Abdullatif

Herkomst van de naam Abdullatif

De naam Abdullatif is van Arabische oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het woord "Abdullatif" bestaat uit twee delen: "Abdul" wat "dienaar van" of "aanbidder van" betekent, en "Latif" wat zich vertaalt als "vriendelijk" of "zachtaardig". Samen vormen deze twee delen een naam die wordt geïnterpreteerd als ‘dienaar van de zachtmoedigen’ of ‘aanbidder van zachtmoedigheid’.

Betekenis van de naam Abdullatif

De betekenis van de naam Abdullatif is nauw verbonden met het idee een dienaar of aanbidder van vriendelijkheid en zachtmoedigheid te zijn. In de Arabische cultuur zijn dit zeer gewaardeerde waarden en de naam Abdullatif wordt beschouwd als een weerspiegeling van deze principes. Mensen met deze naam worden vaak gezien als vriendelijk, zachtaardig en respectvol, wat heeft bijgedragen aan hun populariteit in de regio en daarbuiten.

Varianten van de naam Abdullatif

Net als veel namen van Arabische oorsprong heeft Abdullatif verschillende varianten die in verschillende regio's en culturen worden gebruikt. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn Abdul Latif, Abdal Latif en Abdul Lateef. Deze variaties behouden de oorspronkelijke betekenis van de naam, maar vertonen kleine verschillen in de manier waarop ze worden uitgesproken of geschreven. Ondanks deze verschillen delen alle varianten dezelfde etymologische basis en oorsprong.

Geschiedenis van de naam Abdullatif

De naam Abdullatif heeft zijn wortels in de oude Arabische cultuur, die duizenden jaren teruggaat. In die tijd hadden namen een diepe betekenis en werden ze zorgvuldig gekozen om de eigenschappen weer te geven die ouders van hun kinderen verlangden. Het gebruik van namen als Abdullatif weerspiegelde het belang dat wordt gehecht aan vriendelijkheid, zachtmoedigheid en respect in de Arabische samenleving.

Door de geschiedenis heen heeft de naam Abdullatif zijn populariteit behouden en is hij door veel prominente figuren in de Arabische wereld gebruikt. Van dichters en religieuze leiders tot geleerden en kunstenaars, de naam Abdullatif is gebruikt om individuen te vertegenwoordigen die bewonderd werden om hun vriendelijke en zachtaardige eigenschappen. Deze geschiedenis van bekendheid en respect heeft bijgedragen aan de duurzaamheid en relevantie van de naam in de Arabische cultuur.

Relatie met de islam

De islam is een integraal onderdeel van de Arabische cultuur en heeft een aanzienlijke invloed gehad op de naamkeuze. De naam Abdullatif heeft een bijzondere band met de islam, omdat hij het idee versterkt om God op een zachte en vriendelijke manier te aanbidden en te dienen. Deze connectie met religie heeft bijgedragen aan de populariteit van de naam in moslimgemeenschappen, waar het praktiseren van kwaliteiten als vriendelijkheid, zachtmoedigheid en dienstbaarheid aan anderen worden gewaardeerd.

De naam Abdullatif vandaag

Vandaag de dag blijft de naam Abdullatif populair in Arabische en moslimgemeenschappen over de hele wereld. Ondanks de evolutie van de moderne samenleving blijven de kwaliteiten vriendelijkheid, zachtmoedigheid en respect hoog gewaardeerd, en de naam Abdullatif blijft een veel voorkomende keuze voor ouders die deze deugden bij hun kinderen willen bijbrengen.

Bovendien heeft de naam Abdullatif erkenning gekregen buiten de grenzen van de Arabische cultuur, dankzij de mondialisering en de invloed van de Arabische diaspora in verschillende delen van de wereld. In plaatsen als Europa, Noord-Amerika en Australië is de naam Abdullatif gebruikelijker geworden, omdat mensen van Arabische afkomst hun cultuur en tradities delen met de gemeenschappen waarin zij wonen.

Samenvattend is de naam Abdullatif een traditionele Arabische naam die waarden vertegenwoordigt als vriendelijkheid, zachtheid en respect. Met een lange geschiedenis en diepe verbondenheid met de Arabische cultuur en religie blijft de naam Abdullatif een populaire keuze in zowel de Arabische wereld als moslimgemeenschappen over de hele wereld. De betekenis en geschiedenis ervan blijven de identiteit en het erfgoed bepalen van degenen die het dragen, en de invloed ervan blijft vandaag de dag nog steeds sterk.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdullatif. De naam Abdullatif is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdullatif, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdullatif een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abdullatif hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdullatif, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdullatif komt vaker voor in deze landen: Saoedi-Arabië, Egypte, Turkije, Libië en Soedan. De significante aanwezigheid van Abdullatif in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abdullatif is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abdullatif in de wereld

De naam Abdullatif heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdullatif een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdullatif heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdullatif de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdullatif is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdullatif ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdullatif

Als je de naam Abdullatif overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdullatif noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdullatif populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdullatif de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdullatif op de kaart

 1. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (21856)
 2. Egypte Egypte (5639)
 3. Turkije Turkije (5150)
 4. Libië Libië (4958)
 5. Soedan Soedan (2975)
 6. Nigeria Nigeria (1546)
 7. Iran Iran (1362)
 8. Indonesië Indonesië (1086)
 9. India India (947)
 10. Tanzania Tanzania (646)
 11. Bahrein Bahrein (577)
 12. Koeweit Koeweit (541)
 13. Qatar Qatar (399)
 14. Kenia Kenia (326)
 15. Pakistan Pakistan (309)
 16. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (149)
 17. Verenigde Staten Verenigde Staten (131)
 18. Filipijnen Filipijnen (126)
 19. Oezbekistan Oezbekistan (116)
 20. Engeland Engeland (59)
 21. Zweden Zweden (53)
 22. Thailand Thailand (53)
 23. Maleisië Maleisië (53)
 24. Oeganda Oeganda (50)
 25. Canada Canada (24)
 26. Syrië Syrië (23)
 27. Duitsland Duitsland (22)
 28. Irak Irak (19)
 29. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (19)
 30. Oman Oman (16)
 31. Jemen Jemen (15)
 32. Israël Israël (13)
 33. Frankrijk Frankrijk (13)
 34. Jordanië Jordanië (12)
 35. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (11)
 36. Noord-Cyprus Noord-Cyprus (11)
 37. Afghanistan Afghanistan (10)
 38. Kroatië Kroatië (8)
 39. Brazilië Brazilië (6)
 40. Australië Australië (4)
 41. Comoren Comoren (4)
 42. Marokko Marokko (4)
 43. Noorwegen Noorwegen (4)
 44. Ghana Ghana (4)
 45. Venezuela Venezuela (3)
 46. Denemarken Denemarken (3)
 47. Spanje Spanje (3)
 48. Rusland Rusland (3)
 49. Slowakije Slowakije (2)
 50. IJsland IJsland (2)
 51. België België (2)
 52. Libanon Libanon (2)
 53. Lesotho Lesotho (2)
 54. Zwitserland Zwitserland (2)
 55. Schotland Schotland (2)
 56. Ierland Ierland (1)
 57. Somalië Somalië (1)
 58. Togo Togo (1)
 59. Tadzjikistan Tadzjikistan (1)
 60. Angola Angola (1)
 61. Italië Italië (1)
 62. Tunesië Tunesië (1)
 63. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 64. Bulgarije Bulgarije (1)
 65. Kazachstan Kazachstan (1)
 66. Wallis en Futuna Wallis en Futuna (1)
 67. Kosovo Kosovo (1)
 68. Chili Chili (1)
 69. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 70. Macedonië Macedonië (1)
 71. Myanmar Myanmar (1)
 72. Algerije Algerije (1)
 73. Nederland Nederland (1)
 74. Finland Finland (1)
 75. Gabon Gabon (1)
 76. Polen Polen (1)
 77. Hongarije Hongarije (1)
 78. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdullatif veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdullatif is, je een familielid hebt met de naam Abdullatif, je overweegt een personage in je roman Abdullatif te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.