Shaheed

Oorsprong van de naam "Shaheed"

De naam "Shaheed" is van Arabische oorsprong en heeft een betekenis die diep geworteld is in de islamitische cultuur. De islam is een van de meest beoefende religies ter wereld, en veel namen van Arabische oorsprong hebben een verband met het islamitische geloof en zijn leringen.

Betekenis van de naam "Shaheed"

De betekenis van de naam "Shaheed" is "getuige" of "martelaar" in het Arabisch. In het islamitische geloof is een ‘shaheed’ iemand die sterft in naam van zijn geloof of zaak, en wordt in de islam als een martelaar beschouwd. Deze betekenis heeft een zeer krachtige connotatie en is een integraal onderdeel van de islamitische cultuur en geschiedenis.

De naam "Shaheed" kan ook worden geïnterpreteerd als "getuige" in een meer algemene zin, wat een verantwoordelijkheid impliceert om in het dagelijks leven getuige te zijn van waarheid en gerechtigheid. Deze dubbele betekenis van de naam toont de rijkdom en diepte van zijn oorsprong en gebruik in de Arabische en islamitische cultuur.

Gebruik en populariteit van de naam "Shaheed"

De naam "Shaheed" komt veel voor in veel islamitische gemeenschappen en in verschillende delen van de wereld waar de islam wordt beoefend. Het is een betekenisvolle en krachtige naam die een toewijding aan geloof en gerechtigheid vertegenwoordigt, en wordt vaak gebruikt om degenen te eren die hun leven hebben opgeofferd in naam van hun geloof.

Hoewel 'Shaheed' vaker voorkomt in moslimgemeenschappen, heeft het gebruik ervan de culturele en religieuze grenzen overschreden en is het in veel delen van de wereld een populaire naamkeuze geworden. Dit toont de universaliteit en invloed van de islam in de mondiale samenleving aan, evenals de weerklank en diepe betekenis van de naam ‘Shaheed’.

Varianten en gerelateerde vormen van de naam "Shaheed"

Er zijn verschillende vormen en varianten van de naam "Shaheed" die in verschillende culturen en regio's worden gebruikt. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn "Shahid", "Shahed" en "Shahada". Al deze vormen hebben hun eigen nuances en betekenissen, maar ze delen de gemeenschappelijke wortel van de naam 'Shaheed' in het Arabisch.

De varianten van de naam "Shaheed" zijn een voorbeeld van de diversiteit en flexibiliteit van de Arabische en islamitische cultuur, evenals het vermogen om namen aan te passen en aan te nemen in verschillende culturele en taalkundige contexten. < /p>

Opmerkelijke persoonlijkheden met de naam "Shaheed"

Verschillende opmerkelijke persoonlijkheden hebben door de geschiedenis heen de naam "Shaheed" gedragen, en velen van hen hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op hun respectievelijke vakgebieden. Deze persoonlijkheden hebben de kracht en betekenis van de naam ‘Shaheed’ aangetoond door hun daden en prestaties.

In de politiek wordt de Indiase leider Shaheed Bhagat Singh herinnerd vanwege zijn moed en opoffering in de strijd voor de onafhankelijkheid van India. Op muziekgebied gebruikte de Amerikaanse rapper en activist Tupac Shakur, bekend als 2Pac, ook de naam 'Shaheed' als onderdeel van zijn artiestennaam, wat zijn toewijding aan sociale rechtvaardigheid en zijn invloed op de populaire cultuur weerspiegelt.

Deze persoonlijkheden zijn slechts voorbeelden van hoe de naam 'Shaheed' is gebruikt door buitengewone individuen die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de geschiedenis en de samenleving.

Conclusies

De naam "Shaheed" heeft een diepgewortelde oorsprong en betekenis in de islamitische cultuur, en het gebruik ervan strekt zich uit tot vele gemeenschappen en culturele contexten over de hele wereld. De dubbele betekenis ervan als ‘getuige’ en ‘martelaar’ weerspiegelt zowel de spirituele als ethische waarden van het islamitische geloof, en de veerkracht ervan in verschillende culturele contexten demonstreert de universaliteit en relevantie ervan in de mondiale samenleving.

De naam 'Shaheed' is een krachtige representatie van geloof, rechtvaardigheid en opoffering, en blijft een bron van inspiratie voor degenen die de naam dragen en voor degenen die betekenis vinden in de diepe symboliek ervan in het dagelijks leven.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Shaheed. De naam Shaheed is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Shaheed, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Shaheed een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Shaheed hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Shaheed, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Shaheed komt vaker voor in deze landen: Bangladesh, India, Pakistan, Zuid-Afrika en Sri Lanka. De significante aanwezigheid van Shaheed in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Shaheed is een naam die begint met de letter S. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met S, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter S.

Samengevat is Shaheed een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Bangladesh, India, Pakistan, Zuid-Afrika en Sri Lanka de landen zijn met het grootste aantal Shaheed. Shaheed begint met de letter S en is in principe een unisex, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Shaheed in de wereld

De naam Shaheed heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Shaheed een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Shaheed heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Shaheed de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Shaheed is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Shaheed ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Shaheed

Als je de naam Shaheed overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Shaheed noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Shaheed populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Shaheed de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Shaheed op de kaart

 1. Bangladesh Bangladesh (4949)
 2. India India (3922)
 3. Pakistan Pakistan (3881)
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1514)
 5. Sri Lanka Sri Lanka (1502)
 6. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (816)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (772)
 8. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (460)
 9. Afghanistan Afghanistan (430)
 10. Nigeria Nigeria (325)
 11. Iran Iran (294)
 12. Engeland Engeland (185)
 13. Bahrein Bahrein (148)
 14. Guyana Guyana (143)
 15. Malawi Malawi (85)
 16. Canada Canada (71)
 17. Koeweit Koeweit (57)
 18. Maldiven Maldiven (44)
 19. Botswana Botswana (21)
 20. Irak Irak (19)
 21. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (17)
 22. Australië Australië (16)
 23. Qatar Qatar (15)
 24. Oman Oman (14)
 25. Mauritius Mauritius (13)
 26. Nederland Nederland (12)
 27. Filipijnen Filipijnen (12)
 28. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (11)
 29. Denemarken Denemarken (7)
 30. Thailand Thailand (7)
 31. Kenia Kenia (6)
 32. Namibië Namibië (5)
 33. Belize Belize (5)
 34. Schotland Schotland (5)
 35. Maleisië Maleisië (4)
 36. Singapore Singapore (4)
 37. Suriname Suriname (4)
 38. Tunesië Tunesië (4)
 39. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (2)
 40. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (2)
 41. Jemen Jemen (2)
 42. Zambia Zambia (2)
 43. Brazilië Brazilië (2)
 44. Duitsland Duitsland (2)
 45. Zweden Zweden (2)
 46. Jordanië Jordanië (2)
 47. Tanzania Tanzania (2)
 48. Japan Japan (1)
 49. Oeganda Oeganda (1)
 50. Venezuela Venezuela (1)
 51. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 52. Samoa Samoa (1)
 53. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (1)
 54. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 55. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 56. Mexico Mexico (1)
 57. België België (1)
 58. Noorwegen Noorwegen (1)
 59. Kameroen Kameroen (1)
 60. Peru Peru (1)
 61. Egypte Egypte (1)
 62. Fiji Fiji (1)
 63. Rusland Rusland (1)
 64. Hong Kong Hong Kong (1)
 65. Syrië Syrië (1)
 66. Tadzjikistan Tadzjikistan (1)
 67. Italië Italië (1)
 68. Jamaica Jamaica (1)
 69. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Shaheed veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Shaheed is, je een familielid hebt met de naam Shaheed, je overweegt een personage in je roman Shaheed te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.