Abdulai

Herkomst van de naam Abdulai

De naam Abdulai heeft zijn wortels in de Arabische taal en is een veel voorkomende mannelijke naam in landen met een islamitische traditie. Deze naam heeft een lange geschiedenis en een diepe betekenis die door de eeuwen heen is blijven bestaan.

Betekenis van de naam Abdulai

De betekenis van de naam Abdulai is "dienaar van Allah" of "aanbidder van Allah". Het bestaat uit twee delen: ‘Abd’, wat ‘dienaar’ of ‘aanbidder’ betekent, en ‘Allah’, de Arabische naam voor God. Daarom kan Abdulai worden geïnterpreteerd als "dienaar/aanbidder van God." Deze naam heeft een diepe religieuze connotatie en een gevoel van toewijding aan God.

Varianten van de naam Abdulai

In verschillende moslimregio's kan deze naam verschillende spellingsvarianten hebben, zoals Abdulái, Abduláy, Abdoulaye of Abdulahi. Ondanks de verschillen in schrift behouden al deze varianten dezelfde Arabische betekenis en oorsprong.

Geschiedenis van de naam Abdulai

De naam Abdulai vindt zijn oorsprong in de Arabische en islamitische cultuur, die teruggaat tot de tijd van de profeet Mohammed. Sindsdien wordt deze naam veel gebruikt in de islamitische wereld en van generatie op generatie doorgegeven.

De islam is een van de meest wijdverbreide religies ter wereld en daarom is de naam Abdulai populair geworden in tal van traditioneel islamitische landen, zoals onder meer Saoedi-Arabië, Marokko, Iran, Pakistan en Maleisië. Het komt ook veel voor onder moslimgemeenschappen in het Westen, waar het zijn spirituele betekenis en relevantie heeft behouden.

Beroemde mensen met de naam Abdulai

Door de geschiedenis heen zijn er opmerkelijke mensen geweest die de naam Abdulai droegen. Een van de bekendste is Abdulai Wali, een moslimfilosoof en geleerde uit de 12e eeuw. Zijn geschriften en leringen hebben een blijvende impact gehad op de islamitische traditie en zijn door generaties geleerden bestudeerd.

Bovendien is Abdulai ook een veel voorkomende naam onder politieke leiders en publieke figuren in landen met een moslimmeerderheid. Deze populariteit weerspiegelt het culturele en religieuze belang dat deze naam heeft in de islamitische samenleving.

Gebruik van de naam Abdulai vandaag

Vandaag de dag blijft de naam Abdulai erg populair in de Arabische wereld en onder moslimgemeenschappen over de hele wereld. Het is gebruikelijk dat ouders deze naam voor hun kinderen kiezen als uitdrukking van hun geloof en religieuze toewijding.

In veel moslimculturen wordt het als een eer beschouwd om de naam 'dienaar van Allah' te dragen, omdat deze toewijding en gehoorzaamheid aan God weerspiegelt. Vanwege zijn diepe spirituele betekenis blijft Abdulai een naam van groot belang in de moslimgemeenschap en draagt ​​hij een last van respect en verering met zich mee.

Conclusie

Samenvattend heeft de naam Abdulai zijn wortels in de Arabische en islamitische traditie, en de betekenis ervan is 'dienaar van Allah' of 'aanbidder van Allah'. Sinds de oudheid is deze naam een ​​uitdrukking van geloof en religieuze toewijding, en is van generatie op generatie in verschillende delen van de wereld doorgegeven.

Met zijn diepe spirituele betekenis en rijke geschiedenis blijft Abdulai vandaag de dag een naam van groot belang in de islamitische samenleving. Het gebruik ervan blijft gebruikelijk en vertegenwoordigt een belangrijk element van de religieuze en culturele identiteit van degenen die het dragen.

Uiteindelijk is de naam Abdulai een weerspiegeling van geloof en toewijding aan Allah, en blijft hij een symbool van de diepe spirituele verbinding die moslimgemeenschappen over de hele wereld verenigt.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdulai. De naam Abdulai is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdulai, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdulai een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdulai is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdulai een unisex naam kan zijn.

De naam Abdulai komt vaker voor in deze landen: Ghana, Sierra Leone, Nigeria, Kameroen en Oeganda. De significante aanwezigheid van Abdulai in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

De naam Abdulai in de wereld

De naam Abdulai heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdulai een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdulai heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdulai de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdulai is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdulai ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdulai

Als je de naam Abdulai overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdulai noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdulai populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdulai de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdulai op de kaart

 1. Ghana Ghana (72760)
 2. Sierra Leone Sierra Leone (65031)
 3. Nigeria Nigeria (7471)
 4. Kameroen Kameroen (1127)
 5. Oeganda Oeganda (877)
 6. Liberia Liberia (618)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (321)
 8. Engeland Engeland (161)
 9. Egypte Egypte (108)
 10. Macedonië Macedonië (64)
 11. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (41)
 12. India India (38)
 13. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (36)
 14. Mozambique Mozambique (36)
 15. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (28)
 16. Nederland Nederland (27)
 17. Brazilië Brazilië (23)
 18. Gambia Gambia (16)
 19. België België (11)
 20. Soedan Soedan (9)
 21. Zweden Zweden (9)
 22. Angola Angola (9)
 23. Libië Libië (9)
 24. Mali Mali (9)
 25. Canada Canada (7)
 26. Duitsland Duitsland (7)
 27. Thailand Thailand (6)
 28. Frankrijk Frankrijk (6)
 29. Australië Australië (5)
 30. Qatar Qatar (5)
 31. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 32. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (4)
 33. Guinee Guinee (4)
 34. Koeweit Koeweit (4)
 35. Spanje Spanje (4)
 36. Noorwegen Noorwegen (4)
 37. Indonesië Indonesië (3)
 38. Italië Italië (3)
 39. Turkije Turkije (3)
 40. Zwitserland Zwitserland (3)
 41. Denemarken Denemarken (3)
 42. Pakistan Pakistan (3)
 43. Schotland Schotland (2)
 44. Singapore Singapore (2)
 45. Senegal Senegal (2)
 46. Burkina Faso Burkina Faso (2)
 47. IJsland IJsland (2)
 48. Japan Japan (2)
 49. Tanzania Tanzania (2)
 50. Kenia Kenia (2)
 51. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 52. China China (2)
 53. Rusland Rusland (1)
 54. Wales Wales (1)
 55. Gibraltar Gibraltar (1)
 56. Slowakije Slowakije (1)
 57. Albanië Albanië (1)
 58. Hongarije Hongarije (1)
 59. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 60. Syrië Syrië (1)
 61. Irak Irak (1)
 62. Tunesië Tunesië (1)
 63. Burundi Burundi (1)
 64. Bahama Bahama's (1)
 65. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 66. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 67. Luxemburg Luxemburg (1)
 68. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 69. Mauritanië Mauritanië (1)
 70. Kaapverdië Kaapverdië (1)
 71. Malawi Malawi (1)
 72. Mexico Mexico (1)
 73. Maleisië Maleisië (1)
 74. Algerije Algerije (1)
 75. Finland Finland (1)
 76. Portugal Portugal (1)
 77. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 78. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdulai veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdulai is, je een familielid hebt met de naam Abdulai, je overweegt een personage in je roman Abdulai te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.