Aca

Namen zijn een fundamenteel onderdeel van de identiteit van een persoon. Ze zijn de manier waarop ze ons kennen en ons in de wereld identificeren. Elke naam heeft een oorsprong en betekenis die veel kan zeggen over iemands geschiedenis en cultuur. In dit artikel zullen we ons concentreren op de oorsprong en betekenis van de naam 'aca'.

Herkomst van de naam 'aca'

De naam 'aca' heeft een oorsprong die teruggaat tot de oude beschavingen van de Mesopotamische regio. Er wordt aangenomen dat deze naam Sumerische wortels heeft, een van de oudste beschavingen in de geschiedenis. In de oude Sumerische taal betekende de naam 'aca' 'herder' of 'schapenhouder'. Deze verbinding met het pastorale leven weerspiegelt het belang van de veehouderij in de Sumerische cultuur, waar het fokken van schapen en andere dieren een essentieel onderdeel van het dagelijks leven was. Bovendien komt de naam 'aca' ook voor in de Sumerische mythologie. In de oude legenden van deze beschaving was 'aca' de naam van een kleine god die geassocieerd werd met de bescherming van kudden en de vruchtbaarheid van het land. Deze verbinding met goddelijkheid weerspiegelt het spirituele belang van het pastorale leven in de Sumerische cultuur, waar de bescherming van kudden cruciaal was voor het voortbestaan ​​van de gemeenschap.

Betekenis van de naam 'aca'

De betekenis van de naam 'aca' hangt nauw samen met zijn oorsprong in de Sumerische cultuur. Zoals hierboven vermeld, betekent 'aca' in de Sumerische taal 'herder' of 'schapenhouder'. Deze betekenis weerspiegelt het belang van de schapenhouderij in het dagelijkse leven van de Sumerische beschaving. De herders hadden de verantwoordelijkheid om de kuddes te verzorgen en te beschermen, dus de naam ‘aca’ werd geassocieerd met het idee van bescherming en verzorging. Bovendien draagt ​​de naam 'aca' ook spirituele connotaties met zich mee vanwege de connectie met de Sumerische mythologie. De god 'aca' werd beschouwd als een beschermer van de kudden en een figuur die de vruchtbaarheid van het land garandeerde. Daarom kan de naam 'aca' ook het idee van vruchtbaarheid en goddelijke bescherming met zich meebrengen. In de hedendaagse cultuur draagt ​​de naam 'aca' nog steeds deze connotaties van bescherming, zorg en vruchtbaarheid met zich mee. Mensen met deze naam kunnen zich identificeren met het idee bewakers of beschermers te zijn, maar ook met het idee een figuur te zijn die vruchtbaarheid en welvaart in hun omgeving brengt.

Varianten van de naam 'aca'

Door de geschiedenis heen heeft de naam 'aca' aanleiding gegeven tot verschillende varianten in verschillende culturen en regio's van de wereld. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

1. Akkoord

Deze variant van de naam 'aca' is van Finse en Zweedse afkomst. In deze culturen wordt 'Akka' geassocieerd met de godin van de vruchtbaarheid, de aarde en de welvaart. Deze variant van de naam behoudt de verbinding met bescherming en vruchtbaarheid die kenmerkend is voor de naam 'aca' in zijn Sumerische oorsprong.

2. Akkaia

Deze variant van de naam 'aca' heeft zijn wortels in de oude Griekse cultuur. In de Griekse mythologie was 'Akkaia' de naam van een zeegodin die geassocieerd werd met bescherming en vruchtbaarheid. Deze variant van de naam behoudt de verbinding met goddelijkheid en bescherming die kenmerkend is voor de naam 'aca' in zijn Sumerische oorsprong.

3. Akkaara

Deze variant van de naam 'aca' is van Arabische oorsprong. In de Arabische cultuur wordt ‘Akkaarah’ geassocieerd met het idee een voogd of beschermer te zijn. Deze variant van de naam behoudt de verbinding met bescherming en zorg die kenmerkend is voor de naam 'aca' in zijn Sumerische oorsprong. Dit zijn slechts enkele varianten van de naam 'aca' die zich in de loop van de tijd in verschillende culturen en regio's van de wereld hebben ontwikkeld.

Beroemde persoonlijkheden met de naam 'aca'

Door de geschiedenis heen zijn er talloze beroemde mensen geweest die de naam 'aca' droegen. Deze persoonlijkheden hebben hun sporen nagelaten in hun respectievelijke vakgebieden en hebben bijgedragen aan het verrijken van de geschiedenis en cultuur van de naam 'aca'.

1. Hier Lucas

Aca Lukas is een Servische pop- en volkszanger. Aca Lukas, geboren in 1968 in Servië, heeft bekendheid verworven in de Balkanregio dankzij zijn charismatische muziekstijl en energieke live-optredens. Zijn artiestennaam, 'Aca Lukas', weerspiegelt zijn connectie met zijn Servische roots en culturele identiteit.

2. Hier Salazar

Aca Salazar is een Mexicaanse acteur en model. Aca Salazar, geboren in 1985, heeft deelgenomen aan verschillende film- en televisieproducties in Mexico en is populair geworden vanwege zijn charisma en acteertalent. Zijn naam, 'Aca Salazar', weerspiegelt zijn connectie met de Mexicaanse cultuur en identiteit. Dit zijn slechts enkele van de beroemde persoonlijkheden die de naam 'aca' dragen en die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis en cultuur van het land.naam.

Conclusie

Kortom, de naam 'aca' heeft een Sumerische oorsprong die teruggaat tot de oude beschavingen van Mesopotamië. Het betekent "herder" of "bewaker van schapen" en draagt ​​de connotatie van bescherming, zorg en vruchtbaarheid met zich mee. Door de geschiedenis heen heeft het aanleiding gegeven tot verschillende varianten in verschillende culturen en regio's van de wereld, en is het gedragen door beroemde persoonlijkheden die hebben bijgedragen aan het verrijken van de geschiedenis en cultuur van de naam. Met zijn rijke oorsprong en betekenis blijft de naam 'aca' een belangrijk onderdeel van de identiteit van de mensen die hem dragen.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Aca. De naam Aca is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Aca, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Aca een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Aca is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Aca een unisex naam kan zijn.

In het geval van Aca hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Aca, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Aca is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Aca in de wereld

De naam Aca heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Aca een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Aca heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Aca de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Aca is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Aca ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Aca

Als je de naam Aca overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Aca noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Aca populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Aca de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Aca op de kaart

 1. India India (25121)
 2. Indonesië Indonesië (9475)
 3. Servië Servië (4771)
 4. Fiji Fiji (317)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (77)
 6. Oostenrijk Oostenrijk (63)
 7. Macedonië Macedonië (59)
 8. Kosovo Kosovo (41)
 9. Zwitserland Zwitserland (21)
 10. Canada Canada (18)
 11. Engeland Engeland (17)
 12. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (14)
 13. Duitsland Duitsland (13)
 14. Nederland Nederland (12)
 15. Filipijnen Filipijnen (12)
 16. Zweden Zweden (12)
 17. Nigeria Nigeria (11)
 18. Slovenië Slovenië (10)
 19. Thailand Thailand (10)
 20. Bangladesh Bangladesh (9)
 21. Mexico Mexico (9)
 22. Maleisië Maleisië (9)
 23. Brazilië Brazilië (9)
 24. Cyprus Cyprus (9)
 25. Rusland Rusland (9)
 26. Australië Australië (8)
 27. Frankrijk Frankrijk (7)
 28. Kroatië Kroatië (6)
 29. Turkije Turkije (5)
 30. Argentinië Argentinië (5)
 31. Taiwan Taiwan (4)
 32. Marokko Marokko (4)
 33. Montenegro Montenegro (3)
 34. China China (3)
 35. Spanje Spanje (3)
 36. Oeganda Oeganda (2)
 37. Albanië Albanië (2)
 38. Italië Italië (2)
 39. Vietnam Vietnam (2)
 40. Kameroen Kameroen (2)
 41. Nepal Nepal (2)
 42. Pakistan Pakistan (2)
 43. Roemenië Roemenië (2)
 44. Finland Finland (2)
 45. Ghana Ghana (1)
 46. Gibraltar Gibraltar (1)
 47. Griekenland Griekenland (1)
 48. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 49. Japan Japan (1)
 50. Uruguay Uruguay (1)
 51. Kazachstan Kazachstan (1)
 52. Sri Lanka Sri Lanka (1)
 53. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (1)
 54. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 55. België België (1)
 56. Bahrein Bahrein (1)
 57. Bolivia Bolivia (1)
 58. Niger Niger (1)
 59. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 60. Nicaragua Nicaragua (1)
 61. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 62. Noorwegen Noorwegen (1)
 63. Oman Oman (1)
 64. Colombia Colombia (1)
 65. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (1)
 66. Kaapverdië Kaapverdië (1)
 67. Polen Polen (1)
 68. Egypte Egypte (1)
 69. Paraguay Paraguay (1)
 70. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 71. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Aca veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Aca is, je een familielid hebt met de naam Aca, je overweegt een personage in je roman Aca te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.