Aart

De naam Aart is van Nederlandse afkomst en heeft een lange geschiedenis en intrigerende betekenis. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Aart onderzoeken, evenals de populariteit ervan in verschillende culturen en de invloed ervan op de moderne samenleving.

Herkomst van de naam Aart

De naam Aart is van Nederlandse afkomst en is een variant van Arnold, die op zijn beurt is afgeleid van het Germaanse "arn", wat "adelaar" betekent, en "wald", wat "heerser" betekent. Daarom vertaalt de oorspronkelijke betekenis van Aart zich als 'heerser als een adelaar'. Deze naam wordt in Nederland al sinds de Middeleeuwen gebruikt en is tot op de dag van vandaag populair gebleven.

Populariteit van de naam Aart

Ondanks dat het een naam van Nederlandse afkomst is, heeft Aart aan populariteit gewonnen in andere Europese landen, vooral Duitsland en Scandinavië. In Duitsland is de naam aangenomen als een variant van Arnold, en is in veel gemeenschappen een veel voorkomende naam gebleven. In Scandinavië heeft Aart zijn plaats gevonden als variant van namen als Arvid en Anders, wat zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen in verschillende culturen aantoont. In de moderne samenleving heeft Aart zijn plaats als unieke en onderscheidende naam behouden. Hoewel niet zo gebruikelijk als sommige andere namen, staan ​​degenen die de naam Aart dragen vaak bekend om hun unieke karakter en speciale karakter. Deze naam heeft zijn plaats gevonden in de populaire cultuur en is door verschillende beroemde mensen gebruikt in de literatuur, muziek en entertainment.

Betekenis van de naam Aart

De betekenis van Aart als "heerser als een adelaar" weerspiegelt de kwaliteiten van leiderschap, kracht en vastberadenheid. Degenen die de naam Aart dragen, worden vaak geassocieerd met kenmerken als moed, adel en moed. Deze kwaliteiten hebben ertoe geleid dat Aart wordt beschouwd als een krachtige en betekenisvolle naam, met een blijvende impact op degenen die de naam dragen. Aart draagt ​​de kracht en vastberadenheid van de adelaar met zich mee, die de geest van leiderschap en de wil om uitdagingen te overwinnen symboliseert. Naast de diepe betekenis heeft Aart ook een kenmerkende klank die het gedenkwaardig en aansprekend maakt. De combinatie van de sterke medeklinkers en zachte klinker zorgt ervoor dat het krachtig en energiek klinkt, waardoor het een naam is die een blijvende indruk achterlaat op degenen die hem horen.

Varianten en verkleinwoorden van Aart

Zoals gebruikelijk bij veel namen kent Aart meerdere varianten en verkleinwoorden in verschillende talen en culturen. In het Nederlands zijn enkele veel voorkomende verkleinwoorden van Aart Aartje of Aartje. Deze verkorte vormen worden vaak gebruikt als termen van genegenheid of vertrouwdheid, en helpen de naam een ​​extra dimensie van nabijheid en genegenheid te geven. Daarnaast heeft Aart varianten in andere talen, zoals Arto in het Fins, Artturi in het Fins en Arturs in het Lets. Deze variaties weerspiegelen het aanpassingsvermogen van Aart in verschillende culturen en zijn vermogen om zijn onderscheidende essentie in gevarieerde taalcontexten te behouden.

De naam Aart in de populaire cultuur

Door de jaren heen is de naam Aart gebruikt door verschillende opmerkelijke figuren in de populaire cultuur, wat heeft bijgedragen aan de erkenning en betekenis ervan in de samenleving. In de literatuur is Aart bijvoorbeeld de naam geweest van verschillende personages in romans en korte verhalen, die vaak figuren van leiderschap en moed vertegenwoordigen. In de muziek wordt de naam Aart door verschillende artiesten gebruikt, zowel onder hun echte naam als onder hun artiestennaam. Deze aanwezigheid in de muziekscene heeft bijgedragen aan de associatie van Aart met creativiteit, passie en artistiek talent. In de entertainmentwereld wordt Aart gebruikt als de naam van personages in films, televisieshows en toneelstukken, waardoor een extra betekenislaag en herkenning aan de naam wordt toegevoegd. Deze representaties in de populaire cultuur hebben bijgedragen aan de perceptie van Aart als een onderscheidende en betekenisvolle naam, met een sterke impact op de samenleving. Aart heeft zijn stempel gedrukt op de populaire cultuur en de kracht en betekenis ervan aangetoond in een verscheidenheid aan creatieve en artistieke contexten.

Conclusies

Kortom, de naam Aart is van Nederlandse afkomst en heeft een krachtige en onderscheidende betekenis. Afkomstig als een variant van Arnold en betekent "heerser als een adelaar", vertegenwoordigt Aart kwaliteiten van leiderschap, kracht en vastberadenheid. Ondanks zijn relatieve zeldzaamheid heeft Aart zijn plaats gevonden in de populaire cultuur en wordt hij gebruikt door prominente figuren uit de literatuur, muziek en entertainment. Met zijn aanwezigheid in verschillende culturen en zijn vermogen om zich aan verschillende talen aan te passen, heeft Aart zijn veelzijdigheid en blijvende impact op de samenleving aangetoond. Degenen die de naam dragenAart wordt gezien als unieke en bijzondere individuen, geassocieerd met kwaliteiten als moed, adel en moed. Uiteindelijk blijft de naam Aart een naam die kracht, betekenis en impactvolle aanwezigheid oproept.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Aart. De naam Aart is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Aart, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Aart een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Aart hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Aart, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Aart komt vaker voor in deze landen: Nederland, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Duitsland en België. De significante aanwezigheid van Aart in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Aart een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Aart te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Aart is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Aart in de wereld

De naam Aart heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Aart een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Aart heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Aart de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Aart is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Aart ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Aart

Als je de naam Aart overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Aart noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Aart populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Aart de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Aart op de kaart

 1. Nederland Nederland (5871)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (120)
 3. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (104)
 4. Duitsland Duitsland (55)
 5. België België (54)
 6. Canada Canada (41)
 7. Engeland Engeland (31)
 8. Brazilië Brazilië (22)
 9. Noorwegen Noorwegen (20)
 10. Zwitserland Zwitserland (19)
 11. Australië Australië (14)
 12. Aruba Aruba (13)
 13. Frankrijk Frankrijk (13)
 14. Thailand Thailand (12)
 15. India India (12)
 16. Estland Estland (11)
 17. Zweden Zweden (10)
 18. Tanzania Tanzania (9)
 19. Moldavië Moldavië (7)
 20. Schotland Schotland (7)
 21. Filipijnen Filipijnen (6)
 22. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (4)
 23. Oostenrijk Oostenrijk (4)
 24. Spanje Spanje (4)
 25. China China (3)
 26. Denemarken Denemarken (3)
 27. Italië Italië (2)
 28. Maleisië Maleisië (2)
 29. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (2)
 30. Pakistan Pakistan (2)
 31. Singapore Singapore (2)
 32. Chili Chili (2)
 33. Indonesië Indonesië (2)
 34. Kenia Kenia (1)
 35. Namibië Namibië (1)
 36. Argentinië Argentinië (1)
 37. Paraguay Paraguay (1)
 38. Rusland Rusland (1)
 39. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 40. Slovenië Slovenië (1)
 41. Suriname Suriname (1)
 42. Cyprus Cyprus (1)
 43. Ethiopië Ethiopië (1)
 44. Wales Wales (1)
 45. Griekenland Griekenland (1)
 46. Hong Kong Hong Kong (1)
 47. Ierland Ierland (1)
 48. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Aart veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Aart is, je een familielid hebt met de naam Aart, je overweegt een personage in je roman Aart te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.