Edilma

Herkomst en betekenis van de naam 'Edilma'

De naam 'Edilma' is van Germaanse oorsprong, met name oud-Germaans, en heeft een diepe en symbolische betekenis die door de eeuwen heen is blijven bestaan. In dit artikel zullen we de historische oorsprong van deze naam onderzoeken, evenals de betekenis en relevantie ervan in verschillende culturen.

Historische oorsprong

De oorsprong van de naam 'Edilma' gaat terug tot het Oud-Germaans, dat in de pre-Romeinse tijd werd gesproken door Germaanse stammen in Midden- en Noord-Europa. In deze context werd de naam 'Edilma' gebruikt als voornaam, die aan vrouwen werd gegeven als symbool van eer en onderscheiding. Het gebruik ervan was gebruikelijk onder edelen en families van hoge afkomst, omdat het symbool stond voor kracht, moed en adel.

Met het verstrijken van de tijd verspreidde de naam 'Edilma' zich tijdens de migraties en veroveringen van de Germaanse stammen, waardoor andere talen en culturen in Europa werden beïnvloed. In de middeleeuwen werd de naam 'Edilma' populair in verschillende regio's, zowel onder de adel als onder de algemene bevolking, waardoor de acceptatie ervan in de samenleving werd geconsolideerd.

Betekenis en symboliek

De betekenis van de naam 'Edilma' is fascinerend, omdat deze een boodschap van kracht en eer overbrengt. De Germaanse wortel ‘ed’ betekent ‘rijkdom’ of ‘fortuin’, terwijl ‘helm’ zich vertaalt als ‘bescherming’ of ‘helm’. Daarom kan 'Edilma' worden geïnterpreteerd als 'bezitter van rijkdom en bescherming', wat een connotatie van macht en zorg voor anderen weerspiegelt.

Deze symbolische betekenis is door de eeuwen heen gebleven, overgenomen door verschillende culturen en aangepast aan hun eigen interpretaties. In de hedendaagse samenleving wordt de naam 'Edilma' nog steeds gewaardeerd vanwege zijn boodschap van adel en verzet, en is het een populaire keuze voor vrouwennamen in verschillende landen.

Relevantie in verschillende culturen

Door de geschiedenis heen heeft de naam 'Edilma' de culturele en taalkundige grenzen overschreden, door verschillende samenlevingen overgenomen en aangepast aan hun eigen talen. In landen als Duitsland, Zweden, Noorwegen en Denemarken heeft 'Edilma' zijn Germaanse originaliteit behouden, een naam die gewaardeerd wordt vanwege zijn connectie met geschiedenis en traditie.

In Latijns-Amerika heeft 'Edilma' aan populariteit gewonnen door de invloed van de Europese immigratie, vooral in landen als Colombia, Venezuela en Ecuador. Hoewel de uitspraak en schrijfwijze van de naam in elke regio kunnen verschillen, blijven de betekenis en symbolische kracht ervan intact, waardoor de relevantie ervan in diverse culturele contexten wordt geconsolideerd.

De erfenis van 'Edilma'

Samenvattend heeft de naam 'Edilma' een oorsprong die diep geworteld is in de Germaanse geschiedenis en een boodschap van adel, kracht en bescherming overbrengt. Door de eeuwen heen heeft het culturele grenzen overschreden en verschillende samenlevingen over de hele wereld beïnvloed. De symbolische betekenis ervan blijft resoneren in de hedendaagse samenleving, waarbij de erfenis als naam van groot historisch en cultureel belang behouden blijft.

Of het nu vanwege de connectie met de Germaanse geschiedenis of de invloed ervan op de culturele diversiteit is, de naam 'Edilma' blijft een krachtige en betekenisvolle keuze voor vrouwen van alle leeftijden. Het vertegenwoordigt niet alleen de erfenis van adel en kracht, maar draagt ​​ook de erfenis van een eeuwenoude traditie met zich mee die vandaag de dag nog steeds voortduurt.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Edilma. De naam Edilma is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Edilma, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Edilma een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Edilma is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Edilma een unisex naam kan zijn.

In het geval van Edilma hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Edilma, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Edilma is een naam die begint met de letter E. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met E, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter E.

Samengevat is Edilma een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Colombia, Brazilië, Panama, Ecuador en Guatemala de landen zijn met het grootste aantal Edilma. Edilma begint met de letter E en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Edilma in de wereld

De naam Edilma heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Edilma een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Edilma heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Edilma de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Edilma is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Edilma ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Edilma

Als je de naam Edilma overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Edilma noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Edilma populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Edilma de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Edilma op de kaart

 1. Colombia Colombia (48885)
 2. Brazilië Brazilië (17144)
 3. Panama Panama (4917)
 4. Ecuador Ecuador (3931)
 5. Guatemala Guatemala (3927)
 6. Venezuela Venezuela (1553)
 7. Mexico Mexico (1175)
 8. Verenigde Staten Verenigde Staten (718)
 9. Peru Peru (480)
 10. Argentinië Argentinië (470)
 11. Cuba Cuba (92)
 12. Spanje Spanje (81)
 13. Paraguay Paraguay (77)
 14. Uruguay Uruguay (53)
 15. Costa Rica Costa Rica (46)
 16. Filipijnen Filipijnen (42)
 17. Honduras Honduras (33)
 18. El Salvador El Salvador (32)
 19. Portugal Portugal (28)
 20. Belize Belize (22)
 21. Zweden Zweden (6)
 22. Chili Chili (6)
 23. Nicaragua Nicaragua (6)
 24. Canada Canada (5)
 25. Engeland Engeland (5)
 26. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 27. België België (3)
 28. Duitsland Duitsland (2)
 29. Frankrijk Frankrijk (2)
 30. Italië Italië (2)
 31. Noorwegen Noorwegen (2)
 32. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 33. Australië Australië (1)
 34. Bolivia Bolivia (1)
 35. Suriname Suriname (1)
 36. Zwitserland Zwitserland (1)
 37. Kaapverdië Kaapverdië (1)
 38. Fiji Fiji (1)
 39. Haïti Haïti (1)
 40. Israël Israël (1)
 41. Comoren Comoren (1)
 42. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 43. Nigeria Nigeria (1)
 44. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Edilma veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Edilma is, je een familielid hebt met de naam Edilma, je overweegt een personage in je roman Edilma te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.