Henrike

Herkomst en betekenis van de naam Henrike

De naam Henrike is van Duitse oorsprong en heeft een lange geschiedenis die eeuwen teruggaat. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze prachtige naam in detail onderzoeken, evenals de populariteit en varianten ervan in verschillende culturen en regio's van de wereld.

Herkomst van de naam Henrike

De naam Henrike is een vrouwelijke variant van Enrique, die weer is afgeleid van de Germaanse naam Heinrich. De naam Heinrich bestaat uit twee elementen: "heim", wat "thuis" of "huis" betekent, en "ric", wat "macht" of "heerschappij" betekent. Daarom kan de algemene betekenis van de naam Henrike worden geïnterpreteerd als ‘heerser van het huis’ of ‘machtig in huis’.

De naam Heinrich werd door de Noormannen in Engeland geïntroduceerd na de verovering van het land in de 11e eeuw, waar hij Henry werd. In de loop van de tijd verspreidde deze naam zich over heel Europa en kreeg in elke regio verschillende varianten.

Variaties op de naam Henrike

De naam Henrike kent meerdere varianten in verschillende talen en culturen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

- Henrik: Dit is de Scandinavische vorm van de naam Henrike en is vooral populair in landen als Zweden, Noorwegen en Denemarken.

- Henriette: Dit is een Franse variant van de naam Henrike, die vooral wordt gebruikt in Franstalige landen zoals Frankrijk, België en Canada.

- Enrica: Dit is de Italiaanse vorm van de naam Henrike, die populair is in Italië en onder Italiaanse gemeenschappen over de hele wereld.

- Hendrika: Dit is een Nederlandse variant van de naam Henrike, die veel voorkomt in Nederland en andere Nederlandstalige landen.

Dit zijn slechts enkele van de vele varianten van de naam Henrike die in verschillende delen van de wereld voorkomen.

Betekenis en symboliek van de naam Henrike

De naam Henrike heeft een krachtige en symbolische betekenis die kracht en leiderschap weerspiegelt. Degenen die deze naam dragen, zijn doorgaans sterke, vastberaden mensen met een groot vermogen om leiding te geven en belangrijke beslissingen te nemen.

De symboliek van de naam Henrike hangt ook nauw samen met het idee van thuis en gezin. Degenen die deze naam dragen, zijn meestal mensen die toegewijd zijn aan hun gezin en huis, en staan ​​vaak bekend om hun vermogen om voor hun dierbaren te zorgen en deze te beschermen.

In termen van numerologie wordt de naam Henrike geassocieerd met het getal 8. Volgens de numerologie symboliseert het getal 8 balans, harmonie en materieel succes. Degenen die deze naam dragen, zijn over het algemeen ambitieus en prestatiegericht, en zijn vaak succesvol in hun inspanningen.

Populariteit van de naam Henrike

De naam Henrike komt niet zo vaak voor als andere varianten van Enrique, maar heeft zijn eigen schare fans in verschillende delen van de wereld. In Duitsland is de naam Henrike bijvoorbeeld door de jaren heen consistent populair gebleven en blijft hij een populaire keuze voor meisjes.

In andere Europese landen heeft de naam Henrike ook aan populariteit gewonnen, vooral onder mensen die op zoek zijn naar minder vaak voorkomende maar sterke namen met krachtige en symbolische betekenissen.

In Noord-Amerika komt de naam Henrike niet zo vaak voor, maar hij wordt nog steeds gekozen door mensen die op zoek zijn naar een unieke en onderscheidende naam voor hun dochters.

Beroemde mensen met de naam Henrike

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende beroemde mensen geweest die de naam Henrike droegen. Sommigen van hen omvatten:

- Henrike van Beieren: Ook bekend als Henriette van Beieren, was zij een koningin van Engeland in de 14e eeuw, echtgenote van Hendrik IV.

- Henrike Rambow: Een beroemde Duitse actrice die heeft deelgenomen aan talloze films en theaterproducties.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van invloedrijke mensen die de naam Henrike door de geschiedenis heen hebben gedragen.

Conclusie

Samenvattend heeft de naam Henrike een Germaanse oorsprong en een krachtige betekenis die kracht, leiderschap en toewijding aan het gezin weerspiegelt. Hoewel niet zo gebruikelijk als andere varianten van Enrique, blijft de naam Henrike een populaire keuze in bepaalde delen van de wereld en heeft hij een loyale schare fans die het unieke karakter en de diepe betekenis ervan waarderen.

Met varianten in verschillende talen en culturen blijft de naam Henrike een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een onderscheidende en krachtige naam voor hun dochters. De positieve symboliek en associatie met het idee van thuis en gezin maken het een zinvolle keuze voor veel gezinnen over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Henrike. De naam Henrike is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Henrike, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Henrike een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Omdat Henrike een Meisjesnamen is die begint met de letter H, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Henrike te geven vanwege hun voorkeur voor de letter H.

Henrike is een naam die begint met de letter H. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met H, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter H.

Samengevat is Henrike een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Brazilië en Verenigde Staten de landen zijn met het grootste aantal Henrike. Henrike begint met de letter H en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Henrike in de wereld

De naam Henrike heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Henrike een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Henrike heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Henrike de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Henrike is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Henrike ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Henrike

Als je de naam Henrike overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Henrike noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Henrike populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Henrike de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Henrike op de kaart

 1. Duitsland Duitsland (2705)
 2. Nederland Nederland (945)
 3. Oostenrijk Oostenrijk (249)
 4. Brazilië Brazilië (197)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (62)
 6. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (37)
 7. Engeland Engeland (27)
 8. Thailand Thailand (22)
 9. Zwitserland Zwitserland (18)
 10. Zweden Zweden (11)
 11. België België (10)
 12. Denemarken Denemarken (9)
 13. Frankrijk Frankrijk (8)
 14. Noorwegen Noorwegen (7)
 15. Canada Canada (5)
 16. Ierland Ierland (4)
 17. Italië Italië (4)
 18. Australië Australië (3)
 19. Spanje Spanje (3)
 20. Mexico Mexico (2)
 21. Maleisië Maleisië (2)
 22. Schotland Schotland (2)
 23. Indonesië Indonesië (2)
 24. IJsland IJsland (2)
 25. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 26. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 27. Peru Peru (1)
 28. Argentinië Argentinië (1)
 29. Filipijnen Filipijnen (1)
 30. Portugal Portugal (1)
 31. Qatar Qatar (1)
 32. Rusland Rusland (1)
 33. Bolivia Bolivia (1)
 34. Singapore Singapore (1)
 35. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 36. Taiwan Taiwan (1)
 37. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 38. Oekraïne Oekraïne (1)
 39. Chili Chili (1)
 40. Zambia Zambia (1)
 41. Ecuador Ecuador (1)
 42. Grenada Grenada (1)
 43. Griekenland Griekenland (1)
 44. Hongarije Hongarije (1)
 45. Liechtenstein Liechtenstein (1)
 46. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Henrike veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Henrike is, je een familielid hebt met de naam Henrike, je overweegt een personage in je roman Henrike te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.