Abass

De oorsprong van de naam 'Abass'

De naam 'Abass' is van Arabische oorsprong en kent een lange traditie in de islamitische cultuur. Deze naam is populair in veel delen van de Arabische wereld en is nog steeds een gebruikelijke keuze voor moslimouders die op zoek zijn naar een betekenisvolle naam voor hun kinderen. In dit artikel onderzoeken we de betekenis en oorsprong van 'Abass' en de relevantie ervan in de islamitische cultuur en geschiedenis.

Betekenis van de naam 'Abass'

De betekenis van de naam 'Abass' heeft wortels in de Arabische taal en is afgeleid van het woord 'abasa', wat 'fronsen' of 'boos zijn' betekent. In de context van de persoonlijke naam wordt 'Abass' echter positiever geïnterpreteerd, met betekenissen als 'leeuw' of 'dapper'. Deze naam heeft de connotatie van kracht, moed en vastberadenheid en wordt beschouwd als een passende naam voor mannen die deze kwaliteiten bezitten.

In de islamitische cultuur wordt de leeuw beschouwd als een symbool van moed en macht. Daarom wordt de naam 'Abass' gezien als een weerspiegeling van deze deugden. Bovendien wordt de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) ook in verband gebracht met de leeuw in de islamitische traditie, wat een extra betekenis toevoegt aan de naam 'Abass' in de religieuze context.

Herkomst van de naam 'Abass'

De naam 'Abass' heeft wortels in de Arabische cultuur en wordt al eeuwenlang in de regio gebruikt. Het komt veel voor onder moslims, zowel in het Midden-Oosten als in andere gebieden waar de islam de overheersende religie is. De populariteit van deze naam is gedeeltelijk te danken aan de connectie met leeuwen en de associatie met de profeet Mohammed, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor veel moslimfamilies.

De naam 'Abass' heeft zich ook naar andere delen van de wereld verspreid, vooral via de Arabische en islamitische diaspora. In landen als Pakistan, India, Indonesië en Maleisië is 'Abass' een veel voorkomende naam onder moslimgemeenschappen. Dit is indicatief voor de mondiale invloed van de islam en hoe bepaalde Arabische namen de culturele en taalkundige grenzen hebben overschreden.

Culturele en historische relevantie

In de Arabische cultuur wordt de naam 'Abass' beschouwd als een onderscheidende en gerespecteerde naam, die beelden van moed en adel oproept. Mannen die 'Abass' worden genoemd, worden gezien als sterke en leiders, wat bijdraagt ​​aan hun status in de Arabische samenleving. Deze naam is ook populair onder leiders en prominente figuren in de geschiedenis van de regio, wat heeft bijgedragen aan het prestige van de regio.

De historische en culturele relevantie van de naam 'Abass' strekt zich ook uit tot de islamitische religie. Volgens de overlevering was 'Abass' de oom van vaderskant van de profeet Mohammed en speelde hij een belangrijke rol in de beginjaren van de islam. Zijn zoon, Al-Abbas ibn 'Abd al-Muttalib, was ook een invloedrijke figuur in de islamitische geschiedenis en wordt door moslims vereerd vanwege zijn steun aan de profeet Mohammed en de verspreiding van de islam.

Varianten en gerelateerde namen

Net als veel Arabische namen heeft 'Abass' verschillende varianten en verwante namen die in verschillende regio's worden gebruikt. Enkele veel voorkomende varianten zijn 'Abbas', 'Abbass' en 'Abas'. In sommige landen kan de naam worden aangepast om te voldoen aan de lokale grammaticale en taalkundige regels, wat resulteert in enigszins afwijkende varianten van de oorspronkelijke naam.

Bovendien wordt 'Abass' vaak gecombineerd met andere Arabische namen om samengestelde namen te vormen, zoals 'Abass Ali', 'Abass Omar' of 'Abass Hassan'. Deze combinaties zijn populair onder moslimfamilies en kunnen betekenis en diepte aan de naam toevoegen, terwijl ze belangrijke historische en religieuze figuren in de islam eren.

Conclusie

Kortom: de naam 'Abass' heeft wortels in de Arabische taal en wordt al eeuwenlang gebruikt in de islamitische cultuur. De betekenis van ‘leeuw’ of ‘dapper’ maakt het aantrekkelijk voor veel moslimouders die op zoek zijn naar een naam die kracht en vastberadenheid uitstraalt. De connectie van de naam met relevante historische figuren in de islam, evenals de associatie met de leeuw als symbool van macht, voegen extra betekenis toe.

'Abass' is een onderscheidende en gerespecteerde naam in de Arabische cultuur, en de populariteit ervan heeft zich via de islamitische diaspora naar andere delen van de wereld verspreid. Door zijn betekenis, culturele en historische associaties en verwante varianten blijft de naam 'Abass' vandaag de dag een belangrijke keuze voor veel moslimfamilies.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abass. De naam Abass is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abass, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abass een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abass is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abass een unisex naam kan zijn.

Omdat Abass een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abass te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abass is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abass een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Nigeria, Soedan, Kenia, Niger en Sierra Leone de landen zijn met het grootste aantal Abass. Abass begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abass in de wereld

De naam Abass heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abass een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abass heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abass de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abass is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abass ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abass

Als je de naam Abass overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abass noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abass populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abass de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abass op de kaart

 1. Nigeria Nigeria (29014)
 2. Soedan Soedan (17055)
 3. Kenia Kenia (13341)
 4. Niger Niger (11729)
 5. Sierra Leone Sierra Leone (10930)
 6. Ghana Ghana (6180)
 7. Somalië Somalië (4388)
 8. Guinee Guinee (3864)
 9. Mali Mali (3258)
 10. Tanzania Tanzania (2419)
 11. Togo Togo (2308)
 12. Djibouti Djibouti (2023)
 13. Senegal Senegal (1600)
 14. India India (1462)
 15. Ethiopië Ethiopië (1387)
 16. Tsjaad Tsjaad (989)
 17. Egypte Egypte (976)
 18. Pakistan Pakistan (764)
 19. Mauritanië Mauritanië (602)
 20. Kameroen Kameroen (566)
 21. Burkina Faso Burkina Faso (564)
 22. Ivoorkust Ivoorkust (560)
 23. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (466)
 24. Benin Benin (367)
 25. Oeganda Oeganda (308)
 26. Verenigde Staten Verenigde Staten (280)
 27. Liberia Liberia (256)
 28. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (185)
 29. Engeland Engeland (168)
 30. Marokko Marokko (164)
 31. Frankrijk Frankrijk (43)
 32. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (38)
 33. Irak Irak (34)
 34. Iran Iran (34)
 35. België België (29)
 36. Brazilië Brazilië (28)
 37. Duitsland Duitsland (26)
 38. Gambia Gambia (25)
 39. Zweden Zweden (23)
 40. Spanje Spanje (19)
 41. Maleisië Maleisië (15)
 42. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (12)
 43. Canada Canada (12)
 44. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (11)
 45. Mauritius Mauritius (10)
 46. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (9)
 47. Qatar Qatar (8)
 48. Noorwegen Noorwegen (7)
 49. Indonesië Indonesië (7)
 50. Algerije Algerije (5)
 51. Malawi Malawi (4)
 52. Angola Angola (4)
 53. Filipijnen Filipijnen (4)
 54. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (4)
 55. Guyana Guyana (4)
 56. Rusland Rusland (4)
 57. China China (4)
 58. Schotland Schotland (3)
 59. Wales Wales (3)
 60. Afghanistan Afghanistan (3)
 61. Italië Italië (3)
 62. Zwitserland Zwitserland (3)
 63. Libanon Libanon (3)
 64. Nederland Nederland (2)
 65. Australië Australië (2)
 66. Ierland Ierland (2)
 67. Republiek Congo Republiek Congo (2)
 68. Syrië Syrië (2)
 69. Thailand Thailand (2)
 70. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 71. Finland Finland (1)
 72. Venezuela Venezuela (1)
 73. Zambia Zambia (1)
 74. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 75. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (1)
 76. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 77. Argentinië Argentinië (1)
 78. Griekenland Griekenland (1)
 79. Oman Oman (1)
 80. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 81. Guatemala Guatemala (1)
 82. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 83. Paraguay Paraguay (1)
 84. Hong Kong Hong Kong (1)
 85. Israël Israël (1)
 86. Botswana Botswana (1)
 87. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 88. IJsland IJsland (1)
 89. Jamaica Jamaica (1)
 90. Japan Japan (1)
 91. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (1)
 92. Tadzjikistan Tadzjikistan (1)
 93. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 94. Tunesië Tunesië (1)
 95. Taiwan Taiwan (1)
 96. Estland Estland (1)
 97. Letland Letland (1)
 98. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abass veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abass is, je een familielid hebt met de naam Abass, je overweegt een personage in je roman Abass te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.