Buena

De oorsprong van de naam "Buena"

De naam "Buena" is een woord dat afkomstig is van het Latijnse "bonus", wat "goed" of "goed" betekent. Deze naam is door de geschiedenis heen in verschillende talen en culturen gebruikt en is in veel delen van de wereld een populaire keuze geworden voor meisjes.

De betekenis van "Goed"

De betekenis van 'Goed' is iets dat door de eeuwen heen voor interpretatie vatbaar is geweest. In de meest basale vorm wordt de naam geassocieerd met positieve eigenschappen zoals vriendelijkheid, eerlijkheid en vrijgevigheid. In veel culturen wordt aangenomen dat de naam "Buena" de belofte in zich draagt ​​van een leven vol liefde, geluk en succes.

In de christelijke cultuur wordt 'goed' vaak geassocieerd met deugd en gerechtigheid. Veel mensen met deze naam worden gezien als rolmodellen voor hun ethiek en medeleven met anderen. In spirituele interpretatie kan de naam "Buena" ook het idee van verlossing en zuiverheid van de ziel oproepen.

Aan de andere kant kan de naam "Buena" in sommige oosterse samenlevingen verband houden met spiritualiteit en verlichting. In die zin kunnen mensen die deze naam dragen worden beschouwd als dragers van wijsheid en mentale helderheid.

Het gebruik van de naam "Buena" in verschillende culturen

De naam "Buena" wordt in veel culturen over de hele wereld gewaardeerd en gebruikt. In de Spaanse cultuur is "Buena" een vrij veel voorkomende naam en wordt het beschouwd als een uiting van het wensen van gelukzaligheid voor het meisje dat de naam draagt. In Spaanstalige landen is het gebruikelijk om Goede Dag te vieren, een feestdag ter ere van alle vrouwen die deze naam dragen.

In de Duitse traditie is 'Goed' vaak een afkorting van 'Gertrud' of 'Gertrude'. In deze cultuur wordt de naam "Buena" gezien als een eerbetoon aan trouw en loyaliteit, kwaliteiten die gewaardeerd worden in interpersoonlijke relaties.

In de Japanse cultuur kan 'Goed' worden gebruikt als vertaling van de naam 'Yoshi', wat 'goed' of 'goed' betekent. In deze context wordt 'Goed' beschouwd als een naam die gerechtigheid en morele integriteit vertegenwoordigt.

In de Arabische cultuur is 'Buena' vaak een naam die wordt gebruikt om wensen voor voorspoed en geluk uit te drukken. Er wordt aangenomen dat meisjes die deze naam dragen hun families vreugde en zegeningen zullen brengen.

Varianten en combinaties met de naam "Buena"

De naam "Buena" komt ook in meerdere varianten en combinaties voor in verschillende talen en culturen. Enkele van de meer bekende varianten zijn onder meer "Buenaventura" in het Spaans, "Bonne" in het Frans en "Buona" in het Italiaans. Deze varianten behouden dezelfde connotatie van goedheid en positiviteit als de oorspronkelijke naam.

Bovendien wordt "Buena" vaak gebruikt in combinaties met andere namen om nieuwe samengestelde namen te creëren. Enkele voorbeelden van samengestelde namen waarin 'Buena' voorkomt, zijn 'Buenaventura' in het Spaans, 'Buenafe' in het Filipijns en 'Buenaflor' in het Portugees. Deze combinaties dienen om het verlangen naar welvaart en welzijn te benadrukken dat geassocieerd wordt met de naam "Buena".

De naam "Buena" in de populaire cultuur

De naam "Buena" is door de jaren heen op verschillende manieren in de populaire cultuur gebruikt. Van fictieve personages in romans en films tot historische figuren en echte beroemdheden: de naam 'Buena' heeft zijn stempel gedrukt op de populaire cultuur.

In de literatuur wordt de naam 'Goed' gebruikt om deugdzame en meelevende vrouwelijke karakters te vertegenwoordigen. Deze karakters worden vaak gezien als voorbeelden van wijsheid en goedheid, en belichamen de kwaliteiten die verband houden met de naam zelf.

In de entertainmentwereld hebben verschillende beroemde figuren de naam 'Buena' gedragen. Van actrices en zangers tot televisiepersoonlijkheden: de naam 'Buena' staat synoniem voor talent en charisma in de populaire cultuur.

Eindconclusies

Samenvattend heeft de naam "Buena" een oorsprong die teruggaat tot het Latijn en de betekenis van goedheid, vriendelijkheid en vrijgevigheid met zich meebrengt. Deze naam is in veel culturen gebruikt en door de geschiedenis heen op verschillende manieren geïnterpreteerd. Of het nu in zijn oorspronkelijke vorm is of in varianten en combinaties, "Buena" blijft een naam die de belofte oproept van welzijn, voorspoed en succes voor degenen die hem dragen.

Uiteindelijk is de naam "Buena" een uitdrukking van wensen voor goedheid en geluk voor de persoon die de naam draagt, en blijft het een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die positieve waarden en ambities voor hun dochter symboliseert .

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Buena. De naam Buena is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Buena, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Buena een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Buena is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Buena een unisex naam kan zijn.

In het geval van Buena hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Buena, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Buena komt vaker voor in deze landen: Filipijnen, Ecuador, Verenigde Staten, Mexico en Paraguay. De significante aanwezigheid van Buena in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Buena is een naam die begint met de letter B. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met B, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter B.

Samengevat is Buena een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Filipijnen, Ecuador, Verenigde Staten, Mexico en Paraguay de landen zijn met het grootste aantal Buena. Buena begint met de letter B en is in principe een unisex, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Buena in de wereld

De naam Buena heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Buena een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Buena heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Buena de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Buena is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Buena ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Buena

Als je de naam Buena overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Buena noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Buena populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Buena de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Buena op de kaart

 1. Filipijnen Filipijnen (4074)
 2. Ecuador Ecuador (2320)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (889)
 4. Mexico Mexico (623)
 5. Paraguay Paraguay (294)
 6. Honduras Honduras (282)
 7. Guatemala Guatemala (235)
 8. Colombia Colombia (214)
 9. Peru Peru (187)
 10. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (185)
 11. Venezuela Venezuela (116)
 12. Israël Israël (64)
 13. Nicaragua Nicaragua (41)
 14. Brazilië Brazilië (39)
 15. Taiwan Taiwan (28)
 16. Argentinië Argentinië (27)
 17. El Salvador El Salvador (27)
 18. Canada Canada (25)
 19. Indonesië Indonesië (20)
 20. Panama Panama (15)
 21. Qatar Qatar (15)
 22. India India (9)
 23. Rusland Rusland (6)
 24. Australië Australië (5)
 25. Denemarken Denemarken (5)
 26. Uruguay Uruguay (5)
 27. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (4)
 28. Albanië Albanië (4)
 29. Spanje Spanje (4)
 30. Singapore Singapore (3)
 31. Engeland Engeland (3)
 32. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (3)
 33. Japan Japan (2)
 34. Maleisië Maleisië (2)
 35. Nederland Nederland (2)
 36. Belize Belize (2)
 37. Zwitserland Zwitserland (2)
 38. Chili Chili (2)
 39. Costa Rica Costa Rica (2)
 40. Duitsland Duitsland (2)
 41. Kosovo Kosovo (2)
 42. Italië Italië (1)
 43. Kazachstan Kazachstan (1)
 44. Libanon Libanon (1)
 45. Armenië Armenië (1)
 46. Mozambique Mozambique (1)
 47. Bulgarije Bulgarije (1)
 48. Bahrein Bahrein (1)
 49. Nepal Nepal (1)
 50. Benin Benin (1)
 51. Bahama Bahama's (1)
 52. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 53. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 54. Togo Togo (1)
 55. Turkije Turkije (1)
 56. Georgië Georgië (1)
 57. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (1)
 58. Guam Guam (1)
 59. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Buena veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Buena is, je een familielid hebt met de naam Buena, je overweegt een personage in je roman Buena te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.