Abdolreza

De oorsprong en betekenis van de naam 'Abdolreza'

De naam 'Abdolreza' is van Perzische en Arabische afkomst en wordt veel gebruikt in Perzischsprekende landen, zoals Iran, Afghanistan en Tadzjikistan. Deze naam heeft een rijke geschiedenis en betekenis die al eeuwen teruggaat, en is tot op de dag van vandaag nog steeds populair in de regio.

Herkomst van de naam 'Abdolreza'

De naam 'Abdolreza' vindt zijn oorsprong in het Arabische 'Abd al-Razzaq', wat 'de dienaar van de kostwinner' of 'de dienaar van de kostwinner' betekent. In de islamitische traditie houdt de betekenis van de naam verband met het geloof dat God de voorziening van alle dingen is, en dat mensen dienaren of dienaren van God zijn.

De naam 'Abdolreza' is een combinatie van 'Abd', wat 'dienaar' betekent, en 'olreza' wat een Perzische variant is van de Arabische naam 'al-Razzaq'. Het voorvoegsel 'Abd' wordt vaak gebruikt in Arabische namen om de relatie van dienstbaarheid of dienst aan God aan te duiden, terwijl 'olreza' een Perzische vorm is van 'al-Razzaq'.

In de islamitische cultuur wordt de naam 'Abdolreza' beschouwd als een heilige naam en wordt gebruikt ter ere van de kostwinner, die wordt gezien als degene die voorziet in alle menselijke behoeften, zowel materieel als spiritueel.

Populariteit en gebruik van de naam 'Abdolreza'

De naam 'Abdolreza' is erg populair in het Perzischsprekende gebied en wordt veel gebruikt in Iran, Afghanistan, Tadzjikistan en andere delen van de moslimwereld. De populariteit van de naam is grotendeels te danken aan de religieuze en spirituele betekenis ervan, evenals aan de connectie met de cultuur en geschiedenis van de islamitische wereld.

In Iran is 'Abdolreza' een veel voorkomende naam onder moslimfamilies en door de eeuwen heen een populaire naam gebleven. Het is gebruikelijk om mannen met de naam 'Abdolreza' te vinden in verschillende delen van de Iraanse samenleving, of het nu in de politiek, de academische wereld, het zakenleven of de kunst is.

In Afghanistan en Tadzjikistan wordt de naam 'Abdolreza' ook veel gebruikt en gewaardeerd, en wordt deze als een gerespecteerde en eervolle naam beschouwd. De aanwezigheid van de naam in deze regio's getuigt van het belang en de relevantie ervan in de islamitische cultuur en traditie.

Betekenis en symboliek van de naam 'Abdolreza'

De betekenis van de naam 'Abdolreza' is nauw verbonden met de religieuze en spirituele waarde die eraan wordt toegekend in de islamitische traditie. De naam weerspiegelt toewijding en onderwerping aan God als de voorziening van alle dingen, evenals de bereidheid om God op alle gebieden van het leven te dienen en te gehoorzamen.

Naast de religieuze betekenis symboliseert de naam 'Abdolreza' ook eigenschappen als vrijgevigheid, dankbaarheid, afhankelijkheid van God en vertrouwen in zijn voorziening. Degenen met deze naam worden meestal gezien als vrome en respectvolle mensen, die geloof en spiritualiteit in hun leven waarderen.

In de islamitische cultuur wordt de naam 'Abdolreza' ook geassocieerd met het idee dat alle goede dingen van God komen, en dat degenen die deze naam dragen het belang erkennen van dankbaarheid en lof aan God voor zijn zegeningen en voorzieningen.

/p>

Variaties en verwante vormen van de naam 'Abdolreza'

De naam 'Abdolreza' heeft verschillende variaties en verwante vormen die in verschillende delen van de moslimwereld worden gebruikt. Tot de meest voorkomende vormen behoren 'Abdulrazaq', 'Abdulrazzaq' en 'Abdulrazaq'.

Deze varianten van de naam behouden de oorspronkelijke betekenis van 'dienaar van de kostwinner' of 'dienaar van de kostwinner', en worden gewaardeerd en gebruikt door moslimfamilies die God en zijn voorziening willen eren door de naam van hun kinderen.

Naast deze variaties zijn er ook afgeleide vormen van de naam 'Abdolreza', zoals 'Reza' of 'Reza' die in veel moslimgemeenschappen als onafhankelijke namen worden gebruikt. Deze afgeleide vormen behouden ook dezelfde symboliek en betekenis als 'Abdolreza' en worden beschouwd als even gerespecteerde en geëerde namen.

Conclusie

Samenvattend is de naam 'Abdolreza' een naam van Perzische en Arabische oorsprong die een diep religieuze en spirituele betekenis heeft in de islamitische traditie. Deze naam wordt gewaardeerd en gebruikt in verschillende delen van de moslimwereld, en blijft een uitdrukking van toewijding en onderwerping aan God als de gever van levensonderhoud.

De populariteit en relevantie van de naam 'Abdolreza' door de eeuwen heen is een bewijs van het belang ervan in de islamitische cultuur en traditie, en het blijft een geëerde en gerespecteerde naam in het Perzisch-sprekende gebied. De symbolische betekenis van de naam weerspiegelt het belang van dankbaarheid, afhankelijkheid van God en vertrouwen in zijn voorziening in de wereldleven van degenen die deze naam dragen.

De naam 'Abdolreza' is een uitdrukking van geloof en toewijding aan God in de levens van degenen die de naam dragen, en blijft een belangrijk onderdeel van het culturele en historische erfgoed van de moslimwereld. We hopen dat dit artikel licht heeft geworpen op de oorsprong en betekenis van de naam 'Abdolreza', en een dieper inzicht heeft gegeven in het belang ervan in de islamitische cultuur en traditie.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdolreza. De naam Abdolreza is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdolreza, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdolreza een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdolreza is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdolreza een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdolreza hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdolreza, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdolreza komt vaker voor in deze landen: Iran, Verenigde Staten, Engeland, Zweden en Duitsland. De significante aanwezigheid van Abdolreza in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abdolreza een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdolreza te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

De naam Abdolreza in de wereld

De naam Abdolreza heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdolreza een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdolreza heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdolreza de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdolreza is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdolreza ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdolreza

Als je de naam Abdolreza overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdolreza noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdolreza populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdolreza de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdolreza op de kaart

 1. Iran Iran (71472)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (313)
 3. Engeland Engeland (56)
 4. Zweden Zweden (47)
 5. Duitsland Duitsland (44)
 6. Canada Canada (33)
 7. Koeweit Koeweit (28)
 8. Oostenrijk Oostenrijk (26)
 9. Thailand Thailand (13)
 10. Denemarken Denemarken (10)
 11. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (9)
 12. Ecuador Ecuador (8)
 13. Maleisië Maleisië (7)
 14. Noorwegen Noorwegen (6)
 15. Schotland Schotland (5)
 16. België België (3)
 17. Zwitserland Zwitserland (3)
 18. Monaco Monaco (3)
 19. Australië Australië (2)
 20. Frankrijk Frankrijk (2)
 21. India India (2)
 22. Mexico Mexico (1)
 23. Nederland Nederland (1)
 24. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 25. Qatar Qatar (1)
 26. Roemenië Roemenië (1)
 27. Slowakije Slowakije (1)
 28. Taiwan Taiwan (1)
 29. Venezuela Venezuela (1)
 30. Brazilië Brazilië (1)
 31. China China (1)
 32. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 33. Finland Finland (1)
 34. Georgië Georgië (1)
 35. Ierland Ierland (1)
 36. Italië Italië (1)
 37. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdolreza veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdolreza is, je een familielid hebt met de naam Abdolreza, je overweegt een personage in je roman Abdolreza te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.