Abhimanyu

De naam 'Abhimanyu' heeft een zeer interessante oorsprong en diepe betekenis die al eeuwenlang belangrijk is in de Indiase geschiedenis en cultuur. In dit artikel zullen we de etymologische oorsprong van de naam 'Abhimanyu' onderzoeken, evenals de betekenis ervan in verschillende culturele en religieuze contexten.

Herkomst van de naam 'Abhimanyu'

De naam 'Abhimanyu' heeft zijn wortels in de oude taal Sanskriet, een van de oudste talen van het Indiase subcontinent. De term 'Abhimanyu' bestaat uit twee Sanskrietwoorden: 'Abhi', wat 'voorbij' of 'hoger' betekent, en 'manya', wat zich vertaalt naar 'gerespecteerd' of 'geëerd'. Gecombineerd betekent 'Abhimanyu' 'iemand die gerespecteerd of geëerd wordt boven anderen.'

De naam 'Abhimanyu' heeft een zeer belangrijke associatie in de hindoeïstische mythologie. Volgens oude hindoeïstische heldendichten was 'Abhimanyu' de zoon van de dappere krijger Arjuna, een van de belangrijkste helden van het epos Mahabharata. Het verhaal van Abhimanyu staat bekend om zijn moed en opoffering in de legendarische slag om Kurukshetra, een centrale gebeurtenis in het epos Mahabharata.

Betekenis van de naam 'Abhimanyu' in de hindoeïstische mythologie

In de hindoeïstische mythologie wordt 'Abhimanyu' vereerd als een symbool van moed, opoffering en onwrikbare vastberadenheid. Ondanks dat hij een jonge krijger was, demonstreerde Abhimanyu zijn bekwaamheid op het slagveld en zijn vermogen om uitdagende situaties met moed en vastberadenheid het hoofd te bieden.

De naam 'Abhimanyu' heeft ook een diepere betekenis in de context van de hindoefilosofie. In de Vedische traditie wordt 'Abhimanyu' beschouwd als een voorbeeld van niet-aflatende toewijding en toewijding aan een hoger doel. Zijn naam vertegenwoordigt het idee om obstakels en uitdagingen te overwinnen met vaste vastberadenheid en een ontembare geest.

Betekenis van de naam 'Abhimanyu' in de Indiase cultuur

De naam 'Abhimanyu' wordt in de Indiase cultuur alom vereerd als symbool van moed, eer en opoffering. In de klassieke Indiase literatuur zijn de verhalen van Abhimanyu van generatie op generatie doorgegeven als voorbeelden van adel en vastberadenheid.

In de Indiase cultuur wordt de naam 'Abhimanyu' ook geassocieerd met het idee van het overwinnen van uitdagingen en tegenslagen. Abhimanyu's voorbeeld tijdens de Slag om Kurukshetra heeft ons voortdurend herinnerd aan het belang van het behouden van vastberadenheid en moed in moeilijke tijden.

Belang van de naam 'Abhimanyu' in de Indiase samenleving

De naam 'Abhimanyu' wordt in de Indiase samenleving beschouwd als een nobele en eervolle naam. Het wordt geassocieerd met kwaliteiten als moed, opoffering en vastberadenheid, en wordt beschouwd als een ambitieuze naam voor veel ouders die hun kinderen een tijdloze en betekenisvolle naam willen geven.

In de hedendaagse Indiase samenleving blijft de naam 'Abhimanyu' populair en wordt geassocieerd met mensen die moed en vastberadenheid tonen in hun leven. De naam heeft zijn mythologische oorsprong overstegen en is een symbool geworden van kracht en moed in de moderne Indiase cultuur.

Varianten van de naam 'Abhimanyu'

In verschillende regio's van India en in Indiase diasporagemeenschappen kan de naam 'Abhimanyu' varianten hebben in de uitspraak en spelling. Enkele veel voorkomende varianten van de naam zijn 'Abimanyu', 'Abhimanu', 'Abhimaanu' en 'Abimannu'.

Ondanks variaties in uitspraak en spelling blijft de essentiële betekenis van de naam 'Abhimanyu' in al zijn vormen intact. In al zijn varianten blijft de naam een ​​symbool van moed, eer en vastberadenheid in de Indiase cultuur.

Gebruik van de naam 'Abhimanyu' in de populaire cultuur

De naam 'Abhimanyu' wordt veel gebruikt in de Indiase populaire cultuur, zowel in films, televisieseries, toneelstukken, literatuur als muziek. Het karakter van Abhimanyu in de Mahabharata is afgebeeld in verschillende film- en televisieaanpassingen, waardoor zijn verhaal en betekenis levend blijven in het publieke bewustzijn.

Bovendien is de naam 'Abhimanyu' ook door publieke figuren en beroemdheden in India overgenomen als symbool van eer en onderscheid. De naam is een modieuze naam geworden in de hedendaagse Indiase samenleving en wordt geassocieerd met nobele en moedige eigenschappen.

Conclusies

Concluderend: de naam 'Abhimanyu' heeft een diepgewortelde oorsprong in de hindoeïstische mythologie en is van groot belang in de Indiase cultuur. De betekenis van moed, eer en vastberadenheid heeft het tot een gerespecteerde en gerespecteerde naam in de samenleving gemaakt.India door de eeuwen heen. Ondanks veranderingen in de tijd en de evolutie van de cultuur blijft de naam 'Abhimanyu' een tijdloos symbool van adel en moed in India.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abhimanyu. De naam Abhimanyu is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abhimanyu, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abhimanyu een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abhimanyu hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abhimanyu, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abhimanyu komt vaker voor in deze landen: India, Nepal, Polen, Saoedi-Arabië en Mauritius. De significante aanwezigheid van Abhimanyu in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abhimanyu een unisex is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abhimanyu te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

De naam Abhimanyu in de wereld

De naam Abhimanyu heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abhimanyu een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abhimanyu heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abhimanyu de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abhimanyu is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abhimanyu ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abhimanyu

Als je de naam Abhimanyu overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abhimanyu noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abhimanyu populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abhimanyu de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abhimanyu op de kaart

 1. India India (112533)
 2. Nepal Nepal (516)
 3. Polen Polen (283)
 4. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (233)
 5. Mauritius Mauritius (201)
 6. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (178)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (177)
 8. Engeland Engeland (87)
 9. Qatar Qatar (82)
 10. Koeweit Koeweit (57)
 11. Canada Canada (50)
 12. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (26)
 13. Thailand Thailand (21)
 14. Australië Australië (20)
 15. Maleisië Maleisië (13)
 16. Nederland Nederland (13)
 17. Bahrein Bahrein (9)
 18. Singapore Singapore (9)
 19. Hong Kong Hong Kong (9)
 20. Duitsland Duitsland (5)
 21. Rusland Rusland (5)
 22. Laos Laos (4)
 23. Pakistan Pakistan (4)
 24. IJsland IJsland (3)
 25. Frankrijk Frankrijk (3)
 26. Wales Wales (3)
 27. Zweden Zweden (3)
 28. Indonesië Indonesië (3)
 29. Ierland Ierland (3)
 30. Brazilië Brazilië (2)
 31. Zwitserland Zwitserland (2)
 32. Noorwegen Noorwegen (2)
 33. China China (2)
 34. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2)
 35. Oman Oman (2)
 36. Venezuela Venezuela (1)
 37. Italië Italië (1)
 38. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 39. Japan Japan (1)
 40. Kenia Kenia (1)
 41. Kazachstan Kazachstan (1)
 42. Angola Angola (1)
 43. Luxemburg Luxemburg (1)
 44. Bangladesh Bangladesh (1)
 45. Myanmar Myanmar (1)
 46. Mexico Mexico (1)
 47. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 48. Namibië Namibië (1)
 49. Nigeria Nigeria (1)
 50. Cook Eilanden Cook Eilanden (1)
 51. Chili Chili (1)
 52. Kameroen Kameroen (1)
 53. Filipijnen Filipijnen (1)
 54. Spanje Spanje (1)
 55. Fiji Fiji (1)
 56. Schotland Schotland (1)
 57. Ghana Ghana (1)
 58. Slowakije Slowakije (1)
 59. Senegal Senegal (1)
 60. Oeganda Oeganda (1)
 61. Irak Irak (1)
 62. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abhimanyu veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abhimanyu is, je een familielid hebt met de naam Abhimanyu, je overweegt een personage in je roman Abhimanyu te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.