Conrado

Herkomst van de naam Conrado

De naam Conrad is van Germaanse oorsprong en is afgeleid van de combinatie van de woorden "kuoni", wat "dapper" of "stoutmoedig" betekent, en "rat", wat "advies" betekent. Daarom kan de betekenis van de naam Conrad worden vertaald als 'hij die moedige raad heeft'. Deze naam heeft een lange geschiedenis en is door de eeuwen heen door verschillende culturen gebruikt.

Geschiedenis van de naam Conrado

De naam Conrad heeft zijn wortels in het oude Duitsland, waar hij gebruikelijk was onder Germaanse volkeren. Er wordt aangenomen dat de naam populair was onder de Goten, Visigoten, Alamanni en andere Germaanse groepen die Centraal-Europa bewoonden in de tijd van het Romeinse Rijk. Conrad was een naam die kwaliteiten van moed en wijsheid opriep, en daarom werd hij door deze mensen zeer gewaardeerd.

Toen, met de kerstening van Europa, verspreidde de naam Conrad zich onder christelijke gemeenschappen en werd populair in regio's als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Aangenomen wordt dat de populariteit van de naam gedeeltelijk te danken is aan de verering van Sint Koenraad van Konstanz, een Duitse heilige uit de 10e eeuw die bekend stond om zijn toewijding en naastenliefde.

In de middeleeuwen werd de naam Conrad aangenomen door de Europese adel, en verschillende vorsten en edelen droegen deze naam. Naarmate de tijd verstreek, verspreidde de naam zich naar andere delen van de wereld, vooral naar Amerika via Europese immigratie.

Betekenis van de naam Conrad

De betekenis van de naam Conrad weerspiegelt de kwaliteiten van moed, wijsheid en advies. Degenen die deze naam dragen, zijn doorgaans moedige en vastberaden mensen, met een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een geest van leiderschap. Het wordt ook geassocieerd met het vermogen om verstandige beslissingen te nemen en advies te geven aan anderen.

In de populaire cultuur wordt de naam Conrado gebruikt in verschillende literaire werken, films en televisieshows, waarin personages die deze naam dragen worden voorgesteld als moedige en vastberaden individuen, met een sterke vastberadenheid om de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd te overwinnen. aan hen.

Kortom: de naam Conrad heeft een Germaanse oorsprong en is door de geschiedenis heen door verschillende culturen gebruikt. De betekenis ervan weerspiegelt kwaliteiten van moed en wijsheid, en degenen die het dragen worden vaak gezien als moedige en vastberaden mensen. Door de eeuwen heen heeft de naam Conrad zijn populariteit behouden en blijft hij in veel delen van de wereld een populaire keuze.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Conrado. De naam Conrado is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Conrado, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Conrado een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Omdat Conrado een Jongensnamen is die begint met de letter C, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Conrado te geven vanwege hun voorkeur voor de letter C.

Samengevat is Conrado een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Filipijnen, Mexico, Brazilië, Colombia en Verenigde Staten de landen zijn met het grootste aantal Conrado. Conrado begint met de letter C en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Conrado in de wereld

De naam Conrado heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Conrado een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Conrado heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Conrado de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Conrado is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Conrado ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Conrado

Als je de naam Conrado overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Conrado noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Conrado populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Conrado de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Conrado op de kaart

 1. Filipijnen Filipijnen (64666)
 2. Mexico Mexico (17697)
 3. Brazilië Brazilië (7995)
 4. Colombia Colombia (7737)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (6231)
 6. Argentinië Argentinië (4626)
 7. Cuba Cuba (3610)
 8. Spanje Spanje (2929)
 9. Guatemala Guatemala (2148)
 10. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1050)
 11. Peru Peru (945)
 12. Uruguay Uruguay (738)
 13. Chili Chili (639)
 14. Venezuela Venezuela (597)
 15. Honduras Honduras (582)
 16. Puerto Rico Puerto Rico (504)
 17. Ecuador Ecuador (379)
 18. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (291)
 19. Paraguay Paraguay (271)
 20. Bolivia Bolivia (248)
 21. Panama Panama (239)
 22. Canada Canada (157)
 23. Guam Guam (87)
 24. El Salvador El Salvador (83)
 25. Taiwan Taiwan (64)
 26. Nicaragua Nicaragua (37)
 27. Costa Rica Costa Rica (36)
 28. Koeweit Koeweit (28)
 29. Qatar Qatar (26)
 30. Engeland Engeland (25)
 31. Singapore Singapore (23)
 32. Thailand Thailand (23)
 33. Australië Australië (16)
 34. Kaapverdië Kaapverdië (16)
 35. België België (14)
 36. Frankrijk Frankrijk (13)
 37. Nederland Nederland (13)
 38. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (12)
 39. Duitsland Duitsland (12)
 40. Italië Italië (10)
 41. Polen Polen (9)
 42. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (9)
 43. Angola Angola (9)
 44. India India (9)
 45. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (6)
 46. Zwitserland Zwitserland (6)
 47. China China (6)
 48. Zweden Zweden (5)
 49. Israël Israël (5)
 50. Brunei Brunei (5)
 51. Kenia Kenia (5)
 52. Belize Belize (5)
 53. Maleisië Maleisië (5)
 54. Noorwegen Noorwegen (5)
 55. Portugal Portugal (4)
 56. Bahrein Bahrein (4)
 57. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (2)
 58. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 59. Ierland Ierland (2)
 60. Japan Japan (2)
 61. Libanon Libanon (2)
 62. Finland Finland (1)
 63. Micronesië Micronesië (1)
 64. Andorra Andorra (1)
 65. Schotland Schotland (1)
 66. Afghanistan Afghanistan (1)
 67. Griekenland Griekenland (1)
 68. Soedan Soedan (1)
 69. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (1)
 70. Suriname Suriname (1)
 71. Aruba Aruba (1)
 72. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (1)
 73. Cambodja Cambodja (1)
 74. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 75. Luxemburg Luxemburg (1)
 76. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (1)
 77. Mozambique Mozambique (1)
 78. Nigeria Nigeria (1)
 79. Denemarken Denemarken (1)
 80. Oman Oman (1)
 81. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Conrado veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Conrado is, je een familielid hebt met de naam Conrado, je overweegt een personage in je roman Conrado te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.