38. Brazilië Brazilië (6)
 39. Maleisië Maleisië (6)
 40. Nigeria Nigeria (6)
 41. Soedan Soedan (4)
 42. Zweden Zweden (4)
 43. Angola Angola (4)
 44. Burundi Burundi (4)
 45. Oeganda Oeganda (4)
 46. Zwitserland Zwitserland (4)
 47. Thailand Thailand (3)
 48. Schotland Schotland (2)
 49. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 50. Turkije Turkije (2)
 51. China China (2)
 52. Denemarken Denemarken (2)
 53. Noorwegen Noorwegen (2)
 54. Rusland Rusland (2)
 55. Somalië Somalië (1)
 56. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 57. Guatemala Guatemala (1)
 58. Bangladesh Bangladesh (1)
 59. Ierland Ierland (1)
 60. Tunesië Tunesië (1)
 61. IJsland IJsland (1)
 62. Japan Japan (1)
 63. Kenia Kenia (1)
 64. Botswana Botswana (1)
 65. Jemen Jemen (1)
 66. Koeweit Koeweit (1)
 67. Zambia Zambia (1)
 68. Litouwen Litouwen (1)
 69. Libië Libië (1)
 70. Mauritius Mauritius (1)
 71. Kaapverdië Kaapverdië (1)
 72. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 73. Nederland Nederland (1)
 74. Roemenië Roemenië (1)
 75. Ethiopië Ethiopië (1)
 76. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Aboubakar veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Aboubakar is, je een familielid hebt met de naam Aboubakar, je overweegt een personage in je roman Aboubakar te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.