Elimar

Herkomst en betekenis van de naam Elimar

De naam Elimar is van Germaanse oorsprong en heeft een heel bijzondere betekenis. Door de geschiedenis heen is het in verschillende culturen gebruikt en heeft het verschillende betekenissen gekregen. In dit artikel gaan we de oorsprong en betekenis van deze mooie naam onderzoeken.

Herkomst van de naam Elimar

De naam Elimar heeft zijn wortels in de oud-Germaanse taal. Het komt voort uit de combinatie van twee elementen: "eli", wat "nobel" of "uitstekend" betekent, en "mar", wat "beroemd" of "beroemd" betekent. Daarom betekent de naam Elimar oorspronkelijk 'nobel beroemd' of 'van nobele faam'. Deze naam heeft een lange geschiedenis en is door de eeuwen heen door verschillende Germaanse volkeren gebruikt.

In de middeleeuwen was de naam Elimar erg populair onder de Germaanse adel. Het werd beschouwd als een prestigieuze naam en werd geassocieerd met adel en macht. Dragers van deze naam stonden bekend om hun moed, eer en loyaliteit. In de middeleeuwse samenleving was de naam Elimar synoniem met respect en bewondering.

Betekenis van de naam Elimar

De betekenis van de naam Elimar is zeer relevant in de levens van degenen die de naam dragen. Deze naam houdt verband met het streven naar uitmuntendheid en erkenning. Dragers van deze naam vallen meestal op door hun talent, charisma en vastberadenheid. Het zijn mensen die grootsheid willen bereiken en een stempel op de wereld willen drukken.

De naam Elimar wordt ook geassocieerd met nobelheid van geest en vrijgevigheid. Degenen met deze naam zijn over het algemeen zorgzame, meelevende en empathische mensen. Ze hebben een groot vermogen om anderen te inspireren en zijn vaak natuurlijke leiders. De betekenis van deze naam weerspiegelt het belang van eer en integriteit in de levens van degenen die de naam dragen.

Wat de spirituele betekenis betreft, is de naam Elimar gerelateerd aan het idee van het bereiken van vervulling en persoonlijke vervulling. Dragers van deze naam hebben vaak een diepe verbinding met hun spiritualiteit en proberen hun doel in het leven te vinden. Het zijn mensen die wijsheid en verlichting zoeken en vaak een grote invloed hebben op de levens van de mensen om hen heen.

Kortom, de naam Elimar is een combinatie van adel, roem en uitmuntendheid. Degenen die deze naam dragen, zijn meestal mensen met een groot plichtsbesef en een sterke toewijding aan hun waarden. Deze naam draagt ​​een traditie van eer en grootsheid met zich mee die door de eeuwen heen heeft standgehouden.

Concluderend: de naam Elimar heeft een Germaanse oorsprong en betekent 'nobel beroemd' of 'van nobele faam'. Deze naam wordt geassocieerd met adel, macht en prestige en weerspiegelt het streven naar uitmuntendheid en erkenning. Degenen die deze naam dragen vallen meestal op door hun talent, charisma en vrijgevigheid, en streven naar vervulling en persoonlijke vervulling in hun leven. Zonder twijfel heeft de naam Elimar een diepe en relevante betekenis die door de geschiedenis heen weerklank heeft gevonden.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Elimar. De naam Elimar is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Elimar, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Elimar een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Elimar hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Elimar, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Elimar is een naam die begint met de letter E. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met E, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter E.

De naam Elimar in de wereld

De naam Elimar heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Elimar een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Elimar heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Elimar de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Elimar is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Elimar ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Elimar

Als je de naam Elimar overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Elimar noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Elimar populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Elimar de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Elimar op de kaart

 1. Brazilië Brazilië (5591)
 2. Venezuela Venezuela (5417)
 3. Filipijnen Filipijnen (1411)
 4. Indonesië Indonesië (276)
 5. Duitsland Duitsland (165)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (93)
 7. Nicaragua Nicaragua (53)
 8. Mexico Mexico (38)
 9. Colombia Colombia (33)
 10. Haïti Haïti (10)
 11. Oezbekistan Oezbekistan (9)
 12. Taiwan Taiwan (8)
 13. Panama Panama (8)
 14. Denemarken Denemarken (6)
 15. Rusland Rusland (5)
 16. Chili Chili (5)
 17. Spanje Spanje (5)
 18. Zweden Zweden (4)
 19. Peru Peru (3)
 20. Paraguay Paraguay (3)
 21. Canada Canada (3)
 22. Argentinië Argentinië (2)
 23. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 24. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (2)
 25. Costa Rica Costa Rica (2)
 26. Engeland Engeland (2)
 27. Ierland Ierland (2)
 28. IJsland IJsland (2)
 29. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 30. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 31. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 32. Singapore Singapore (1)
 33. Thailand Thailand (1)
 34. België België (1)
 35. Zwitserland Zwitserland (1)
 36. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 37. Schotland Schotland (1)
 38. Italië Italië (1)
 39. Kazachstan Kazachstan (1)
 40. Noorwegen Noorwegen (1)
 41. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Elimar veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Elimar is, je een familielid hebt met de naam Elimar, je overweegt een personage in je roman Elimar te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.