Kiely

Oorsprongsverhaal van de naam Kiely

De naam Kiely is van Ierse afkomst en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Keltische cultuur. De betekenis en oorsprong van deze naam zijn door de eeuwen heen onderwerp van grote belangstelling en discussie geweest. Met een rijke culturele en taalkundige geschiedenis is de naam Kiely in de loop van de tijd geëvolueerd en heeft in verschillende culturen en tijdperken meerdere betekenissen en connotaties gekregen.

Betekenis van de naam Kiely

De naam Kiely komt uit het Iers-Gaelisch en de betekenis ervan is gerelateerd aan het woord 'ceal', wat 'kattenkwaad' of 'sluwheid' betekent. Dit weerspiegelt de speelse en ondeugende persoonlijkheid van degenen die deze naam dragen, evenals hun humor en sluwheid. De naam Kiely wordt ook geassocieerd met de kwaliteiten kattenkwaad en levendigheid, en wordt beschouwd als een naam vol energie en vitaliteit.

In de Keltische cultuur waren namen van groot belang en waren ze onlosmakelijk verbonden met iemands identiteit en karakter. De naam Kiely is van generatie op generatie doorgegeven en heeft door de eeuwen heen zijn relevantie en betekenis behouden.

Varianten van de naam Kiely

De naam Kiely heeft in de loop der jaren aanleiding gegeven tot verschillende varianten, zowel in de oorspronkelijke Gaelische vorm als in andere talen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn onder meer Kiley, Kily en Kyle. Elk van deze varianten behoudt de oorspronkelijke betekenis en essentie van de naam Kiely, maar met subtiele fonetische en orthografische verschillen die de evolutie van de naam in de loop van de tijd en de aanpassing ervan aan verschillende culturen en talen weerspiegelen.

In de Ierse traditie is de naam Kiely een veel voorkomende achternaam die teruggaat tot oude clans en families. Als achternaam is het van generatie op generatie doorgegeven en heeft het zijn belang behouden als symbool van familietrots en erfgoed. Tegenwoordig is de naam Kiely populair geworden als voornaam voor zowel mannen als vrouwen, en heeft hij zich over de grenzen van Ierland verspreid, waardoor hij aan populariteit wint in verschillende delen van de wereld.

Invloed van de naam Kiely op de populaire cultuur

De naam Kiely heeft een aanzienlijke invloed gehad op de populaire cultuur, vooral op muziek, film en literatuur. Kunstenaars, schrijvers en filmmakers hebben de naam Kiely aangenomen als symbool van originaliteit, creativiteit en vitaliteit. In de muziek wordt de naam Kiely gebruikt als titel van liedjes en albums, wat de associatie met energie en dynamiek weerspiegelt. In de literatuur wordt de naam Kiely gebruikt als de naam van personages in romans en toneelstukken, die kwaliteiten vertegenwoordigen zoals sluwheid, moed en vastberadenheid.

Kortom, de naam Kiely is een uitdrukking van het rijke Ierse culturele erfgoed en de Keltische traditie. Met zijn betekenis gekoppeld aan kattenkwaad en sluwheid, geeft de naam Kiely de essentie van de Ierse cultuur en identiteit weer. Door zijn varianten en zijn invloed op de populaire cultuur heeft de naam Kiely grenzen overstegen en is het een symbool geworden van vitaliteit en creativiteit over de hele wereld. De geschiedenis en betekenis ervan blijven degenen fascineren die geïnteresseerd zijn in het culturele en taalkundige erfgoed van Ierland, maar ook degenen die de schoonheid en diepgang van traditionele namen waarderen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Kiely. De naam Kiely is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Kiely, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Kiely een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Kiely komt vaker voor in deze landen: Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Engeland en Ierland. De significante aanwezigheid van Kiely in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Kiely een unisex is die begint met de letter K, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Kiely te geven vanwege hun voorkeur voor de letter K.

De naam Kiely in de wereld

De naam Kiely heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Kiely een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Kiely heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Kiely de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Kiely is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Kiely ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Kiely

Als je de naam Kiely overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Kiely noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Kiely populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Kiely de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Kiely op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (281)
 2. Canada Canada (51)
 3. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (40)
 4. Engeland Engeland (38)
 5. Ierland Ierland (15)
 6. Brazilië Brazilië (11)
 7. Australië Australië (3)
 8. China China (2)
 9. Wales Wales (2)
 10. Peru Peru (2)
 11. Filipijnen Filipijnen (2)
 12. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 13. Zwitserland Zwitserland (1)
 14. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 15. Duitsland Duitsland (1)
 16. Ecuador Ecuador (1)
 17. Spanje Spanje (1)
 18. Italië Italië (1)
 19. Mexico Mexico (1)
 20. Taiwan Taiwan (1)
 21. Venezuela Venezuela (1)
 22. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Kiely veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Kiely is, je een familielid hebt met de naam Kiely, je overweegt een personage in je roman Kiely te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.