Abdollah

De naam "Abdollah" is van Arabische afkomst en komt veel voor in Arabischsprekende landen zoals Iran, Afghanistan en Pakistan. Deze naam heeft een diepe betekenis en is gerelateerd aan de islamitische cultuur en religie. In dit artikel onderzoeken we de oorsprong en betekenis van de naam 'Abdollah' en hoe deze door de eeuwen heen is geëvolueerd.

Oorsprong van de naam "Abdollah"

De naam "Abdollah" heeft zijn wortels in de Arabische taal. Het woord ‘Abd’ betekent ‘dienaar’ of ‘aanbidder’ en ‘Allah’ is het Arabische woord voor God. Daarom vertaalt 'Abdollah' zich letterlijk als 'dienaar van God' of 'aanbidder van God'. Deze naam is gebruikelijk onder moslims omdat deze een toewijding en onderwerping aan God weerspiegelt, wat fundamentele waarden zijn in de islam.

Betekenis van de naam "Abdollah"

De betekenis van de naam "Abdollah" is erg diep en heeft religieuze en spirituele connotaties. In de islam wordt het dienen van God en het zich onderwerpen aan Zijn wil als de grootste daad van toewijding beschouwd. Daarom herinnert de naam "Abdollah" voortdurend aan het belang van overgave en onderwerping aan God in het leven van een moslim. Bovendien benadrukt de naam ook de persoonlijke relatie tussen het individu dat de naam draagt ​​en God, waardoor het een zeer betekenisvolle en krachtige naam is.

De naam "Abdollah" heeft ook een belangrijke culturele betekenis in Arabischsprekende gemeenschappen. Ouders die deze naam voor hun kinderen kiezen, brengen een boodschap over van geloof en toewijding aan hun religieuze en culturele erfgoed. De naam wordt beschouwd als een symbool van culturele en spirituele identiteit en wordt gewaardeerd om zijn diepgang en betekenis.

Populariteit van de naam "Abdollah"

De naam "Abdollah" is populair in moslimgemeenschappen over de hele wereld. Hoewel het het meest voorkomt in Arabischsprekende landen, wordt het ook gebruikt in andere regio's waar de islam een ​​dominante religie is. In Iran is de naam 'Abdollah' bijvoorbeeld vrij gebruikelijk en wordt beschouwd als een traditionele en gerespecteerde naam.

De afgelopen jaren heeft de naam "Abdollah" aan populariteit gewonnen in het Westen, omdat de Arabische en islamitische culturen meer zichtbaarheid en erkenning hebben gekregen. Hoewel het een relatief zeldzame naam blijft in vergelijking met meer gebruikelijke namen, maken de diepe betekenis en het culturele erfgoed het aantrekkelijk voor veel ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam.

Variaties op de naam "Abdollah"

Net als bij veel namen van Arabische oorsprong heeft 'Abdollah' verschillende varianten in verschillende talen. In het Perzisch wordt de naam bijvoorbeeld geschreven als "عبدالله" en uitgesproken als "Abdullah." Deze variant is gebruikelijk in Iran en wordt veel gebruikt in de regio. In het Urdu wordt de naam geschreven als "عبداللہ" en afhankelijk van het dialect uitgesproken als "Abdullah" of "Abdollah".

Daarnaast kent de naam "Abdollah" ook varianten die zijn aangepast aan andere culturen en talen. In het Turks wordt de naam bijvoorbeeld getranscribeerd als "Abdullah" en op dezelfde manier uitgesproken, maar met kleine verschillen in intonatie en uitspraak van de letters. Deze variaties laten zien hoe de naam 'Abdollah' zich door de eeuwen heen heeft aangepast aan verschillende culturele en taalkundige contexten, waarbij de fundamentele betekenis van 'dienaar van God' behouden is gebleven.

Beroemde persoonlijkheden met de naam "Abdollah"

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende beroemde persoonlijkheden geweest die de naam 'Abdollah' droegen. Deze figuren hebben hun sporen nagelaten op verschillende terreinen, waaronder religie, politiek, cultuur en wetenschap. Een van de meest invloedrijke figuren met deze naam is kalief Abdollah ibn Omar, die een cruciale rol speelde in de expansie van de islam en de verspreiding van zijn leringen in de 7e eeuw.

In de moderne tijd zijn er ook hedendaagse persoonlijkheden die de naam "Abdollah" dragen en erkenning hebben gekregen in hun respectievelijke vakgebieden. Van politieke leiders tot kunstenaars, de naam 'Abdollah' wordt gedragen door opmerkelijke individuen die hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt.

Symboliek van de naam "Abdollah"

De naam "Abdollah" draagt ​​een grote symboliek en betekenis met zich mee, zowel binnen de moslimgemeenschap als in een bredere context. Als ‘dienaar van God’ vertegenwoordigt de naam de persoonlijke en spirituele verbinding met het goddelijke, waardoor het een krachtige en relevante naam is in de islam. Daarnaast symboliseert de naam ook toewijding, toewijding en onderwerping aan de wil van God, fundamentele waarden in het moslimgeloof.

In bredere culturele zin symboliseert de naam "Abdollah" ook de Arabische en islamitische identiteit en dient het als een herinnering aan detradities en waarden die van generatie op generatie zijn doorgegeven. De naam is een symbool van cultureel en spiritueel erfgoed en weerspiegelt het belang van geloof en toewijding in de levens van degenen die de naam dragen.

Conclusies

De naam "Abdollah" heeft een diepe en oude oorsprong, die geworteld is in de islamitische cultuur en religie. De betekenis ervan als ‘dienaar van God’ maakt het tot een krachtige en relevante naam voor miljoenen moslims over de hele wereld. Door de eeuwen heen is de naam geëvolueerd en heeft hij verschillende variaties gekregen in verschillende talen en culturele contexten, maar de fundamentele betekenis ervan als symbool van toewijding en onderwerping aan God is blijven bestaan.

De naam "Abdollah" heeft ook aan populariteit gewonnen in het Westen, omdat de Arabische en islamitische culturen over de hele wereld erkenning en zichtbaarheid hebben gekregen. De symboliek ervan als naam van culturele en spirituele identiteit maakt het aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een naam met betekenis en diepgang. Kortom, de naam "Abdollah" is meer dan alleen een naam; Het is een symbool van geloof, toewijding en cultureel erfgoed dat een rijke geschiedenis en betekenis met zich meebrengt.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdollah. De naam Abdollah is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdollah, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdollah een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abdollah hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdollah, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdollah komt vaker voor in deze landen: Iran, Saoedi-Arabië, Indonesië, Egypte en Marokko. De significante aanwezigheid van Abdollah in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abdollah een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdollah te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

De naam Abdollah in de wereld

De naam Abdollah heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdollah een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdollah heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdollah de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdollah is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdollah ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdollah

Als je de naam Abdollah overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdollah noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdollah populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdollah de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdollah op de kaart

 1. Iran Iran (119942)
 2. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1632)
 3. Indonesië Indonesië (1622)
 4. Egypte Egypte (629)
 5. Marokko Marokko (628)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (347)
 7. Maleisië Maleisië (239)
 8. Canada Canada (110)
 9. Qatar Qatar (82)
 10. Zweden Zweden (73)
 11. Thailand Thailand (52)
 12. Filipijnen Filipijnen (52)
 13. Engeland Engeland (46)
 14. Duitsland Duitsland (44)
 15. Israël Israël (42)
 16. Spanje Spanje (39)
 17. Koeweit Koeweit (28)
 18. Denemarken Denemarken (22)
 19. Noorwegen Noorwegen (16)
 20. Oostenrijk Oostenrijk (12)
 21. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (11)
 22. België België (10)
 23. Frankrijk Frankrijk (9)
 24. Brazilië Brazilië (6)
 25. Zwitserland Zwitserland (6)
 26. Finland Finland (6)
 27. Syrië Syrië (4)
 28. Tunesië Tunesië (4)
 29. Pakistan Pakistan (4)
 30. Singapore Singapore (4)
 31. Italië Italië (3)
 32. Afghanistan Afghanistan (3)
 33. Australië Australië (3)
 34. India India (2)
 35. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 36. Niger Niger (2)
 37. Nigeria Nigeria (2)
 38. Oman Oman (2)
 39. Algerije Algerije (2)
 40. Ierland Ierland (1)
 41. Senegal Senegal (1)
 42. Turkije Turkije (1)
 43. Jordanië Jordanië (1)
 44. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (1)
 45. Armenië Armenië (1)
 46. Cambodja Cambodja (1)
 47. Kazachstan Kazachstan (1)
 48. Aruba Aruba (1)
 49. Letland Letland (1)
 50. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 51. Libië Libië (1)
 52. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 53. Mauritanië Mauritanië (1)
 54. Bulgarije Bulgarije (1)
 55. Mauritius Mauritius (1)
 56. Chili Chili (1)
 57. Nederland Nederland (1)
 58. China China (1)
 59. Costa Rica Costa Rica (1)
 60. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 61. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 62. Polen Polen (1)
 63. Portugal Portugal (1)
 64. Rusland Rusland (1)
 65. Soedan Soedan (1)
 66. Schotland Schotland (1)
 67. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdollah veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdollah is, je een familielid hebt met de naam Abdollah, je overweegt een personage in je roman Abdollah te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.