Abir

Herkomst van de naam Abir

De naam Abir is van Hebreeuwse en Arabische oorsprong, met unieke betekenissen en connotaties in elk van deze culturen. Deze naam heeft voorouderlijke wortels en is door de eeuwen heen in verschillende culturen en delen van de wereld gebruikt. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Abir onderzoeken, evenals de relevantie ervan in verschillende historische en culturele contexten.

Hebreeuwse oorsprong

In de Hebreeuwse context is de naam Abir van bijbelse oorsprong en wordt hij genoemd in het Oude Testament. In het Hebreeuws betekent Abir (אביר) 'dapper' of 'sterk'. Deze betekenis suggereert een connotatie van moed en vastberadenheid, kenmerken die verband houden met kracht en moed. Historisch gezien werd de naam Abir gebruikt ter ere van historische figuren en legendarische figuren die bekend stonden om hun moed en leiderschap.

In de Joodse cultuur wordt de naam Abir gewaardeerd vanwege zijn associatie met kracht en moed, fundamentele kenmerken in religieuze traditie en verhaal. Deze naam wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt door Joodse families over de hele wereld, wat de duurzaamheid en betekenis ervan in de Hebreeuwse cultuur aantoont.

Arabische oorsprong

In de Arabische context heeft de naam Abir een andere betekenis dan in het Hebreeuws. In het Arabisch betekent Abir (أبير) 'geurig' of 'geparfumeerd'. Deze betekenis houdt verband met schoonheid en gratie en suggereert een verbinding met de natuur en aromatische essenties. In de Arabische cultuur wordt de naam Abir geassocieerd met schoonheid en delicatesse, evenals met het idee van een aangenaam aroma en zintuiglijke ervaring.

De connotatie van geur en parfum in de naam Abir weerspiegelt een waardering voor esthetische en zintuiglijke kwaliteiten, en kan worden geïnterpreteerd als een eerbetoon aan de natuur en haar geuren. In de Arabische cultuur wordt de naam Abir gebruikt om bewondering voor schoonheid en gratie uit te drukken, maar ook om kwaliteiten van elegantie en verfijning aan te duiden.

Bijkomende betekenissen en connotaties

Als resultaat van zijn oorsprong in verschillende culturen, draagt ​​de naam Abir een schat aan betekenissen en connotaties met zich mee die verder gaan dan de letterlijke vertalingen. In het Hebreeuws wordt Abir geassocieerd met moed en kracht, terwijl het in het Arabisch geassocieerd wordt met geur en schoonheid.

De naam Abir is een voorbeeld van de diversiteit en culturele rijkdom die in eigennamen voorkomt, en laat zien hoe dezelfde naam verschillende interpretaties en meerdere betekenissen kan hebben, afhankelijk van de cultuur en context waarin deze wordt gebruikt.

Deze flexibiliteit en rijkdom aan betekenissen zorgen ervoor dat de naam Abir gewaardeerd wordt in verschillende delen van de wereld, omdat deze zich aanpast aan verschillende interpretaties en culturele contexten. Deze veelzijdigheid geeft bijzondere waarde aan deze naam, die nog steeds door vaders en moeders over de hele wereld wordt gekozen om hun kinderen een naam te geven.

Abir in de hedendaagse samenleving

Tegenwoordig wordt de naam Abir nog steeds gebruikt in verschillende delen van de wereld, zowel in de Hebreeuwse als in de Arabische gemeenschappen. De populariteit reikt verder dan deze culturen en wordt gewaardeerd om zijn sonische schoonheid en de betekenissen die verband houden met kracht en geur.

De naam Abir heeft in de hedendaagse samenleving een plaats gevonden als een unieke en betekenisvolle naam, met diepe culturele wortels en symbolische betekenissen die resoneren in verschillende culturele en taalkundige contexten.

Tegenwoordig is de naam Abir populair geworden in verschillende westerse landen, waar hij wordt gewaardeerd vanwege zijn uniekheid en spirituele weerklank. Als gevolg hiervan is de naam Abir overgenomen door vaders en moeders van verschillende culturen en tradities, wat het vermogen weerspiegelt om taalkundige en culturele barrières te overstijgen.

De veelzijdigheid van de naam Abir zorgt ervoor dat deze zich kan aanpassen aan verschillende contexten en persoonlijke betekenissen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een naam met diepgang en betekenis. Zijn aanwezigheid in de hedendaagse samenleving bewijst zijn duurzaamheid en relevantie in een geglobaliseerde en diverse wereld.

Varianten en derivaten

Zoals gebruikelijk bij eigennamen kent de naam Abir varianten en afgeleiden in verschillende talen en culturen. In het Hebreeuws omvatten sommige varianten Abira, Abiram en Abiron, die dezelfde taalkundige oorsprong en betekenis behouden die geassocieerd wordt met moed en kracht.

In het Arabisch is de naam Abira een vrouwelijke variant van Abir, die dezelfde connotatie van geur en schoonheid deelt. Deze varianten en afgeleiden demonstreren het aanpassingsvermogen en de diversiteit van de naam Abir inverschillende taalkundige en culturele contexten.

De aanwezigheid van varianten en afgeleiden van de naam Abir weerspiegelt de invloed ervan en het vermogen om zich aan te passen aan verschillende talen en culturen, waardoor de essentie en betekenis ervan in verschillende contexten behouden blijft.

Deze varianten en afgeleiden hebben bijgedragen aan de verspreiding en populariteit van de naam Abir in verschillende delen van de wereld, wat aantoont dat het vermogen ervan resoneert in meerdere culturen en tradities.

Conclusie

De naam Abir is een uitdrukking van de culturele en taalkundige diversiteit die in de wereld bestaat, en laat zien hoe dezelfde naam verschillende betekenissen en connotaties kan hebben, afhankelijk van de context waarin deze wordt gebruikt. De Hebreeuwse en Arabische oorsprong geeft het een schat aan betekenissen waardoor het gewaardeerd wordt in verschillende delen van de wereld, van religieuze gemeenschappen tot seculiere samenlevingen.

De naam Abir staat voor kracht en geur, moed en schoonheid, en zijn aanwezigheid in de hedendaagse samenleving demonstreert zijn vermogen om te resoneren in diverse culturele en taalkundige contexten.

De populariteit ervan in verschillende delen van de wereld weerspiegelt de veelzijdigheid en de invloed ervan als een naam met diepgang en betekenis. Terwijl de wereld blijft globaliseren, blijft de naam Abir zijn plaats vinden in een diverse en multiculturele samenleving, waar zijn spirituele resonantie en sonore schoonheid het een tijdloze en betekenisvolle keuze maken voor vaders en moeders van diverse culturen en tradities.

Samenvattend is de naam Abir een voorbeeld van de culturele rijkdom die aanwezig is in eigennamen, en laat zien hoe een naam een ​​uitdrukking kan zijn van identiteit en betekenis in verschillende contexten en culturen, waarbij barrières en grenzen worden overstegen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abir. De naam Abir is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abir, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abir een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abir is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abir een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abir hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abir, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abir komt vaker voor in deze landen: Bangladesh, Egypte, India, Marokko en Algerije. De significante aanwezigheid van Abir in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abir een Meisjesnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abir te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Samengevat is Abir een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Bangladesh, Egypte, India, Marokko en Algerije de landen zijn met het grootste aantal Abir. Abir begint met de letter A en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abir in de wereld

De naam Abir heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abir een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abir heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abir de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abir is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abir ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abir

Als je de naam Abir overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abir noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abir populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abir de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abir op de kaart

 1. Bangladesh Bangladesh (74783)
 2. Egypte Egypte (14987)
 3. India India (10045)
 4. Marokko Marokko (6988)
 5. Algerije Algerije (3029)
 6. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (2040)
 7. Libië Libië (1836)
 8. Soedan Soedan (1586)
 9. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (901)
 10. Tunesië Tunesië (837)
 11. Verenigde Staten Verenigde Staten (820)
 12. Zweden Zweden (367)
 13. Indonesië Indonesië (294)
 14. Pakistan Pakistan (291)
 15. Frankrijk Frankrijk (287)
 16. Koeweit Koeweit (275)
 17. Spanje Spanje (240)
 18. Engeland Engeland (223)
 19. Canada Canada (201)
 20. Maleisië Maleisië (112)
 21. Denemarken Denemarken (97)
 22. Duitsland Duitsland (91)
 23. Venezuela Venezuela (89)
 24. Qatar Qatar (74)
 25. Brazilië Brazilië (64)
 26. Nigeria Nigeria (49)
 27. Thailand Thailand (46)
 28. Nederland Nederland (44)
 29. Syrië Syrië (42)
 30. Bhutan Bhutan (41)
 31. Turkije Turkije (34)
 32. Filipijnen Filipijnen (31)
 33. Australië Australië (29)
 34. Rusland Rusland (29)
 35. Iran Iran (27)
 36. Kazachstan Kazachstan (22)
 37. Afghanistan Afghanistan (21)
 38. Noorwegen Noorwegen (20)
 39. Oman Oman (18)
 40. Italië Italië (15)
 41. Irak Irak (14)
 42. Zwitserland Zwitserland (14)
 43. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (12)
 44. Finland Finland (10)
 45. Oostenrijk Oostenrijk (10)
 46. Panama Panama (10)
 47. België België (10)
 48. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (10)
 49. Bahrein Bahrein (9)
 50. Somalië Somalië (9)
 51. Libanon Libanon (7)
 52. Oeganda Oeganda (5)
 53. Senegal Senegal (5)
 54. Tanzania Tanzania (4)
 55. Mexico Mexico (4)
 56. Ethiopië Ethiopië (4)
 57. Peru Peru (4)
 58. Djibouti Djibouti (4)
 59. Tsjaad Tsjaad (4)
 60. Schotland Schotland (3)
 61. Bulgarije Bulgarije (3)
 62. Ierland Ierland (3)
 63. Singapore Singapore (3)
 64. Ecuador Ecuador (2)
 65. Mauritanië Mauritanië (2)
 66. Niger Niger (2)
 67. Armenië Armenië (2)
 68. Kosovo Kosovo (2)
 69. Jemen Jemen (2)
 70. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 71. Chili Chili (2)
 72. Kameroen Kameroen (2)
 73. Jordanië Jordanië (2)
 74. Colombia Colombia (2)
 75. Zuid-Korea Zuid-Korea (2)
 76. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2)
 77. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 78. Macedonië Macedonië (1)
 79. Taiwan Taiwan (1)
 80. Mauritius Mauritius (1)
 81. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 82. Angola Angola (1)
 83. Gabon Gabon (1)
 84. Nicaragua Nicaragua (1)
 85. Samoa Samoa (1)
 86. Wales Wales (1)
 87. Nepal Nepal (1)
 88. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (1)
 89. Georgië Georgië (1)
 90. Griekenland Griekenland (1)
 91. Hong Kong Hong Kong (1)
 92. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (1)
 93. Israël Israël (1)
 94. Polen Polen (1)
 95. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 96. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 97. IJsland IJsland (1)
 98. Roemenië Roemenië (1)
 99. China China (1)
 100. Japan Japan (1)
 101. Kenia Kenia (1)
 102. Costa Rica Costa Rica (1)
 103. Cyprus Cyprus (1)
 104. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (1)
 105. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abir veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abir is, je een familielid hebt met de naam Abir, je overweegt een personage in je roman Abir te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.