Abdal

Herkomst en betekenis van de naam 'Abdal'

De naam 'Abdal' is van Arabische oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Deze naam is gebruikt in verschillende culturen en regio's van de Arabische wereld, en de betekenis ervan is onderwerp van discussie geweest onder experts op het gebied van etymologie en taalkunde.

Herkomst van de naam 'Abdal'

De oorsprong van de naam 'Abdal' ligt in de oude Arabische taal, een van de oudste Semitische talen ter wereld. De term 'abdal' komt van de triconsonantale wortel 'Abd', wat 'dienaar' of 'aanbidder' betekent, en die in veel Arabische namen als voorvoegsel wordt gebruikt om de relatie met God of religiositeit aan te duiden.

De naam 'Abdal' werd veel gebruikt in het pre-islamitische Arabië en werd geassocieerd met religieuze en wetenschappelijke figuren uit die tijd. Er wordt gezegd dat de naam werd gebruikt om degenen aan te duiden die als heilige mannen of asceten werden beschouwd, wier relatie met God hen speciale bevoegdheden gaf om wonderen of daden van vroomheid te verrichten.

Met de komst van de islam kreeg de naam 'Abdal' een meer religieuze en spirituele betekenis en werd het een veel voorkomende naam onder moslims die deze heiligen en asceten die vóór hen hadden geleefd, wilden eren.

Betekenis van de naam 'Abdal'

De betekenis van de naam 'Abdal' is onderwerp van discussie onder etymologische experts. Sommigen beweren dat de naam is afgeleid van het Arabische woord 'badal', dat 'verandering' of 'vervanging' betekent, en dat deze wordt geassocieerd met het idee van opvolging of vernieuwing op spiritueel gebied. Volgens deze theorie zou de naam 'Abdal' worden gebruikt om degenen aan te duiden die worden beschouwd als opvolgers van de heiligen en spirituele nakomelingen, en die het vermogen hebben om hun religieuze en spirituele erfenis voort te zetten.

Een andere interpretatie van de betekenis van de naam 'Abdal' heeft betrekking op het Arabische woord 'abd', dat 'dienaar' of 'aanbidder' betekent, en dat in veel Arabische namen als voorvoegsel wordt gebruikt om de relatie met God aan te duiden . Volgens deze theorie zou de naam 'Abdal' vertaald worden als 'dienaar van God' of 'aanbidder van God', en geassocieerd worden met religieuze toewijding en spiritueel leven.

In de islamitische en soefitraditie wordt de naam 'Abdal' geassocieerd met mystieke en heilige figuren die worden beschouwd als tussenpersonen tussen God en mensen, en die speciale bevoegdheden hebben om wonderen en daden van vroomheid te verrichten. Deze 'abdales' worden vereerd door moslims en zijn voorwerpen van aanbidding in verschillende delen van de Arabische wereld.

Variaties op de naam 'Abdal'

De naam 'Abdal' heeft aanleiding gegeven tot verschillende variaties en afgeleiden in verschillende landen en regio's van de Arabische wereld. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn onder meer 'Abdallah', 'Abdul', 'Abdi', 'Abdulaziz' en 'Abdurrahman'. Deze namen hebben dezelfde etymologische oorsprong en worden gebruikt om de relatie met God of religieuze toewijding aan te duiden.

Wat het geslacht betreft, wordt de naam 'Abdal' voornamelijk gebruikt om mannen aan te duiden, hoewel de naam in sommige gevallen ook als vrouwelijke naam wordt gebruikt met verschillende varianten zoals 'Abdala' of 'Abdalla'.

Hedendaags gebruik van de naam 'Abdal'

Tegenwoordig wordt de naam 'Abdal' nog steeds gebruikt in verschillende Arabische culturen en gemeenschappen, en behoudt het zijn religieuze en spirituele betekenis. Deze naam komt veel voor onder moslims en wordt gebruikt om heilige en extravagante figuren uit de islamitische en soefitraditie te eren.

Bovendien heeft de naam 'Abdal' aan populariteit gewonnen in sommige Arabische en moslimgemeenschappen in het Westen, waar de naam wordt gebruikt als een manier om culturele en religieuze tradities in nieuwe generaties in stand te houden. De naam 'Abdal' is ook populair geworden onder ouders die op zoek zijn naar unieke namen met een diepe betekenis voor hun kinderen.

Samenvattend heeft de naam 'Abdal' een oude Arabische oorsprong en een religieuze en spirituele betekenis. Deze naam wordt in verschillende culturen en regio's van de Arabische wereld gebruikt en is nog steeds populair onder moslims en degenen die de culturele en religieuze tradities van hun voorouders in stand willen houden.

De betekenis van de naam 'Abdal' wordt geassocieerd met religieuze toewijding, spiritueel leven en de erfenis van mystieke figuren en heiligen uit de islamitische en soefitraditie. Deze rijke geschiedenis en betekenis maken de naam 'Abdal' een populaire en betekenisvolle keuze voor degenen die hun culturele en religieuze wortels willen eren.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdal. De naam Abdal is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdal, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdal een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdal is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdal een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdal hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdal, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdal komt vaker voor in deze landen: Soedan, Pakistan, India, Bangladesh en Indonesië. De significante aanwezigheid van Abdal in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abdal een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdal te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Samengevat is Abdal een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Soedan, Pakistan, India, Bangladesh en Indonesië de landen zijn met het grootste aantal Abdal. Abdal begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdal in de wereld

De naam Abdal heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdal een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdal heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdal de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdal is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdal ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdal

Als je de naam Abdal overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdal noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdal populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdal de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdal op de kaart

 1. Soedan Soedan (17253)
 2. Pakistan Pakistan (9763)
 3. India India (2719)
 4. Bangladesh Bangladesh (1283)
 5. Indonesië Indonesië (752)
 6. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (575)
 7. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (408)
 8. Egypte Egypte (239)
 9. Filipijnen Filipijnen (160)
 10. Turkije Turkije (141)
 11. Nigeria Nigeria (111)
 12. Engeland Engeland (94)
 13. Niger Niger (92)
 14. Verenigde Staten Verenigde Staten (84)
 15. Oeganda Oeganda (71)
 16. Afghanistan Afghanistan (46)
 17. Brazilië Brazilië (41)
 18. Koeweit Koeweit (38)
 19. Qatar Qatar (38)
 20. Zweden Zweden (34)
 21. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (34)
 22. Canada Canada (31)
 23. Burkina Faso Burkina Faso (30)
 24. Maleisië Maleisië (23)
 25. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (14)
 26. Mexico Mexico (12)
 27. Nepal Nepal (12)
 28. Thailand Thailand (10)
 29. Iran Iran (10)
 30. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (8)
 31. Senegal Senegal (6)
 32. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (5)
 33. Noorwegen Noorwegen (5)
 34. Denemarken Denemarken (5)
 35. Rusland Rusland (5)
 36. Irak Irak (4)
 37. Oekraïne Oekraïne (4)
 38. Libië Libië (4)
 39. Duitsland Duitsland (4)
 40. Oman Oman (4)
 41. Wales Wales (4)
 42. Kazachstan Kazachstan (3)
 43. Venezuela Venezuela (3)
 44. Kameroen Kameroen (3)
 45. Guyana Guyana (2)
 46. Israël Israël (2)
 47. Syrië Syrië (2)
 48. Italië Italië (2)
 49. Jordanië Jordanië (2)
 50. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 51. Mauritanië Mauritanië (2)
 52. Zimbabwe Zimbabwe (2)
 53. Mauritius Mauritius (2)
 54. Zwitserland Zwitserland (2)
 55. Ivoorkust Ivoorkust (2)
 56. Algerije Algerije (2)
 57. Frankrijk Frankrijk (2)
 58. Griekenland Griekenland (1)
 59. Somalië Somalië (1)
 60. Tsjaad Tsjaad (1)
 61. Armenië Armenië (1)
 62. Taiwan Taiwan (1)
 63. Argentinië Argentinië (1)
 64. België België (1)
 65. Marokko Marokko (1)
 66. Jemen Jemen (1)
 67. Benin Benin (1)
 68. Mali Mali (1)
 69. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 70. Chili Chili (1)
 71. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 72. Panama Panama (1)
 73. Peru Peru (1)
 74. Finland Finland (1)
 75. Schotland Schotland (1)
 76. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdal veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdal is, je een familielid hebt met de naam Abdal, je overweegt een personage in je roman Abdal te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.