Liss

Herkomst en betekenis van de naam "Liss"

Heb je je ooit afgevraagd waar de namen die we gebruiken om onszelf te identificeren vandaan komen? Namen hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot verschillende culturen en tradities, en elk van hen heeft een speciale betekenis. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van de naam "Liss" onderzoeken.

Herkomst van de naam "Liss"

De naam "Liss" is van Hebreeuwse oorsprong en heeft wortels in de Joodse traditie. In het oud-Hebreeuws is 'Liss' afgeleid van het woord 'elisheva', wat 'God is overvloed' of 'God heeft gezworen' betekent. De naam "Liss" is in verschillende culturen en regio's van de wereld gebruikt en heeft in de loop der jaren verschillende vormen en uitspraken gekregen.

In de oudheid werd de naam "Liss" algemeen gebruikt in de Hebreeuwse cultuur en werd deze geassocieerd met belangrijke bijbelse figuren. Deze traditie heeft zich door de eeuwen heen voortgezet en de naam "Liss" blijft vandaag de dag populair in veel Joodse gemeenschappen.

Betekenis van de naam "Liss"

De betekenis van de naam "Liss" is veelbetekenend en diep. Zoals hierboven vermeld, is ‘Liss’ afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘elisheva’, wat ‘God is overvloed’ of ‘God heeft gezworen’ betekent. Deze betekenis weerspiegelt het belang van geloof en belofte in de joodse traditie, en suggereert een bijzondere band met het goddelijke.

In veel culturen wordt de naam "Liss" geassocieerd met positieve eigenschappen zoals overvloed, welvaart en loyaliteit. Degenen die de naam "Liss" dragen, worden doorgaans gezien als sterke, vastberaden mensen met een diep gevoel van betrokkenheid. Spirituele en emotionele rijkdom worden ook geassocieerd met deze naam, waardoor het een populaire keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een krachtige betekenis.

Variaties op de naam "Liss"

Zoals veel namen van Hebreeuwse oorsprong heeft de naam "Liss" verschillende variaties en vormen in verschillende talen en culturen. Enkele van de meest voorkomende varianten van de naam 'Liss' zijn 'Eliza', 'Elisabeth', 'Lisa' en 'Beth'. Deze variaties weerspiegelen de diversiteit en flexibiliteit van de naam "Liss", die zich kan aanpassen aan verschillende geluiden en taalstructuren.

In sommige delen van de wereld heeft de naam "Liss" ook korte of verkleinwoorden aangenomen, zoals "Lissy", "Lisette" of "Lissa". Deze verkorte vormen van de naam voegen een vleugje schattigheid en vertrouwdheid toe en worden vaak gebruikt als aanhankelijke bijnamen voor mensen die de naam 'Liss' dragen.

Populariteit van de naam "Liss"

Door de jaren heen is de naam "Liss" constant populair gebleven in verschillende delen van de wereld. Hoewel de naam "Liss" zijn oorsprong vindt in de Hebreeuwse traditie, heeft hij zich naar vele culturen verspreid en blijft hij een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een diepe en positieve betekenis.

In de populaire cultuur wordt de naam "Liss" ook gebruikt in literatuur, film en muziek, wat heeft bijgedragen aan de wereldwijde erkenning ervan. Beroemde mensen met de naam 'Liss' hebben geholpen het gebruik ervan te verspreiden en relevant te houden in de huidige samenleving.

Beroemde persoonlijkheden met de naam "Liss"

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam 'Liss' droegen. Deze cijfers hebben bijgedragen aan de positieve reputatie van de naam en hebben deze in verband gebracht met succes en uitmuntendheid op verschillende gebieden.

Een van de meest bekende persoonlijkheden met de naam "Liss" is de Amerikaanse schrijfster Elizabeth Gilbert, auteur van de succesvolle roman "Eat, Pray, Love." Haar literaire talent en impact op de populaire cultuur hebben bijgedragen aan de zichtbaarheid en relevantie van de naam "Liss" in de hedendaagse samenleving.

Bovendien hebben prominente figuren uit de muziek, film, wetenschap en politiek ook de naam 'Liss' gedragen, wat heeft bijgedragen aan het geven van een dimensie van leiderschap en prestatie aan deze naam.

Conclusie

De naam "Liss" heeft een betekenis die diep geworteld is in de Hebreeuwse traditie, en de populariteit ervan heeft grenzen en culturen overstegen. Met de betekenis 'God is overvloed' of 'God heeft gezworen' roept de naam 'Liss' kwaliteiten op als kracht, toewijding en voorspoed.

De variaties van de naam, de aanwezigheid ervan in de populaire cultuur en de associatie met prominente persoonlijkheden maken 'Liss' een tijdloze en betekenisvolle keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een krachtige en positieve betekenis.

Dus als u erover denkt om uw zoon of dochter de naam "Liss" te geven, houd dan rekening met de rijke betekenis en de eeuwenoude erfenis, die het tot een bijzondere en krachtige naam maken.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Liss. De naam Liss is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Liss, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Liss een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Liss is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Liss een unisex naam kan zijn.

De naam Liss komt vaker voor in deze landen: Noorwegen, Denemarken, Zweden, Verenigde Staten en Peru. De significante aanwezigheid van Liss in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Liss een Meisjesnamen is die begint met de letter L, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Liss te geven vanwege hun voorkeur voor de letter L.

Liss is een naam die begint met de letter L. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met L, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter L.

De naam Liss in de wereld

De naam Liss heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Liss een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Liss heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Liss de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Liss is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Liss ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Liss

Als je de naam Liss overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Liss noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Liss populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Liss de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Liss op de kaart

 1. Noorwegen Noorwegen (997)
 2. Denemarken Denemarken (559)
 3. Zweden Zweden (348)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (187)
 5. Peru Peru (186)
 6. Brazilië Brazilië (161)
 7. Guatemala Guatemala (143)
 8. Rusland Rusland (106)
 9. India India (78)
 10. Venezuela Venezuela (55)
 11. Mexico Mexico (39)
 12. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (37)
 13. Colombia Colombia (35)
 14. Nigeria Nigeria (33)
 15. Duitsland Duitsland (30)
 16. Panama Panama (27)
 17. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (26)
 18. Indonesië Indonesië (21)
 19. Engeland Engeland (21)
 20. Israël Israël (19)
 21. Canada Canada (17)
 22. Australië Australië (13)
 23. Honduras Honduras (12)
 24. Paraguay Paraguay (12)
 25. Ecuador Ecuador (11)
 26. Chili Chili (10)
 27. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (10)
 28. Nicaragua Nicaragua (9)
 29. Maleisië Maleisië (7)
 30. Argentinië Argentinië (6)
 31. Thailand Thailand (6)
 32. Zwitserland Zwitserland (6)
 33. Kazachstan Kazachstan (5)
 34. Filipijnen Filipijnen (5)
 35. El Salvador El Salvador (4)
 36. Marokko Marokko (4)
 37. Costa Rica Costa Rica (4)
 38. Malawi Malawi (4)
 39. Spanje Spanje (4)
 40. Luxemburg Luxemburg (3)
 41. Haïti Haïti (2)
 42. Senegal Senegal (2)
 43. Wit-Rusland Wit-Rusland (2)
 44. Uruguay Uruguay (2)
 45. Italië Italië (2)
 46. Republiek Congo Republiek Congo (2)
 47. China China (2)
 48. Moldavië Moldavië (2)
 49. Finland Finland (2)
 50. Wales Wales (1)
 51. Roemenië Roemenië (1)
 52. Guam Guam (1)
 53. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 54. Hong Kong Hong Kong (1)
 55. Singapore Singapore (1)
 56. Ierland Ierland (1)
 57. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 58. Kenia Kenia (1)
 59. Vietnam Vietnam (1)
 60. Kosovo Kosovo (1)
 61. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 62. Zambia Zambia (1)
 63. Monaco Monaco (1)
 64. Cuba Cuba (1)
 65. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 66. Nederland Nederland (1)
 67. Algerije Algerije (1)
 68. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 69. Estland Estland (1)
 70. Gabon Gabon (1)
 71. Polen Polen (1)
 72. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 73. Schotland Schotland (1)
 74. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Liss veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Liss is, je een familielid hebt met de naam Liss, je overweegt een personage in je roman Liss te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.