Abdur

De oorsprong van de naam Abdur

De naam Abdur is van Arabische oorsprong en heeft een diepe betekenis die door de geschiedenis heen in verschillende culturen weerklank heeft gevonden. Deze naam wordt gebruikt door mensen met verschillende etnische achtergronden en is in verschillende landen over de hele wereld populair geworden.

Herkomst en betekenis

De naam Abdur komt uit het Arabisch en bestaat uit twee delen: "Abd" en "ur". ‘Abd’ betekent ‘dienaar’ of ‘aanbidder’, terwijl ‘ur’ een achtervoegsel is dat ‘helderheid’ of ‘glorie’ betekent. Daarom is de algemene betekenis van de naam Abdur ‘dienaar van helderheid’ of ‘aanbidder van glorie’. Deze naam weerspiegelt een spirituele verbinding en toewijding aan iets dat als heilig of glorieus wordt beschouwd.

In de Arabische cultuur wordt de naam Abdur zeer gewaardeerd en wordt er van uitgegaan dat deze een grote symbolische lading met zich meebrengt. Aanbidding en dienst aan God zijn fundamentele aspecten van het islamitische geloof, en de naam Abdur weerspiegelt deze toewijding en toewijding.

Populariteit en distributie

In de loop der jaren is de naam Abdur populair geworden in verschillende landen met een moslimmeerderheid, zoals Pakistan, Bangladesh, Indonesië en andere landen in Azië en Afrika. Het heeft zich ook verspreid onder moslimgemeenschappen in Europa en Noord-Amerika, waar het is overgenomen door mensen die hun culturele en religieuze wortels via hun naam willen behouden.

In veel moslimfamilies is de naam Abdur van generatie op generatie doorgegeven als teken van respect voor traditie en cultureel erfgoed. Bovendien hebben de diep spirituele betekenis en het zachte geluid het tot een populaire keuze gemaakt voor ouders die op zoek zijn naar een naam die spirituele en religieuze waarden weerspiegelt.

Naamvarianten

Zoals veel namen van Arabische oorsprong kent de naam Abdur verschillende varianten en schrijfwijzen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn Abdul, Abdulur, Abdurrahman en Abdur-Rahim. Deze varianten behouden de fundamentele betekenis van "dienaar van helderheid" of "aanbidder van glorie", maar kunnen kleine verschillen in uitspraak en spelling hebben, afhankelijk van de regio of cultuur waarin ze worden gebruikt.

Bovendien wordt de naam Abdur vaak gecombineerd met andere namen om samengestelde namen te vormen, zoals Abdur-Rahman, wat 'dienaar van genade' betekent, of Abdur-Rahim, wat 'dienaar van de medelevende' betekent. Deze combinaties weerspiegelen de rijkdom en diversiteit aan betekenissen die geassocieerd kunnen worden met de naam Abdur en zijn varianten.

De naam Abdur in de populaire cultuur

De naam Abdur is verschenen in verschillende literaire werken, films en muziek, waar hij werd gebruikt als symbool van spiritualiteit en toewijding. Het is ook overgenomen door publieke figuren en religieuze leiders als een weerspiegeling van hun toewijding aan hun spirituele overtuigingen en waarden.

Samenvattend is de naam Abdur een naam van Arabische oorsprong met een diepe betekenis die toewijding, dienstbaarheid en spirituele verbinding weerspiegelt. De populariteit ervan in moslimgemeenschappen over de hele wereld toont het culturele en religieuze belang ervan aan, evenals de emotionele en symbolische weerklank voor degenen die het dragen. Deze naam blijft een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die spirituele en religieuze waarden weerspiegelt, evenals een diepe verbinding met het islamitische geloof.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdur. De naam Abdur is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdur, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdur een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdur is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdur een unisex naam kan zijn.

Abdur is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abdur in de wereld

De naam Abdur heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdur een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdur heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdur de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdur is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdur ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdur

Als je de naam Abdur overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdur noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdur populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdur de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdur op de kaart

 1. Bangladesh Bangladesh (360811)
 2. India India (74773)
 3. Pakistan Pakistan (33053)
 4. Indonesië Indonesië (32776)
 5. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (8975)
 6. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1129)
 7. Engeland Engeland (1127)
 8. Verenigde Staten Verenigde Staten (1118)
 9. Sri Lanka Sri Lanka (715)
 10. Nigeria Nigeria (645)
 11. Qatar Qatar (634)
 12. Maleisië Maleisië (491)
 13. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (392)
 14. Polen Polen (377)
 15. Canada Canada (289)
 16. Afghanistan Afghanistan (210)
 17. Egypte Egypte (174)
 18. Koeweit Koeweit (152)
 19. Nepal Nepal (103)
 20. Bahrein Bahrein (74)
 21. Mauritius Mauritius (69)
 22. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (52)
 23. Filipijnen Filipijnen (39)
 24. Spanje Spanje (34)
 25. Wales Wales (31)
 26. Thailand Thailand (31)
 27. Australië Australië (28)
 28. Oeganda Oeganda (27)
 29. Brazilië Brazilië (26)
 30. Schotland Schotland (21)
 31. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (21)
 32. Griekenland Griekenland (20)
 33. Guyana Guyana (18)
 34. Singapore Singapore (17)
 35. Soedan Soedan (16)
 36. Ierland Ierland (14)
 37. Duitsland Duitsland (14)
 38. Rusland Rusland (12)
 39. Zweden Zweden (12)
 40. Iran Iran (12)
 41. Nederland Nederland (10)
 42. Ghana Ghana (9)
 43. Turkije Turkije (9)
 44. Ethiopië Ethiopië (9)
 45. China China (8)
 46. Oman Oman (7)
 47. Israël Israël (7)
 48. IJsland IJsland (6)
 49. Noorwegen Noorwegen (6)
 50. Japan Japan (5)
 51. Zuid-Korea Zuid-Korea (5)
 52. Portugal Portugal (4)
 53. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (4)
 54. Italië Italië (4)
 55. Taiwan Taiwan (4)
 56. Oekraïne Oekraïne (4)
 57. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (4)
 58. Libië Libië (4)
 59. Jemen Jemen (4)
 60. Denemarken Denemarken (4)
 61. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 62. Oostenrijk Oostenrijk (3)
 63. Roemenië Roemenië (3)
 64. Zwitserland Zwitserland (3)
 65. Frankrijk Frankrijk (2)
 66. Hong Kong Hong Kong (2)
 67. België België (2)
 68. Kazachstan Kazachstan (2)
 69. Cyprus Cyprus (2)
 70. Finland Finland (2)
 71. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 72. Panama Panama (1)
 73. Gibraltar Gibraltar (1)
 74. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (1)
 75. Guam Guam (1)
 76. Armenië Armenië (1)
 77. Barbados Barbados (1)
 78. Irak Irak (1)
 79. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 80. Senegal Senegal (1)
 81. Benin Benin (1)
 82. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 83. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 84. Litouwen Litouwen (1)
 85. Venezuela Venezuela (1)
 86. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 87. Mozambique Mozambique (1)
 88. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdur veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdur is, je een familielid hebt met de naam Abdur, je overweegt een personage in je roman Abdur te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.