Abrahim

De oorsprong van de naam Abraham

De naam Abraham is van Arabische oorsprong en is een variant van de naam Abraham. Het wordt in veel culturen en religies gebruikt en heeft een diepe betekenis die door de eeuwen heen stand heeft gehouden. In dit artikel gaan we dieper in op de oorsprong en betekenis van deze bijzondere naam.

De betekenis van Abraham

De betekenis van de naam Abraham is ‘vader van menigten’ of ‘vader van vele naties’. Deze naam brengt een lading verantwoordelijkheid en nobelheid met zich mee, omdat het het vermogen impliceert om een ​​groot aantal mensen te begeleiden en te leiden. Deze betekenis wordt geassocieerd met de bijbelse figuur Abraham, die wordt beschouwd als de patriarch van het jodendom, het christendom en de islam. Abraham staat bekend om zijn onwankelbare geloof in God en zijn fundamentele rol in de geschiedenis van deze religies.

De naam Abrahim weerspiegelt het belang van vaderschap, leiding en leiderschap. Het symboliseert het vermogen om anderen te beïnvloeden en een blijvende erfenis op te bouwen. Het is een naam die waarden van adel, wijsheid en onzelfzuchtige toewijding oproept.

De naam Abraham in verschillende culturen

De naam Abrahim is in verschillende culturen over de hele wereld overgenomen en kent varianten in andere talen. In de Arabische cultuur is het een veel voorkomende en gerespecteerde naam. In de islam wordt Abraham beschouwd als een belangrijke profeet en een model van geloof en gehoorzaamheid aan God. De geschiedenis en leringen van het land worden verteld in de Koran, het heilige boek van de islam.

In het jodendom en het christendom wordt Abraham vereerd als de vader van het geloof, en zijn nalatenschap is van fundamenteel belang in de geschiedenis van deze religies. De naam Abraham is al eeuwenlang populair in het Westen en wordt gedragen door talloze prominente figuren uit de geschiedenis.

De naam Abrahim verbindt mensen met een rijk en divers cultureel en historisch erfgoed. Door verschillende religieuze en culturele tradities heeft deze naam een ​​universele betekenis gekregen van moed, geloof en leiderschap.

Abrahims nalatenschap

De naam Abrahim draagt ​​een erfenis van moed en vastberadenheid met zich mee. Het vertegenwoordigt het vermogen om uitdagingen het hoofd te bieden, het geloof te behouden in moeilijke tijden en anderen met wijsheid en mededogen te leiden. Deze erfenis gaat terug tot de bijbelse figuur Abraham, wiens verhaal door de geschiedenis heen talloze mensen heeft geïnspireerd.

Vandaag de dag blijft de naam Abrahim een ​​symbool van kracht en veerkracht. Mensen met deze naam worden vaak bewonderd vanwege hun vermogen om obstakels te overwinnen en tegenslagen vastberaden tegemoet te treden. Van degenen die deze naam dragen wordt verwacht dat zij het voorbeeld van Abraham volgen en meelevende en visionaire leiders zijn.

Abrahims nalatenschap herinnert aan het belang van geloof, mededogen en leiderschap in de moderne wereld. Deze naam blijft mensen inspireren om hun dromen na te streven en uitdagingen met moed aan te gaan.

Conclusie

De naam Abraham is veel meer dan een simpele reeks letters. De oorsprong en betekenis ervan zijn diep geworteld in de geschiedenis, cultuur en religie van verschillende beschavingen. Het vertegenwoordigt het belang van vaderschap, leiderschap en geloof, en draagt ​​een erfenis van moed en veerkracht met zich mee.

Deze naam heeft een universele betekenis die grenzen overstijgt en mensen verbindt met een erfenis van wijsheid en mededogen. Of het nu gaat om de Arabische cultuur, het jodendom, het christendom of de islam, de naam Abrahim roept waarden op die zijn van fundamenteel belang voor vreedzaam samenleven en de opbouw van een betere wereld.

Kortom, de naam Abrahim is een culturele schat die degenen die hem dragen verrijkt, en toekomstige generaties blijft inspireren met zijn diepe en eeuwige betekenis.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abrahim. De naam Abrahim is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abrahim, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abrahim een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abrahim is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abrahim een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abrahim hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abrahim, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Abrahim is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abrahim een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Ethiopië, Soedan, Nigeria, India en Egypte de landen zijn met het grootste aantal Abrahim. Abrahim begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abrahim in de wereld

De naam Abrahim heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abrahim een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abrahim heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abrahim de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abrahim is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abrahim ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abrahim

Als je de naam Abrahim overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abrahim noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abrahim populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abrahim de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abrahim op de kaart

 1. Ethiopië Ethiopië (19882)
 2. Soedan Soedan (3966)
 3. Nigeria Nigeria (3708)
 4. India India (2003)
 5. Egypte Egypte (1562)
 6. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1166)
 7. Burkina Faso Burkina Faso (759)
 8. Liberia Liberia (641)
 9. Verenigde Staten Verenigde Staten (431)
 10. Pakistan Pakistan (402)
 11. Brazilië Brazilië (301)
 12. Oeganda Oeganda (109)
 13. Maleisië Maleisië (99)
 14. Kameroen Kameroen (84)
 15. Kenia Kenia (83)
 16. Filipijnen Filipijnen (64)
 17. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (59)
 18. Niger Niger (59)
 19. Irak Irak (53)
 20. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (51)
 21. Indonesië Indonesië (47)
 22. Engeland Engeland (44)
 23. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (41)
 24. Koeweit Koeweit (38)
 25. Thailand Thailand (29)
 26. Zweden Zweden (24)
 27. Spanje Spanje (22)
 28. Qatar Qatar (20)
 29. Canada Canada (19)
 30. Ivoorkust Ivoorkust (18)
 31. Guyana Guyana (16)
 32. Zimbabwe Zimbabwe (15)
 33. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (14)
 34. Venezuela Venezuela (14)
 35. België België (12)
 36. Zambia Zambia (11)
 37. Panama Panama (10)
 38. Afghanistan Afghanistan (10)
 39. Bangladesh Bangladesh (9)
 40. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (8)
 41. Duitsland Duitsland (8)
 42. Australië Australië (5)
 43. Senegal Senegal (5)
 44. Nepal Nepal (4)
 45. Argentinië Argentinië (4)
 46. Sierra Leone Sierra Leone (4)
 47. Tanzania Tanzania (4)
 48. Noorwegen Noorwegen (3)
 49. Frankrijk Frankrijk (3)
 50. Benin Benin (3)
 51. Denemarken Denemarken (3)
 52. Mexico Mexico (3)
 53. Rusland Rusland (2)
 54. Jordanië Jordanië (2)
 55. Syrië Syrië (2)
 56. Libanon Libanon (2)
 57. China China (2)
 58. Jemen Jemen (2)
 59. Algerije Algerije (2)
 60. Nederland Nederland (2)
 61. Finland Finland (1)
 62. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 63. Schotland Schotland (1)
 64. Wales Wales (1)
 65. Peru Peru (1)
 66. Ghana Ghana (1)
 67. Hong Kong Hong Kong (1)
 68. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 69. Honduras Honduras (1)
 70. Ierland Ierland (1)
 71. Israël Israël (1)
 72. Iran Iran (1)
 73. Somalië Somalië (1)
 74. Italië Italië (1)
 75. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (1)
 76. Botswana Botswana (1)
 77. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 78. Chili Chili (1)
 79. Lesotho Lesotho (1)
 80. Marokko Marokko (1)
 81. Madagaskar Madagaskar (1)
 82. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 83. Mali Mali (1)
 84. Mauritanië Mauritanië (1)
 85. Djibouti Djibouti (1)
 86. Malawi Malawi (1)
 87. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abrahim veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abrahim is, je een familielid hebt met de naam Abrahim, je overweegt een personage in je roman Abrahim te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.