Abdus

Herkomst van de naam 'Abdus'

De naam 'Abdus' is van Arabische oorsprong en heeft een betekenis die diep geworteld is in de islamitische cultuur. Het is een naam die veel wordt gebruikt in de moslimwereld en die een rijke geschiedenis en symboliek met zich meebrengt. Via dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van de naam 'Abdus' onderzoeken vanuit taalkundig, cultureel en religieus perspectief.

Taalkundige betekenis

De naam 'Abdus' is afgeleid van de Arabische wortel 'ʿabd', wat 'dienaar' of 'aanbidder' betekent. Deze wortel wordt vaak gebruikt bij de vorming van persoonsnamen in het Arabisch, met het voorvoegsel 'Abd-' gevolgd door een van de 99 namen van Allah in de islam. In dit geval is 'Abdus' een verkorte vorm van 'Abdullah' of 'Abd Al-Rahman', wat respectievelijk 'dienaar van Allah' of 'aanbidder van de Barmhartige' betekent.

Het gebruik van de wortel 'ʿabd' in persoonsnamen weerspiegelt het belang van onderwerping en aanbidding aan Allah in het islamitische geloof. Namen die beginnen met 'Abd-' worden als eervol beschouwd en zijn geladen met spirituele betekenis en toewijding.

Culturele betekenis

In de islamitische cultuur draagt ​​de naam 'Abdus' een diepe eerbied voor Allah met zich mee en een directe verbinding met het moslimgeloof. Ouders die deze naam voor hun kinderen kiezen, doen dit met de bedoeling om vanaf jonge leeftijd een gevoel van verantwoordelijkheid, nederigheid en religieuze toewijding bij te brengen. De naam 'Abdus' wordt beschouwd als een voortdurende herinnering aan het belang van het dienen van Allah en het volgen van de leerstellingen van de islam in het dagelijks leven.

De naam 'Abdus' wordt ook geassocieerd met kwaliteiten van toewijding, toewijding en gehoorzaamheid in de islamitische cultuur. Het wordt als een zegen beschouwd om de naam 'Abdus' te dragen en van degenen die deze naam dragen wordt verwacht dat zij met rechtschapenheid en respect jegens God en anderen handelen. Dit weerspiegelt de diepgaande invloed die religie heeft op de levens en namen van mensen in de moslimgemeenschap.

Religieuze betekenis

Vanuit religieus perspectief is de naam 'Abdus' een uitdrukking van geloof en onderwerping aan Allah. In de islam is het idee van dienstbaarheid aan God fundamenteel, en de naam 'Abdus' vat dit idee op een tastbare manier samen. Degenen die deze naam dragen, worden beschouwd als dienaren van Allah, toegewijd aan het gehoorzamen van Zijn geboden en leven volgens de principes van de Islam.

De profeet Mohammed, grondlegger van de islam, leerde dat het dienen van Allah de essentie is van het leven van een gelovige. De naam 'Abdus' belichaamt deze leer door te dienen als een voortdurende herinnering aan het belang van leven in harmonie met de goddelijke wil. In deze zin zijn degenen die de naam 'Abdus' dragen geroepen om een ​​diepe spirituele verbinding te onderhouden en hun toewijding aan God in elk aspect van hun leven te eren.

Varianten van de naam 'Abdus'

Naast 'Abdus' zijn er verschillende varianten van deze naam die dezelfde betekenis en herkomst delen. Enkele van deze varianten zijn:

1. Abdullah:Deze volledige variant van de naam 'Abdus' betekent 'dienaar van Allah' en is een van de meest voorkomende vormen van deze naam in de islamitische cultuur. Het is erg populair in de moslimgemeenschap en wordt beschouwd als een naam van groot spiritueel belang.

2. Abdul-Aziz:Deze variant combineert 'Abd-' met 'Al-Aziz', wat 'de Machtige' betekent in het Arabisch. De volledige naam betekent 'dienaar van de Machtige' en weerspiegelt de speciale relatie tussen het individu en Allah als de allerhoogste bron van macht en autoriteit.

3. Abdul-Rahman:Deze variant combineert 'Abd-' met 'Al-Rahman', wat 'de Barmhartige' betekent. De volledige naam betekent 'dienaar van de Barmhartige' en benadrukt de barmhartigheid en mededogen van Allah als kwaliteiten die aanbidding waard zijn.

Deze varianten van de naam 'Abdus' worden veel gebruikt in de islamitische cultuur en delen dezelfde diepe betekenis van dienstbaarheid aan Allah en religieuze toewijding.

Prominente persoonlijkheden met de naam 'Abdus'

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam 'Abdus' hebben gedragen en een belangrijke stempel hebben gedrukt op hun respectievelijke vakgebieden. Enkele voorbeelden zijn:

1. Abdus Salam:Hij was een prominente Pakistaanse theoretisch natuurkundige die, samen met Sheldon Glashow en Steven Weinberg, de verenigde elektrozwakke theorie voorstelde. Hij ontving in 1979 de Nobelprijs voor de natuurkunde voor zijn bijdrage aan de verenigde theorie van zwakke en elektromagnetische interacties, waarmee hij de eerste moslim werd die deze prestigieuze onderscheiding ontving. Zijn naam 'Abdus' weerspiegelt zijn diepe geloof en toewijding aan de wetenschap en het begrip van de natuurlijke wereld.

2. Abdus Salam Mausoleum:Gebouwd in zijn geboorteplaats Jhang,Pakistan, het mausoleum van Abdus Salam is een bedevaartsoord voor veel moslims en wetenschappers als erkenning voor zijn bijdrage aan het begrip van het universum en zijn diepe religieuze geloof.

Deze voorbeelden illustreren hoe de naam 'Abdus' wordt gedragen door uitzonderlijke individuen die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op hun vakgebied en blijk hebben gegeven van een diepe toewijding aan uitmuntendheid en service.

Het belang van de naam 'Abdus'

Kort gezegd is de naam 'Abdus' een uitdrukking van toewijding, onderwerping en dienstbaarheid aan Allah in de islamitische cultuur. De taalkundige, culturele en religieuze betekenis ervan plaatst het in het centrum van de islamitische identiteit en het geloof, en herinnert degenen die het dragen eraan hoe belangrijk het is om in harmonie te leven met de principes van de islam. Door de geschiedenis heen hebben opmerkelijke persoonlijkheden met deze naam blijk gegeven van een uitzonderlijke toewijding aan uitmuntendheid en geloof, waardoor ze een blijvende erfenis nalaten op hun respectieve vakgebieden.

De naam 'Abdus' is een krachtige manifestatie van de relatie tussen het individu en zijn Schepper, en blijft een bron van inspiratie en reflectie voor miljoenen moslims over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdus. De naam Abdus is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdus, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdus een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdus is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdus een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Bangladesh, India, Indonesië, Pakistan en Saoedi-Arabië de landen zijn met het grootste aantal Abdus. Abdus begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdus in de wereld

De naam Abdus heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdus een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdus heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdus de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdus is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdus ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdus

Als je de naam Abdus overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdus noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdus populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdus de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdus op de kaart

 1. Bangladesh Bangladesh (129129)
 2. India India (45841)
 3. Indonesië Indonesië (14721)
 4. Pakistan Pakistan (2685)
 5. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (2040)
 6. Engeland Engeland (888)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (476)
 8. Sri Lanka Sri Lanka (286)
 9. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (176)
 10. Qatar Qatar (164)
 11. Maleisië Maleisië (121)
 12. Koeweit Koeweit (114)
 13. Canada Canada (93)
 14. Mauritius Mauritius (81)
 15. Nigeria Nigeria (77)
 16. Bahrein Bahrein (74)
 17. Nepal Nepal (50)
 18. Spanje Spanje (25)
 19. Thailand Thailand (23)
 20. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (17)
 21. Filipijnen Filipijnen (16)
 22. Brazilië Brazilië (15)
 23. Australië Australië (13)
 24. Duitsland Duitsland (13)
 25. Zweden Zweden (13)
 26. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (12)
 27. Wales Wales (11)
 28. Egypte Egypte (9)
 29. Singapore Singapore (8)
 30. Afghanistan Afghanistan (7)
 31. Oostenrijk Oostenrijk (7)
 32. Schotland Schotland (7)
 33. China China (5)
 34. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (4)
 35. Gabon Gabon (4)
 36. Rusland Rusland (4)
 37. Italië Italië (3)
 38. Finland Finland (3)
 39. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (3)
 40. Ierland Ierland (2)
 41. Japan Japan (2)
 42. Noorwegen Noorwegen (2)
 43. Ecuador Ecuador (2)
 44. Oman Oman (2)
 45. Guyana Guyana (2)
 46. Zambia Zambia (1)
 47. Jordanië Jordanië (1)
 48. Kenia Kenia (1)
 49. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 50. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 51. Kazachstan Kazachstan (1)
 52. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 53. Liberia Liberia (1)
 54. Mexico Mexico (1)
 55. Zwitserland Zwitserland (1)
 56. Nederland Nederland (1)
 57. Algerije Algerije (1)
 58. Frankrijk Frankrijk (1)
 59. Ghana Ghana (1)
 60. Griekenland Griekenland (1)
 61. Hong Kong Hong Kong (1)
 62. Tanzania Tanzania (1)
 63. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdus veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdus is, je een familielid hebt met de naam Abdus, je overweegt een personage in je roman Abdus te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.