Abla

De naam Abdallah is van Arabische oorsprong en betekent 'dienaar van God'. Het is een mannelijke naam met een lange traditie in de Arabische en islamitische cultuur. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals de populariteit en variaties ervan in verschillende culturen en regio's van de wereld.

Herkomst van de naam Abdallah

De naam Abdallah heeft zijn wortels in de Arabische taal en bestaat uit twee delen: 'abd' betekent 'dienaar' en 'allah' betekent 'God'. Daarom is de volledige betekenis van de naam ‘dienaar van God’. Deze naam komt veel voor in de islamitische cultuur, waar de relatie van onderwerping en dienstbaarheid aan God wordt gewaardeerd.

In de Koran, het heilige boek van de islam, wordt het belang genoemd van het zijn van een "dienaar van God" en het naleven van goddelijke geboden. Daarom heeft de naam Abdallah een religieuze connotatie en wordt deze binnen de moslimgemeenschap beschouwd als een vrome en respectvolle naam.

Noem varianten

De naam Abdallah kent ook verschillende varianten en alternatieve vormen in verschillende Arabischsprekende regio's. Enkele van de meest voorkomende variaties zijn onder meer Abdullah, Abdullah, Abdoullah. Deze varianten behouden de oorspronkelijke betekenis van de naam, maar kunnen kleine verschillen vertonen in de uitspraak of het schrift.

Bovendien is de naam Abdallah door verschillende culturen en landen overgenomen, wat heeft geleid tot een verscheidenheid aan aanpassingen en afgeleide vormen in andere talen. In het Turks wordt de naam bijvoorbeeld geschreven als Abdüllah en iets anders uitgesproken. In het Perzisch wordt het geschreven als عبدالله en uitgesproken als "Abdullah".

Populariteit en gebruik van de naam Abdallah

De naam Abdallah is behoorlijk populair in Arabischsprekende landen en moslimgemeenschappen over de hele wereld. Het wordt beschouwd als een traditionele en eervolle naam, en het is gebruikelijk om hem in verschillende sociale en religieuze contexten aan te treffen. In veel moslimfamilies wordt de naam Abdallah van generatie op generatie doorgegeven als teken van toewijding en geloof in God.

In termen van populariteit is de naam Abdallah door de jaren heen constant aanwezig gebleven. Hoewel het niet een van de meest voorkomende namen is, is het nog steeds een populaire keuze onder ouders die op zoek zijn naar een naam met religieuze en spirituele betekenis. In sommige landen met een moslimmeerderheid is de naam Abdallah een van de meest populaire namen voor pasgeboren jongens.

Betekenis en symboliek

De naam Abdallah heeft een sterke religieuze betekenis en symboliek binnen de islamitische cultuur. Omdat het een combinatie is van "dienaar" en "God", vertegenwoordigt deze naam het idee van onderwerping aan de goddelijke wil en het vervullen van Gods geboden. Voor degenen die deze naam dragen, wordt het beschouwd als een voortdurende herinnering aan het belang van nederigheid, gehoorzaamheid en toewijding aan God.

Bovendien wordt de naam Abdallah gezien als een symbool van respect en eerbied jegens God. Door iemand een ‘dienaar van God’ te noemen, wordt zijn toewijding aan het geloof en zijn rol als volgeling van de islam erkend. In de Arabische cultuur wordt de naam Abdallah geassocieerd met eigenschappen als vriendelijkheid, vrijgevigheid en mededogen, die als belangrijke deugden in het leven van een gelovige worden beschouwd.

Varianten en aanpassingen van de naam in verschillende culturen

Zoals hierboven vermeld, kent de naam Abdallah verschillende varianten en aanpassingen in verschillende culturen en regio's van de wereld. In India wordt de naam bijvoorbeeld aangepast aan ‘Abdalla’ en wordt deze gebruikt als een veel voorkomende mannelijke naam in de moslimgemeenschap. In Afrika staat de naam bekend als "Abdullahi" en wordt geassocieerd met het islamitische geloof en de Afrikaanse traditie.

In sommige niet-Arabische gemeenschappen kan de naam Abdallah aanpassingen ondergaan om het gemakkelijker te maken om uit te spreken of zich te conformeren aan lokale conventies. In Europa kan de naam bijvoorbeeld verschijnen als 'Abdullah' of 'Abdulla', waarbij de oorspronkelijke betekenis behouden blijft, maar de spelling en uitspraak worden aangepast aan de lokale taal.

Vrouwelijke varianten van de naam

Hoewel Abdallah een mannelijke naam is, zijn er ook vrouwelijke varianten die van deze naam zijn afgeleid. In het Arabisch kun je vormen vinden als 'Abdallahah' of 'Abdallahat', die verband houden met het idee een 'dienaar van God' te zijn. Deze vrouwelijke varianten worden in sommige moslimgemeenschappen gebruikt als traditionele vrouwelijke namen met een sterke religieuze betekenis.

In andere culturen kan de naam zich aanpassen aan meer onderscheidende vrouwelijke vormen, zoals 'Abdella' of 'Abdulla'. Ondanks deze aanpassingen blijft de oorspronkelijke betekenis van de naam intact, waardoor de relatie van de naam wordt benadrukttoewijding en dienst aan God.

Conclusies

Samenvattend is de naam Abdallah van Arabische oorsprong en betekent 'dienaar van God'. Het is een naam met een lange traditie in de islamitische cultuur en wordt binnen de moslimgemeenschap beschouwd als een vrome en respectvolle naam. Door de jaren heen heeft de naam zijn populariteit en aanwezigheid in verschillende delen van de wereld behouden, en heeft aanleiding gegeven tot een verscheidenheid aan aanpassingen en varianten in verschillende culturen.

De betekenis en symboliek geassocieerd met de naam Abdallah weerspiegelen belangrijke religieuze en morele waarden in het islamitische geloof, en worden gewaardeerd vanwege de connotatie van nederigheid, gehoorzaamheid en toewijding aan God. Bovendien weerspiegelen de vrouwelijke varianten van de naam ook het belang van de relatie met God en de dienst aan het goddelijke.

Over het algemeen blijft de naam Abdallah een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een naam met een sterke religieuze en spirituele betekenis. Zijn aanwezigheid in verschillende culturen en zijn invloed op de islamitische traditie maken het tot een gerespecteerde en gewaardeerde naam over de hele wereld.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abla. De naam Abla is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abla, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abla een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abla is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abla een unisex naam kan zijn.

Omdat Abla een Meisjesnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abla te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abla is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abla in de wereld

De naam Abla heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abla een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abla heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abla de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abla is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abla ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abla

Als je de naam Abla overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abla noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abla populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abla de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abla op de kaart

 1. Togo Togo (32553)
 2. Algerije Algerije (24817)
 3. Egypte Egypte (9630)
 4. Benin Benin (7798)
 5. Jordanië Jordanië (6287)
 6. Marokko Marokko (5951)
 7. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (4136)
 8. Irak Irak (2105)
 9. Libanon Libanon (1728)
 10. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1632)
 11. India India (1553)
 12. Ghana Ghana (1348)
 13. Ivoorkust Ivoorkust (578)
 14. Frankrijk Frankrijk (428)
 15. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (406)
 16. Mali Mali (387)
 17. Verenigde Staten Verenigde Staten (355)
 18. Koeweit Koeweit (351)
 19. Oman Oman (226)
 20. Tanzania Tanzania (225)
 21. Jemen Jemen (216)
 22. Syrië Syrië (194)
 23. Qatar Qatar (146)
 24. Bahrein Bahrein (118)
 25. Nigeria Nigeria (97)
 26. Brazilië Brazilië (84)
 27. Kameroen Kameroen (73)
 28. Spanje Spanje (65)
 29. Engeland Engeland (58)
 30. Canada Canada (56)
 31. Tunesië Tunesië (55)
 32. Rusland Rusland (54)
 33. Turkije Turkije (54)
 34. Filipijnen Filipijnen (36)
 35. Soedan Soedan (36)
 36. België België (34)
 37. Zweden Zweden (26)
 38. Albanië Albanië (23)
 39. Niger Niger (19)
 40. Afghanistan Afghanistan (15)
 41. Burkina Faso Burkina Faso (14)
 42. Mauritanië Mauritanië (13)
 43. Thailand Thailand (10)
 44. Duitsland Duitsland (10)
 45. Italië Italië (9)
 46. Pakistan Pakistan (8)
 47. Israël Israël (8)
 48. Zwitserland Zwitserland (7)
 49. Kenia Kenia (6)
 50. Liberia Liberia (6)
 51. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (6)
 52. Oekraïne Oekraïne (5)
 53. China China (5)
 54. Gabon Gabon (4)
 55. Polen Polen (4)
 56. Indonesië Indonesië (4)
 57. Senegal Senegal (4)
 58. Australië Australië (4)
 59. Republiek Congo Republiek Congo (4)
 60. Taiwan Taiwan (4)
 61. Oezbekistan Oezbekistan (4)
 62. Denemarken Denemarken (4)
 63. Chili Chili (3)
 64. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (2)
 65. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (2)
 66. Venezuela Venezuela (2)
 67. Maleisië Maleisië (2)
 68. Zambia Zambia (2)
 69. Nederland Nederland (2)
 70. Finland Finland (2)
 71. Schotland Schotland (1)
 72. Wales Wales (1)
 73. Georgië Georgië (1)
 74. Guinee Guinee (1)
 75. Argentinië Argentinië (1)
 76. Griekenland Griekenland (1)
 77. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 78. Somalië Somalië (1)
 79. Tsjaad Tsjaad (1)
 80. Kazachstan Kazachstan (1)
 81. Colombia Colombia (1)
 82. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 83. Mauritius Mauritius (1)
 84. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (1)
 85. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 86. Ethiopië Ethiopië (1)
 87. Peru Peru (1)
 88. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abla veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abla is, je een familielid hebt met de naam Abla, je overweegt een personage in je roman Abla te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.