Abd

De oorsprong van de naam 'Abd'

De naam 'Abd' is van Arabische oorsprong en wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende Arabischsprekende culturen. Deze naam is kort maar krachtig, met een diepe betekenis die door de geschiedenis heen weerklank heeft gevonden.

Betekenis van de naam 'Abd'

De betekenis van de naam 'Abd' is "dienaar" of "aanbidder". In de islamitische context verwijst 'Abd' naar iemand die een dienaar van God is, een aanbidder die toegewijd is aan het volgen van de leringen en geboden van de islam.

Deze naam heeft een zeer belangrijke religieuze en spirituele connotatie voor degenen die hem dragen. Het wordt als een eer beschouwd om 'Abd' te worden genoemd en vertegenwoordigt een diepe toewijding aan het geloof.

Varianten van de naam 'Abd'

In Arabischsprekende culturen wordt de naam 'Abd' vaak gecombineerd met een andere naam om een ​​volledige naam te vormen. 'Abdullah' betekent bijvoorbeeld 'dienaar van God' of 'aanbidder van God', terwijl 'Abdel' 'dienaar van' betekent, gevolgd door een goddelijke naam, zoals 'Abdelhadi' of 'Abdelrahman'.

Deze varianten weerspiegelen het belang van geloof in de Arabische cultuur en toewijding aan God. Namen die beginnen met 'Abd' zijn een uitdrukking van nederigheid en onderwerping aan goddelijkheid, en worden in de moslimgemeenschap als zeer gerespecteerd beschouwd.

Populariteit van de naam 'Abd'

De naam 'Abd' is al eeuwenlang populair in de Arabische en islamitische cultuur. Het is van generatie op generatie doorgegeven en de betekenis ervan wordt in de islamitische samenleving zeer gewaardeerd.

Hoewel 'Abd' geen veel voorkomende naam is in westerse culturen, is het van groot belang in de Arabische wereld en onder moslims. Het is een naam die respect en toewijding oproept, en het wordt als een eer beschouwd om hem te dragen.

Tegenwoordig wordt de naam 'Abd' nog steeds in veel delen van de wereld gebruikt, zowel in zijn oorspronkelijke vorm als in varianten gecombineerd met andere namen. De betekenis ervan blijft relevant en krachtig voor degenen die het dragen.

De naam 'Abd' in geschiedenis en literatuur

De naam 'Abd' heeft een aanzienlijke impact gehad op de geschiedenis en literatuur van Arabischsprekende culturen. Het is verschenen in talloze kunstwerken, literatuur en poëzie, en is de naam geweest van belangrijke historische figuren.

In de Arabische literatuur wordt de naam 'Abd' vaak gebruikt om toewijding aan God en nederigheid te vertegenwoordigen. Het wordt in poëzie gebruikt om gevoelens van eerbied en liefde voor het goddelijke uit te drukken, en is door de eeuwen heen een inspiratie geweest voor veel schrijvers en dichters.

In de Arabische geschiedenis is de naam 'Abd' gedragen door religieuze figuren, politieke leiders en invloedrijke denkers. Het is een symbool geweest van geloof en toewijding en heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de Arabische cultuur en samenleving.

De naam 'Abd' staat voor verbinding met het goddelijke en is door de geschiedenis heen voor velen een bron van inspiratie geweest. De diepe betekenis en het belang ervan in de Arabische cultuur hebben ervoor gezorgd dat het een gerespecteerde en gerespecteerde naam is geworden.

De naam 'Abd' in de moderne samenleving

In de moderne samenleving wordt de naam 'Abd' nog steeds gewaardeerd en gerespecteerd in Arabischsprekende culturen en onder moslims. Het vertegenwoordigt toewijding aan God en nederigheid, en wordt beschouwd als een eer om te dragen.

Hoewel 'Abd' in de westerse culturen geen veel voorkomende naam is, heeft het over de hele wereld erkenning en respect gekregen. De betekenis ervan overstijgt culturele en religieuze grenzen, en het blijft een krachtige en betekenisvolle naam voor degenen die hem dragen.

Tegenwoordig wordt de naam 'Abd' nog steeds in veel delen van de Arabische en islamitische wereld gebruikt, en de betekenis ervan blijft even relevant als altijd. Het herinnert aan het belang van geloof en nederigheid, en blijft een naam die respect en bewondering opwekt.

Kort gezegd is de naam 'Abd' een naam met een diepe religieuze betekenis, die toewijding aan God en nederigheid vertegenwoordigt. Het heeft een aanzienlijke impact gehad op de Arabische geschiedenis, literatuur en samenleving, en wordt vandaag de dag nog steeds gewaardeerd en gerespecteerd. Het belang ervan overstijgt culturele en religieuze grenzen, en het is een naam die grote eerbied en toewijding met zich meebrengt.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abd. De naam Abd is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abd, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abd een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abd hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abd, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Abd een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abd te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abd is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abd een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Egypte, Soedan, Libië, Marokko en Pakistan de landen zijn met het grootste aantal Abd. Abd begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abd in de wereld

De naam Abd heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abd een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abd heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abd de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abd is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abd ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abd

Als je de naam Abd overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abd noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abd populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abd de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abd op de kaart

 1. Egypte Egypte (22274)
 2. Soedan Soedan (20426)
 3. Libië Libië (10833)
 4. Marokko Marokko (9390)
 5. Pakistan Pakistan (6292)
 6. Mauritanië Mauritanië (4647)
 7. Nigeria Nigeria (4153)
 8. Indonesië Indonesië (934)
 9. Ethiopië Ethiopië (925)
 10. Syrië Syrië (797)
 11. Algerije Algerije (700)
 12. Koeweit Koeweit (665)
 13. Maleisië Maleisië (474)
 14. Somalië Somalië (399)
 15. Bangladesh Bangladesh (367)
 16. Irak Irak (266)
 17. Verenigde Staten Verenigde Staten (202)
 18. India India (171)
 19. Bahrein Bahrein (148)
 20. Frankrijk Frankrijk (146)
 21. Afghanistan Afghanistan (137)
 22. Niger Niger (119)
 23. Jordanië Jordanië (115)
 24. Oman Oman (101)
 25. Engeland Engeland (87)
 26. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (79)
 27. Tadzjikistan Tadzjikistan (76)
 28. Benin Benin (57)
 29. Canada Canada (57)
 30. Tunesië Tunesië (54)
 31. Brunei Brunei (46)
 32. Rusland Rusland (42)
 33. Duitsland Duitsland (41)
 34. Singapore Singapore (27)
 35. Burkina Faso Burkina Faso (22)
 36. Senegal Senegal (22)
 37. Oeganda Oeganda (21)
 38. Iran Iran (21)
 39. België België (20)
 40. Qatar Qatar (20)
 41. Oostenrijk Oostenrijk (17)
 42. Eritrea Eritrea (16)
 43. Kazachstan Kazachstan (15)
 44. Zweden Zweden (14)
 45. Oekraïne Oekraïne (12)
 46. Mexico Mexico (12)
 47. Australië Australië (10)
 48. Filipijnen Filipijnen (10)
 49. Schotland Schotland (9)
 50. Angola Angola (9)
 51. Polen Polen (9)
 52. Thailand Thailand (8)
 53. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (6)
 54. Zwitserland Zwitserland (6)
 55. Italië Italië (5)
 56. Kenia Kenia (5)
 57. China China (5)
 58. Turkije Turkije (4)
 59. Oezbekistan Oezbekistan (4)
 60. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 61. Spanje Spanje (3)
 62. Tanzania Tanzania (3)
 63. Wales Wales (3)
 64. Venezuela Venezuela (3)
 65. Noorwegen Noorwegen (3)
 66. Panama Panama (3)
 67. Peru Peru (3)
 68. Israël Israël (3)
 69. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (3)
 70. Costa Rica Costa Rica (3)
 71. Denemarken Denemarken (3)
 72. Libanon Libanon (3)
 73. Brazilië Brazilië (2)
 74. Wit-Rusland Wit-Rusland (2)
 75. Roemenië Roemenië (2)
 76. Japan Japan (2)
 77. Taiwan Taiwan (1)
 78. Monaco Monaco (1)
 79. Mali Mali (1)
 80. Finland Finland (1)
 81. Maldiven Maldiven (1)
 82. Albanië Albanië (1)
 83. Uruguay Uruguay (1)
 84. Mozambique Mozambique (1)
 85. Ghana Ghana (1)
 86. Jemen Jemen (1)
 87. Gambia Gambia (1)
 88. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 89. Griekenland Griekenland (1)
 90. Nederland Nederland (1)
 91. Guyana Guyana (1)
 92. Hong Kong Hong Kong (1)
 93. Hongarije Hongarije (1)
 94. Burundi Burundi (1)
 95. Ierland Ierland (1)
 96. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 97. Bahama Bahama's (1)
 98. Paraguay Paraguay (1)
 99. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 100. Chili Chili (1)
 101. Cambodja Cambodja (1)
 102. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 103. Sri Lanka Sri Lanka (1)
 104. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abd veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abd is, je een familielid hebt met de naam Abd, je overweegt een personage in je roman Abd te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.