Adara

Oorsprong van de naam "Adara"

De naam "Adara" heeft zijn wortels in de oude Hebreeuwse taal en is door de geschiedenis heen gebruikt met verschillende betekenissen en connotaties. Door de eeuwen heen heeft deze naam zijn plaats gevonden in verschillende culturen en regio's van de wereld, die elk hun eigen interpretatie en betekenis aan de naam "Adara" gaven. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze prachtige naam onderzoeken, evenals de invloed ervan op verschillende culturen.

Betekenis van de naam "Adara"

De betekenis van de naam 'Adara' kent meerdere interpretaties, die elk de verschillende kwaliteiten en kenmerken benadrukken van de mensen die deze naam dragen. In de oude Hebreeuwse taal vertaalt "Adara" zich als "schoonheid" of "mooie verschijning", wat een verband suggereert met esthetiek en gratie. Deze betekenis is algemeen aanvaard in veel culturen, waar 'Adara' wordt gezien als een naam die beelden van schoonheid en charme oproept.

Een andere interpretatie van de naam 'Adara' komt uit het Arabisch, waar de naam 'maagd' of 'puur' betekent. Deze connotatie voegt een spirituele dimensie toe aan de naam en suggereert zuiverheid en deugd. In sommige moslimgemeenschappen wordt 'Adara' gezien als een naam die onschuld en integriteit symboliseert.

In de Griekse mythologie is 'Adara' gerelateerd aan het sterrenbeeld Maagd, in de westerse astrologie bekend als Maagd. Deze astrale verbinding voegt extra betekenis toe aan de naam en relateert deze aan de sterrenhemel en astrologie. In deze context kan "Adara" gezien worden als een naam die de verbinding met het universum en het mysterie van de kosmos oproept.

Gebruik van de naam "Adara" in verschillende culturen

De naam "Adara" is gebruikt in verschillende culturen en regio's, die elk hun eigen invloed en betekenis aan deze prachtige naam hebben toegevoegd. In de Hebreeuwse cultuur is "Adara" populair als vrouwelijke naam die schoonheid en gratie aanduidt. De positieve connotatie van de naam heeft geleid tot het wijdverbreide gebruik ervan in Joodse gemeenschappen over de hele wereld.

In de Arabische cultuur is 'Adara' aangenomen als een vrouwelijke naam die zuiverheid en deugd oproept. De connectie met de Maagd Maria, in de islam bekend als 'Al-Adra', heeft geleid tot een grotere populariteit van deze naam in moslimgemeenschappen.

In de westerse cultuur heeft "Adara" zijn plaats gevonden in de astrologie als de naam van een ster in het sterrenbeeld Canis Major. Deze astrale associatie heeft geleid tot hernieuwde belangstelling voor de naam, vooral onder degenen die geïnteresseerd zijn in astrologie en spiritualiteit.

In de moderne cultuur is "Adara" populair geworden als een unieke en mooie naam voor meisjes. Met zijn verscheidenheid aan betekenissen en connotaties biedt 'Adara' een schat aan mogelijkheden voor wie op zoek is naar een naam die resoneert met kwaliteiten van schoonheid, zuiverheid en gratie.

Variaties op de naam "Adara"

Naast de naam "Adara" zijn er verschillende varianten die in verschillende culturen en regio's zijn ontstaan. Enkele van de meest voorkomende zijn:

1. Adhara: Deze variant van de naam "Adara" is van Arabische oorsprong en betekent ook "maagden" of "puur". Het is een populaire variant in moslimgemeenschappen en voegt een onderscheidend tintje toe aan de oorspronkelijke naam. 2. Adra:Deze variant van de naam "Adara" komt uit de Arabische cultuur en wordt gebruikt als een vrouwelijke naam die zuiverheid en deugd aanduidt. Het is een vereenvoudigde maar even belangrijke vorm van de oorspronkelijke naam. 3. Adarah:Deze variant van de naam "Adara" voegt een extra dimensie toe aan de betekenis en roept verder schoonheid en gratie op. Het is een unieke en charmante variant die in bepaalde gemeenschappen aan populariteit heeft gewonnen.

Deze variaties benadrukken de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van de naam 'Adara' en laten zien hoe deze zich in de loop van de tijd en tussen verschillende culturen heeft ontwikkeld. Elke variant voegt een extra betekenislaag en connotatie toe aan de naam en biedt een breder scala aan mogelijkheden voor degenen die deze prachtige naam voor hun dochters kiezen.

De naam "Adara" in de populaire cultuur

De naam "Adara" heeft door de jaren heen zijn plaats gevonden in de populaire cultuur en is verschenen in literaire werken, muziek en media. De prachtige betekenis en verbinding met schoonheid en puurheid hebben ervoor gezorgd dat het een populaire keuze is voor zowel fictieve personages als echte mensen.

In de literatuur wordt 'Adara' gebruikt als de naam van vrouwelijke personages in een verscheidenheid aan romans en korte verhalen, die vaak kwaliteiten van gratie en elegantie vertegenwoordigen. Als naam die beelden van schoonheid en een mooi uiterlijk oproept, is 'Adara' een populaire keuze geweestvoor wie op zoek is naar een naam met een diepe en gemarkeerde betekenis.

In de muziek is "Adara" de inspiratie geweest voor liedjes en composities die de essentie van schoonheid en gratie proberen vast te leggen. Het gebruik ervan in songteksten en albumtitels heeft de naam een ​​grotere zichtbaarheid gegeven, waardoor deze onder een breder publiek in de populaire cultuur komt.

In de media wordt 'Adara' gebruikt als een naam die waarden van zuiverheid en deugd vertegenwoordigt, vaak geassocieerd met vrouwelijke karakters die deze kwaliteiten belichamen. Haar aanwezigheid in films, televisieshows en andere media heeft ertoe bijgedragen dat de naam 'Adara' in de populaire cultuur populairder en bekender werd.

Conclusie

Concluderend: de naam 'Adara' heeft een rijke en diverse oorsprong die zich uitstrekt over verschillende culturen en regio's. De betekenis ervan als "schoonheid" of "mooie verschijning" roept kwaliteiten van gratie en elegantie op, terwijl de verbinding met zuiverheid en deugd een spirituele dimensie aan de naam toevoegt. Met zijn variaties en aanwezigheid in de populaire cultuur blijft 'Adara' een naam die resoneert met een diepe betekenis en schoonheid over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Adara. De naam Adara is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Adara, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Adara een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Adara is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Adara een unisex naam kan zijn.

In het geval van Adara hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Adara, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Adara een Meisjesnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Adara te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Adara is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Adara in de wereld

De naam Adara heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Adara een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Adara heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Adara de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Adara is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Adara ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Adara

Als je de naam Adara overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Adara noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Adara populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Adara de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Adara op de kaart

 1. India India (2004)
 2. Spanje Spanje (807)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (210)
 4. Nigeria Nigeria (187)
 5. Burkina Faso Burkina Faso (173)
 6. Brazilië Brazilië (173)
 7. Mexico Mexico (97)
 8. Nepal Nepal (26)
 9. Indonesië Indonesië (23)
 10. Kameroen Kameroen (21)
 11. Argentinië Argentinië (16)
 12. Niger Niger (16)
 13. Ethiopië Ethiopië (16)
 14. Canada Canada (14)
 15. Pakistan Pakistan (14)
 16. Panama Panama (13)
 17. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (9)
 18. Filipijnen Filipijnen (9)
 19. Rusland Rusland (9)
 20. Ivoorkust Ivoorkust (8)
 21. Engeland Engeland (8)
 22. Maleisië Maleisië (5)
 23. Nicaragua Nicaragua (5)
 24. Tanzania Tanzania (5)
 25. Kenia Kenia (4)
 26. Sri Lanka Sri Lanka (4)
 27. Benin Benin (4)
 28. Wit-Rusland Wit-Rusland (3)
 29. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (3)
 30. Senegal Senegal (3)
 31. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (3)
 32. Venezuela Venezuela (2)
 33. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 34. Kazachstan Kazachstan (2)
 35. Peru Peru (2)
 36. Colombia Colombia (2)
 37. Roemenië Roemenië (2)
 38. Thailand Thailand (2)
 39. Honduras Honduras (1)
 40. Ierland Ierland (1)
 41. Israël Israël (1)
 42. Zambia Zambia (1)
 43. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 44. Italië Italië (1)
 45. Mali Mali (1)
 46. Maldiven Maldiven (1)
 47. Australië Australië (1)
 48. Barbados Barbados (1)
 49. Bahama Bahama's (1)
 50. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 51. Chili Chili (1)
 52. China China (1)
 53. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 54. Cuba Cuba (1)
 55. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 56. Ecuador Ecuador (1)
 57. Singapore Singapore (1)
 58. Egypte Egypte (1)
 59. Finland Finland (1)
 60. Oeganda Oeganda (1)
 61. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Adara veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Adara is, je een familielid hebt met de naam Adara, je overweegt een personage in je roman Adara te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.