Adalia

Herkomst en betekenis van de naam "Adalia"

In de grote verscheidenheid aan namen die over de hele wereld bestaan, heeft elke naam zijn eigen oorsprong en betekenis. Eén zo'n naam is 'Adalia', die interessante wortels en betekenissen heeft die het ontdekken waard zijn. In dit artikel ontrafelen we de oorsprong en betekenis van deze prachtige naam.

Herkomst van de naam "Adalia"

De naam "Adalia" heeft een voornamelijk Germaanse oorsprong, afgeleid van het woord "adal", wat "adel" betekent. Deze Germaanse wortel komt in veel namen in de regio voor en wordt geassocieerd met kwaliteiten als adel, kracht en waardigheid. "Adalia" is ook in verband gebracht met het Hebreeuwse "Adá" en het Arabische "Adal", die beide "rechtvaardigheid" of "eerlijkheid" betekenen. Deze diversiteit aan taalkundige invloeden wijst op de rijkdom en diepte van de naam "Adalia" door de geschiedenis heen.

De naam "Adalia" wordt in verschillende culturen en regio's over de hele wereld gebruikt en is aangepast aan verschillende talen en uitspraken. Deze veelzijdigheid en wereldwijde acceptatie van de naam benadrukken de universele aantrekkingskracht en betekenis ervan voor degenen die de naam dragen of als hun kinderen beschouwen.

Betekenis van de naam "Adalia"

De betekenis van de naam "Adalia" hangt nauw samen met de Germaanse oorsprong, aangezien deze is afgeleid van het woord "adal", wat "adel" betekent. Deze connotatie van adel suggereert kwaliteiten van grootheid, eer en onderscheid. Degenen die de naam 'Adalia' dragen, kunnen in verband worden gebracht met eigenschappen van leiderschap, eerbaarheid en nobel karakter.

Bovendien voegt de verbinding van de naam "Adalia" met rechtvaardigheid en eerlijkheid in het Hebreeuws en Arabisch een extra betekenislaag toe. Degenen die deze naam dragen, kunnen worden gezien als pleitbezorgers voor gerechtigheid en gelijkheid, en kunnen een roeping voelen om te vechten voor wat goed en rechtvaardig is in de wereld om hen heen.

De naam "Adalia" kan ook een persoonlijke betekenis hebben voor degenen die hem dragen, omdat hij gezien kan worden als een voortdurende herinnering aan het belang van het behouden van de nobele geest en van eerlijk handelen in alle situaties. Deze betekenis kan een aanzienlijke impact hebben op hoe de persoon zichzelf waarneemt en hoe hij zich verhoudt tot anderen.

Varianten en afgeleiden van de naam "Adalia"

Omdat 'Adalia' een naam is met een lange geschiedenis en brede verspreiding, heeft het verschillende varianten en afgeleiden in verschillende talen en culturen. Enkele van deze varianten zijn:

Adela: Deze variant wordt gebruikt in talen als Spaans, Frans en Engels, en heeft dezelfde Germaanse wortel als "Adalia". Het betekent 'nobel' of 'adel'.

Adelaide: Deze uitgebreide vorm van de naam "Adela" is ook gerelateerd aan "Adalia" en betekent "adel" of "van adellijke afkomst". Het is populair in Engels- en Duitstalige landen.

Adalía: Deze variant heeft de umlaut boven de "i" en wordt gebruikt in sommige talen die dit vereisen. Hoewel de structuur van de naam vergelijkbaar is, verandert de umlaut enigszins de uitspraak en het uiterlijk van de naam.

Deze varianten en afgeleiden van de naam "Adalia" tonen de veelzijdigheid en het vermogen om zich aan te passen aan verschillende talen en culturen. Hoewel ze qua uiterlijk en geluid verschillend kunnen zijn, delen ze allemaal dezelfde etymologische oorsprong en betekenis van adel en eer.

Beroemdheden en bekende mensen met de naam "Adalia"

Door de geschiedenis heen is de naam "Adalia" gedragen door verschillende prominente persoonlijkheden in verschillende vakgebieden. Hoewel het niet zo gebruikelijk is als andere namen, is de aanwezigheid ervan in de populaire cultuur opmerkelijk. Enkele voorbeelden van beroemdheden en bekende mensen met de naam "Adalia" zijn:

Adalia Rose: Een bekende internetpersoonlijkheid die beroemd werd vanwege haar YouTube-kanaal en inspirerende levensverhaal. Zijn naam heeft bijgedragen aan het vergroten van de zichtbaarheid en erkenning van "Adalia".

Deze figuren, samen met andere dragers van de naam 'Adalia' die misschien niet zo publiekelijk bekend zijn, hebben ertoe bijgedragen dat de naam een ​​eigen identiteit en betekenis heeft gekregen in de populaire cultuur.

Conclusies over de oorsprong en betekenis van de naam "Adalia"

De naam "Adalia" heeft een rijke en diverse oorsprong, die teruggaat tot de Germaanse wortel "adal" en is beïnvloed door het Hebreeuws en Arabisch. De betekenis van 'adel' en het verband met concepten van rechtvaardigheid en gelijkheid maken het bijzonder aantrekkelijk voor degenen die het dragen.

De varianten en afgeleiden van de naam "Adalia" tonen aan dat het zich kan aanpassen aan verschillende talen en culturen, waarbij de essentiële betekenis van adel en eer behouden blijft. In de populaire cultuur is "Adalia" gebruiktdoor uitmuntende persoonlijkheden die hebben bijgedragen aan de erkenning en zichtbaarheid ervan.

Samenvattend is de naam "Adalia" een mooie keuze voor wie op zoek is naar een naam met diepe wortels en een nobele en eervolle betekenis. De geschiedenis en betekenis ervan maken het de moeite waard om te overwegen voor ouders die op zoek zijn naar een speciale naam voor hun kinderen.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Adalia. De naam Adalia is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Adalia, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Adalia een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Adalia komt vaker voor in deze landen: Brazilië, Mexico, Filipijnen, Verenigde Staten en Bolivia. De significante aanwezigheid van Adalia in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Adalia een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Adalia te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

De naam Adalia in de wereld

De naam Adalia heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Adalia een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Adalia heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Adalia de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Adalia is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Adalia ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Adalia

Als je de naam Adalia overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Adalia noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Adalia populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Adalia de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Adalia op de kaart

 1. Brazilië Brazilië (2850)
 2. Mexico Mexico (1217)
 3. Filipijnen Filipijnen (1203)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (771)
 5. Bolivia Bolivia (310)
 6. Colombia Colombia (294)
 7. Venezuela Venezuela (151)
 8. Indonesië Indonesië (151)
 9. Libanon Libanon (137)
 10. Peru Peru (128)
 11. Argentinië Argentinië (111)
 12. Honduras Honduras (70)
 13. Paraguay Paraguay (56)
 14. Chili Chili (53)
 15. Costa Rica Costa Rica (51)
 16. Panama Panama (41)
 17. Roemenië Roemenië (41)
 18. Spanje Spanje (40)
 19. Tanzania Tanzania (40)
 20. Uruguay Uruguay (31)
 21. Nicaragua Nicaragua (29)
 22. Angola Angola (25)
 23. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (23)
 24. Zimbabwe Zimbabwe (21)
 25. Ecuador Ecuador (20)
 26. El Salvador El Salvador (15)
 27. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (12)
 28. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (11)
 29. Italië Italië (10)
 30. Canada Canada (9)
 31. Guatemala Guatemala (9)
 32. Taiwan Taiwan (9)
 33. India India (8)
 34. Belize Belize (8)
 35. Israël Israël (6)
 36. Zambia Zambia (5)
 37. Cuba Cuba (5)
 38. Guyana Guyana (5)
 39. Malta Malta (4)
 40. Maleisië Maleisië (4)
 41. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 42. Australië Australië (3)
 43. China China (3)
 44. Rusland Rusland (3)
 45. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (3)
 46. Jordanië Jordanië (2)
 47. Niger Niger (2)
 48. Finland Finland (2)
 49. Singapore Singapore (2)
 50. Georgië Georgië (2)
 51. Haïti Haïti (2)
 52. Oekraïne Oekraïne (1)
 53. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 54. Japan Japan (1)
 55. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 56. Kazachstan Kazachstan (1)
 57. Vietnam Vietnam (1)
 58. Saint Lucia Saint Lucia (1)
 59. Liberia Liberia (1)
 60. Lesotho Lesotho (1)
 61. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 62. Portugal Portugal (1)
 63. Algerije Algerije (1)
 64. Zweden Zweden (1)
 65. Engeland Engeland (1)
 66. Senegal Senegal (1)
 67. Hong Kong Hong Kong (1)
 68. Thailand Thailand (1)
 69. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Adalia veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Adalia is, je een familielid hebt met de naam Adalia, je overweegt een personage in je roman Adalia te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.