Bui

De oorsprong en betekenis van de naam "Bui"

De naam "Bui" is van Vietnamese afkomst en heeft een diepe betekenis die de Vietnamese cultuur en geschiedenis weerspiegelt. Door de eeuwen heen zijn Vietnamese namen beïnvloed door verschillende beschavingen en tradities, wat heeft geresulteerd in een verscheidenheid aan betekenissen en connotaties.

Oorsprong van de naam "Bui"

De naam "Bui" heeft zijn wortels in de Vietnamese cultuur, die duizenden jaren teruggaat. In Vietnam hebben namen vaak een symbolische betekenis en zijn ze vaak gerelateerd aan de natuur, familie en spiritualiteit. De naam "Bui" is hiervan een voorbeeld, omdat wordt aangenomen dat deze een oorsprong heeft die nauw verbonden is met de Vietnamese natuur en landschap.

Bovendien is de naam "Bui" in Vietnam van generatie op generatie doorgegeven, wat het belang en de diepe wortels ervan in de Vietnamese cultuur aantoont. Door de jaren heen heeft de naam verschillende betekenissen en connotaties gekregen, maar de oorsprong ervan blijft voor velen een mysterie.

Betekenis van de naam "Bui"

De betekenis van de naam "Bui" is echt fascinerend, omdat deze verband houdt met de Vietnamese natuur en landschap. In het Vietnamees betekent "Bui" "stof" of "aarde", wat een verbinding met de aarde en de natuur suggereert. Deze betekenis heeft diepe wortels in de Vietnamese cultuur, die van oudsher een nauwe relatie heeft met het land en de landbouw.

Bovendien heeft de naam "Bui" ook spirituele connotaties in de Vietnamese cultuur. Aangenomen wordt dat het stof of vuil de verbinding met voorouders en het leven na de dood vertegenwoordigt, waardoor de naam een ​​diepere, meer spirituele betekenis krijgt. Deze verbinding met spiritualiteit en oude traditie is een integraal onderdeel van de Vietnamese cultuur, en de naam "Bui" weerspiegelt dit rijke culturele erfgoed.

Varianten van de naam "Bui"

In de Vietnamese cultuur hebben namen vaak verschillende varianten, en de naam "Bui" is daarop geen uitzondering. In de loop der jaren hebben zich varianten van de naam "Bui" ontwikkeld die de taalkundige en culturele diversiteit van Vietnam weerspiegelen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn "Bảo", "Bõ" en "Bao". Deze varianten hebben vaak een vergelijkbare of verwante betekenis als de oorspronkelijke naam, maar kunnen kleine nuances hebben die verschillende regio's of tradities binnen Vietnam weerspiegelen.

Daarnaast kent de naam ‘Bui’ mogelijk ook varianten in andere talen en culturen. In het Chinees kan de naam "Bui" bijvoorbeeld worden vertaald als "蘚", wat een vergelijkbare betekenis heeft met betrekking tot natuur en landschap. Deze varianten laten zien hoe de naam "Bui" culturele en taalkundige grenzen heeft overschreden en in verschillende contexten betekenissen en connotaties heeft gekregen.

Gebruik en populariteit van de naam "Bui"

De naam "Bui" is behoorlijk populair in Vietnam en blijft een veel voorkomende keuze voor pasgeborenen. Door de jaren heen heeft de naam zijn relevantie en populariteit behouden, wat een bewijs is van de diepgewortelde betekenis ervan in de Vietnamese cultuur. Bovendien is de naam "Bui" door de toenemende mondialisering ook buiten Vietnam aan populariteit gewonnen en in verschillende delen van de wereld gebruikt.

In de Vietnamese cultuur hebben namen vaak een sentimentele en emotionele betekenis, en de naam 'Bui' is daarop geen uitzondering. Veel ouders kiezen deze naam voor hun kinderen als een manier om hun culturele en familiale erfgoed te eren, en als een manier om de Vietnamese tradities levend te houden. De naam "Bui" heeft een tijdloze en duurzame kwaliteit die hem aantrekkelijk maakt voor veel ouders die op zoek zijn naar een naam met betekenis en traditie.

Conclusies

Kortom: de naam "Bui" heeft een diepe betekenis die het rijke culturele erfgoed van Vietnam weerspiegelt. De oorsprong ervan in de natuur en de verbinding met het land en de spiritualiteit maken het uniek en belangrijk in de Vietnamese cultuur. Door de jaren heen heeft de naam "Bui" zijn populariteit en relevantie behouden, wat het culturele belang en de emotionele betekenis voor veel mensen aantoont.

Uiteindelijk is de naam "Bui" een voorbeeld van hoe namen een culturele en spirituele betekenis kunnen hebben en de traditie en identiteit van een gemeenschap levend kunnen houden. De schoonheid en diepgang maken het tot een werkelijk bijzondere naam in de Vietnamese cultuur en daarbuiten.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Bui. De naam Bui is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Bui, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Bui een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Bui is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Bui een unisex naam kan zijn.

De naam Bui komt vaker voor in deze landen: Vietnam, India, Indonesië, Maleisië en Nigeria. De significante aanwezigheid van Bui in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Bui een Jongensnamen is die begint met de letter B, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Bui te geven vanwege hun voorkeur voor de letter B.

Bui is een naam die begint met de letter B. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met B, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter B.

De naam Bui in de wereld

De naam Bui heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Bui een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Bui heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Bui de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Bui is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Bui ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Bui

Als je de naam Bui overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Bui noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Bui populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Bui de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Bui op de kaart

 1. Vietnam Vietnam (37192)
 2. India India (7594)
 3. Indonesië Indonesië (1671)
 4. Maleisië Maleisië (997)
 5. Nigeria Nigeria (828)
 6. Thailand Thailand (761)
 7. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (614)
 8. Verenigde Staten Verenigde Staten (468)
 9. Taiwan Taiwan (463)
 10. Canada Canada (134)
 11. Australië Australië (53)
 12. Cambodja Cambodja (52)
 13. Qatar Qatar (49)
 14. Japan Japan (31)
 15. Engeland Engeland (26)
 16. Duitsland Duitsland (25)
 17. Italië Italië (25)
 18. Zweden Zweden (18)
 19. Denemarken Denemarken (13)
 20. Singapore Singapore (11)
 21. Oostenrijk Oostenrijk (10)
 22. Frankrijk Frankrijk (10)
 23. Tanzania Tanzania (9)
 24. Nederland Nederland (8)
 25. Rusland Rusland (8)
 26. Noorwegen Noorwegen (5)
 27. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (4)
 28. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (4)
 29. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (4)
 30. Hong Kong Hong Kong (4)
 31. IJsland IJsland (4)
 32. Zuid-Korea Zuid-Korea (3)
 33. Nepal Nepal (3)
 34. Brazilië Brazilië (2)
 35. Zwitserland Zwitserland (2)
 36. China China (2)
 37. Filipijnen Filipijnen (2)
 38. Spanje Spanje (2)
 39. Finland Finland (2)
 40. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (2)
 41. Kenia Kenia (1)
 42. Laos Laos (1)
 43. Liberia Liberia (1)
 44. Montenegro Montenegro (1)
 45. België België (1)
 46. Mexico Mexico (1)
 47. Brunei Brunei (1)
 48. Botswana Botswana (1)
 49. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 50. Cyprus Cyprus (1)
 51. Panama Panama (1)
 52. Pakistan Pakistan (1)
 53. Ethiopië Ethiopië (1)
 54. Roemenië Roemenië (1)
 55. Fiji Fiji (1)
 56. Salomonseilanden Salomonseilanden (1)
 57. Haïti Haïti (1)
 58. Oekraïne Oekraïne (1)
 59. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 60. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Bui veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Bui is, je een familielid hebt met de naam Bui, je overweegt een personage in je roman Bui te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.