Abdulah

Herkomst en betekenis van de naam Abdulah

De naam Abdulah is van Arabische afkomst en wordt vooral gebruikt in Arabischsprekende landen, hoewel hij door de verspreiding van de islam ook in andere culturen bekend is. Deze naam heeft een rijke geschiedenis en betekenis, en het is belangrijk om de oorsprong ervan te begrijpen om de schoonheid ervan ten volle te kunnen waarderen.

Herkomst van de naam Abdulah

De oorsprong van de naam Abdulah gaat terug naar het Arabisch, waar 'Abd' 'dienaar' of 'aanbidder' betekent en 'Allah' 'God' betekent. Daarom vertaalt Abdulah zich letterlijk als ‘dienaar van God’ of ‘aanbidder van God’. Deze naam is van groot belang in de islamitische cultuur, omdat hij de toewijding en nederigheid van het individu jegens God weerspiegelt.

In de Arabische cultuur zijn namen die beginnen met 'Abd' gebruikelijk en weerspiegelen ze eerbied en onderwerping aan God. Deze namen worden als heilig beschouwd en worden zeer gerespecteerd in de moslimgemeenschap.

Betekenis van de naam Abdulah

De betekenis van de naam Abdulah is diep spiritueel en symboliseert de verbinding van het individu met God. Degenen die deze naam dragen, worden als vroom en trouw beschouwd, en er wordt van hen verwacht dat ze hun leven leiden in overeenstemming met de islamitische principes.

De naam Abdulah brengt ook een gevoel van verantwoordelijkheid en dienstbaarheid jegens God met zich mee. Individuen met deze naam streven ernaar een vroom leven te leiden en worden in hun gemeenschap vaak gerespecteerd vanwege hun morele en ethische karakter.

Variaties op de naam Abdulah

Net als bij veel Arabische namen heeft Abdulah verschillende variaties in verschillende delen van de wereld. Enkele van de meest voorkomende variaties zijn Abdullah, Abdallah, Abdulahi en Abdulla. Deze variaties behouden de oorspronkelijke betekenis van de naam, maar kunnen subtiele verschillen in uitspraak en spelling vertonen.

In sommige gevallen kunnen variaties op de naam Abdulah ook een middelste naam bevatten die in combinatie met 'Abd' wordt gebruikt om een ​​volledige naam te vormen. Abdulahmed combineert bijvoorbeeld 'Abd' met 'Ahmed' om 'dienaar van Ahmed' te vormen. Deze combinaties weerspiegelen de diversiteit van de Arabische cultuur en de rijkdom van haar tradities.

Populariteit en gebruik van de naam Abdulah

De naam Abdulah is populair in Arabische gemeenschappen, maar ook in andere moslimculturen. Het wordt beschouwd als een waardige en gerespecteerde naam, en wordt vaak gekozen om een ​​gevoel van toewijding en nederigheid jegens God over te brengen.

In sommige landen is Abdulah een veel voorkomende naam en behoort het tot de meest populaire namen voor pasgeborenen. De betekenis ervan wordt gewaardeerd door veel ouders die hun geloof willen eren en religieuze waarden willen overbrengen via de naam van hun kinderen.

Bovendien is Abdulah een naam die culturele grenzen overstijgt en door de invloed van de islam wereldwijd aan populariteit heeft gewonnen. Veel mensen met verschillende achtergronden kiezen deze naam vanwege de diepe betekenis en connectie met het islamitische geloof.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Abdulah

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende beroemde persoonlijkheden geweest die de naam Abdulah dragen. Een van de bekendste is Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, die van 2005 tot aan zijn dood in 2015 koning van Saoedi-Arabië was. Hij was ook leider van de Saoedische Nationale Garde en speelde een belangrijke rol in de politiek van het Midden-Oosten.

Een andere prominente persoon met de naam Abdulah is Abdullah II bin Al-Hussein, de huidige koning van Jordanië. Hij staat bekend om zijn rol als politiek leider en zijn toewijding aan het bevorderen van vrede en stabiliteit in de regio.

Deze prominente persoonlijkheden hebben bijgedragen aan de bekendheid van de naam Abdulah in de Arabische wereld en daarbuiten. Zijn reputatie en prestaties hebben een gevoel van prestige en respect aan de naam toegevoegd, waardoor deze nog populairder is geworden onder nieuwe generaties.

Conclusies

Samenvattend heeft de naam Abdulah een oorsprong en betekenis die diep geworteld is in de islamitische cultuur. Het weerspiegelt de toewijding en onderwerping van het individu aan God, evenals een gevoel van verantwoordelijkheid en dienstbaarheid jegens de gemeenschap. Deze naam wordt algemeen gerespecteerd en gewaardeerd in de Arabische en moslimgemeenschappen, en de populariteit ervan blijft over de hele wereld groeien vanwege de diepe spirituele betekenis.

Het kennen van de geschiedenis en betekenis van de naam Abdulah stelt ons in staat de schoonheid en betekenis ervan te waarderen, en het belang ervan in verschillende culturen te begrijpen. Deze naam blijft een krachtige uitdrukking van geloof en verbinding met God, en wordt nog steeds gekozen door veel gezinnen die hun religieuze erfgoed willen eren en spirituele waarden willen doorgeven via de naam van hun kinderen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdulah. De naam Abdulah is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdulah, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdulah een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Omdat Abdulah een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdulah te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Samengevat is Abdulah een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Saoedi-Arabië, Indonesië, Bosnië en Herzegovina, India en Bangladesh de landen zijn met het grootste aantal Abdulah. Abdulah begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdulah in de wereld

De naam Abdulah heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdulah een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdulah heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdulah de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdulah is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdulah ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdulah

Als je de naam Abdulah overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdulah noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdulah populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdulah de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdulah op de kaart

 1. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (32288)
 2. Indonesië Indonesië (20127)
 3. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (4187)
 4. India India (2430)
 5. Bangladesh Bangladesh (2200)
 6. Pakistan Pakistan (1839)
 7. Filipijnen Filipijnen (1235)
 8. Ethiopië Ethiopië (1156)
 9. Nigeria Nigeria (962)
 10. Macedonië Macedonië (921)
 11. Somalië Somalië (638)
 12. Maleisië Maleisië (569)
 13. Ghana Ghana (393)
 14. Egypte Egypte (369)
 15. Qatar Qatar (348)
 16. Oeganda Oeganda (338)
 17. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (337)
 18. Servië Servië (299)
 19. Verenigde Staten Verenigde Staten (236)
 20. Liberia Liberia (200)
 21. Tanzania Tanzania (183)
 22. Turkije Turkije (177)
 23. Jemen Jemen (170)
 24. Nepal Nepal (169)
 25. Slovenië Slovenië (92)
 26. Kroatië Kroatië (89)
 27. Malawi Malawi (85)
 28. Duitsland Duitsland (83)
 29. Zweden Zweden (77)
 30. Koeweit Koeweit (76)
 31. Montenegro Montenegro (69)
 32. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (65)
 33. Irak Irak (63)
 34. Oostenrijk Oostenrijk (60)
 35. Libië Libië (49)
 36. Thailand Thailand (45)
 37. Engeland Engeland (41)
 38. Soedan Soedan (36)
 39. Zwitserland Zwitserland (27)
 40. Kosovo Kosovo (23)
 41. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (21)
 42. Denemarken Denemarken (21)
 43. Bulgarije Bulgarije (20)
 44. Oman Oman (18)
 45. Noorwegen Noorwegen (16)
 46. België België (15)
 47. Canada Canada (12)
 48. Kenia Kenia (9)
 49. Frankrijk Frankrijk (8)
 50. Griekenland Griekenland (5)
 51. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (5)
 52. Spanje Spanje (4)
 53. Rusland Rusland (4)
 54. Bahrein Bahrein (4)
 55. Brazilië Brazilië (4)
 56. Iran Iran (3)
 57. Syrië Syrië (3)
 58. Roemenië Roemenië (2)
 59. Afghanistan Afghanistan (2)
 60. Australië Australië (2)
 61. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (2)
 62. Singapore Singapore (2)
 63. IJsland IJsland (2)
 64. Jordanië Jordanië (2)
 65. Libanon Libanon (2)
 66. Taiwan Taiwan (2)
 67. Kameroen Kameroen (2)
 68. Niger Niger (2)
 69. Algerije Algerije (2)
 70. Nederland Nederland (2)
 71. Schotland Schotland (1)
 72. Wales Wales (1)
 73. Georgië Georgië (1)
 74. Slowakije Slowakije (1)
 75. Senegal Senegal (1)
 76. Benin Benin (1)
 77. Italië Italië (1)
 78. Brunei Brunei (1)
 79. Botswana Botswana (1)
 80. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 81. China China (1)
 82. Mauritius Mauritius (1)
 83. Venezuela Venezuela (1)
 84. Colombia Colombia (1)
 85. Maldiven Maldiven (1)
 86. Costa Rica Costa Rica (1)
 87. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 88. Djibouti Djibouti (1)
 89. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdulah veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdulah is, je een familielid hebt met de naam Abdulah, je overweegt een personage in je roman Abdulah te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.