Abad

De naam 'Abad' en de betekenis ervan

Herkomst van de naam 'Abad'

De naam 'Abad' is van Arabische oorsprong en heeft zijn wortels in de moslimcultuur. Het wordt traditioneel gebruikt in landen als Marokko, Algerije, Tunesië en Libië, maar ook in Arabische gemeenschappen in Europa en andere delen van de wereld. Hoewel het een naam is met een lange geschiedenis in de Arabische cultuur, heeft hij ook aan populariteit gewonnen in andere culturen en wordt hij in veel delen van de wereld gebruikt.

Etymologie van 'Abt'

De etymologische oorsprong van de naam 'Abad' gaat terug naar het Arabische 'abid', wat 'aanbidder' of 'dienaar' betekent. In de moslimcultuur wordt de term 'blijven' gebruikt om te verwijzen naar iemand die God aanbidt en zijn geboden vervult. Daarom heeft de naam 'Abt' een religieuze en spirituele connotatie en wordt hij beschouwd als een naam met een diepe en symbolische betekenis.

Betekenis van de naam 'Abad'

De betekenis van de naam 'Abad' hangt nauw samen met de etymologische oorsprong ervan. Zoals hierboven vermeld, is de naam afgeleid van het Arabische woord 'blijven', wat zich vertaalt als 'aanbidder' of 'dienaar'. In deze context wordt de naam 'Abt' geïnterpreteerd als een eerbetoon aan de aanbidding en toewijding aan God.

De naam 'Abt' heeft een religieuze en spirituele connotatie en wordt beschouwd als een naam met een diepe en symbolische betekenis.

Bovendien brengt de naam ook het idee van nederigheid en toewijding over, aangezien een ‘aanbidder’ betekent dat je voortdurend op zoek bent naar de goddelijke wil en dat je je houdt aan religieuze voorschriften. In deze zin wordt de naam 'Abt' gezien als een naam die symbool staat voor geloof en toewijding aan spirituele principes.

Variaties op de naam 'Abad'

Door de jaren heen heeft de naam 'Abad' aanleiding gegeven tot verschillende variaties in verschillende talen en culturen. In de Arabische cultuur is het gebruikelijk om varianten te vinden zoals 'Abdullah' of 'Abdul', die ook de betekenis van 'aanbidder' of 'dienaar' delen.

In andere culturen is de naam 'Abad' opnieuw geïnterpreteerd en aangepast aan specifieke taalkundige en fonetische kenmerken. In het Spaans kun je bijvoorbeeld varianten vinden zoals 'Abades' of 'Abadías', die de essentie van de oorspronkelijke naam behouden, maar zich aanpassen aan de fonetiek en spelling van de Spaanse taal.

De naam 'Abad' is opnieuw geïnterpreteerd en aangepast aan de specifieke taalkundige en fonetische kenmerken in verschillende culturen, waarbij de oorspronkelijke essentie behouden is gebleven.

Populariteit van de naam 'Abad'

Door de jaren heen heeft de naam 'Abad' zijn relevantie en populariteit behouden in verschillende Arabische gemeenschappen en op plaatsen waar de moslimcultuur invloed heeft gehad. Door de mondialisering en culturele diversiteit heeft de naam echter ook aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld.

Tegenwoordig is de naam 'Abad' een van de meest gebruikte namen in landen als Marokko, Algerije, Tunesië en Libië, waar het nog steeds een gebruikelijke keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een naam die doordrenkt is van traditie en betekenis. Bovendien heeft de naam 'Abad' ook in landen met een aanzienlijke Arabische bevolking, zoals Frankrijk, Spanje en Canada, terrein gewonnen en is het een populaire keuze geworden voor nieuwe generaties.

De naam 'Abad' is een van de meest gebruikte namen in landen met een Arabische traditie, evenals in sommige westerse gemeenschappen met islamitische invloed.

Persoonlijkheden met de naam 'Abad'

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende prominente persoonlijkheden geweest die de naam 'Abad' hebben gedragen, wat heeft bijgedragen aan de populariteit en erkenning ervan op verschillende gebieden. Onder hen bevinden zich religieuze leiders, kunstenaars, academici en publieke figuren die een belangrijke stempel hebben gedrukt op hun respectievelijke disciplines.

Op muziekgebied staat de Marokkaanse zanger Abad Britel bekend om zijn talent en zijn bijdrage aan de Arabische muziekscene. Op academisch gebied wordt de Arabische filosoof en theoloog abt van Tripoli herinnerd vanwege zijn geschriften en leringen over de islamitische cultuur en filosofie. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe de naam 'Abad' door de jaren heen is vertegenwoordigd door prominente figuren uit verschillende vakgebieden.

Van religieuze leiders tot kunstenaars en academici, de naam 'Abt' wordt gedragen door prominente persoonlijkheden die een belangrijke stempel hebben gedrukt op hun respectievelijke disciplines.

Conclusies over de naam 'Abad'

Samenvattend heeft de naam 'Abad' een Arabische oorsprong enHet is afgeleid van het woord 'blijven', wat in de religieuze context 'aanbidder' of 'dienaar' betekent. Deze naam heeft een spirituele en symbolische connotatie en vertegenwoordigt de aanbidding van God en toewijding aan religieuze principes. Door de jaren heen heeft de naam 'Abad' zijn relevantie in de Arabische cultuur behouden en aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld, waarbij zijn diepe betekenis en verbinding met de islamitische traditie behouden zijn gebleven. Omdat prominente persoonlijkheden deze naam droegen, is 'Abad' een populaire keuze geworden voor mensen die op zoek zijn naar een naam met culturele wortels en spirituele betekenis.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abad. De naam Abad is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abad, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abad een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abad is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abad een unisex naam kan zijn.

De naam Abad komt vaker voor in deze landen: Pakistan, Afghanistan, India, Mexico en Indonesië. De significante aanwezigheid van Abad in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abad is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abad een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Pakistan, Afghanistan, India, Mexico en Indonesië de landen zijn met het grootste aantal Abad. Abad begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abad in de wereld

De naam Abad heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abad een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abad heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abad de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abad is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abad ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abad

Als je de naam Abad overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abad noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abad populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abad de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abad op de kaart

 1. Pakistan Pakistan (39744)
 2. Afghanistan Afghanistan (7098)
 3. India India (5079)
 4. Mexico Mexico (4753)
 5. Indonesië Indonesië (3065)
 6. Peru Peru (1729)
 7. Colombia Colombia (1160)
 8. Filipijnen Filipijnen (841)
 9. Bolivia Bolivia (666)
 10. Verenigde Staten Verenigde Staten (582)
 11. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (525)
 12. Venezuela Venezuela (403)
 13. Bangladesh Bangladesh (367)
 14. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (247)
 15. Honduras Honduras (158)
 16. Cuba Cuba (149)
 17. Iran Iran (124)
 18. Marokko Marokko (109)
 19. Panama Panama (93)
 20. Engeland Engeland (57)
 21. Ecuador Ecuador (55)
 22. Algerije Algerije (53)
 23. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (45)
 24. Mauritanië Mauritanië (42)
 25. Brazilië Brazilië (33)
 26. Costa Rica Costa Rica (32)
 27. Qatar Qatar (31)
 28. Nicaragua Nicaragua (22)
 29. Irak Irak (19)
 30. Spanje Spanje (17)
 31. Argentinië Argentinië (16)
 32. Rusland Rusland (12)
 33. Puerto Rico Puerto Rico (11)
 34. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (9)
 35. Nederland Nederland (9)
 36. Egypte Egypte (9)
 37. El Salvador El Salvador (7)
 38. Finland Finland (6)
 39. Frankrijk Frankrijk (6)
 40. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (6)
 41. België België (5)
 42. Belize Belize (5)
 43. Georgië Georgië (4)
 44. Soedan Soedan (4)
 45. Zweden Zweden (4)
 46. Canada Canada (4)
 47. Chili Chili (4)
 48. Oezbekistan Oezbekistan (4)
 49. Schotland Schotland (3)
 50. Israël Israël (3)
 51. Thailand Thailand (3)
 52. Kazachstan Kazachstan (3)
 53. Maleisië Maleisië (3)
 54. Niger Niger (3)
 55. Duitsland Duitsland (3)
 56. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (2)
 57. Italië Italië (2)
 58. Taiwan Taiwan (2)
 59. Libanon Libanon (2)
 60. Oeganda Oeganda (2)
 61. Griekenland Griekenland (1)
 62. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (1)
 63. Guatemala Guatemala (1)
 64. Paraguay Paraguay (1)
 65. Albanië Albanië (1)
 66. Singapore Singapore (1)
 67. Somalië Somalië (1)
 68. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 69. Jordanië Jordanië (1)
 70. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (1)
 71. Kenia Kenia (1)
 72. Syrië Syrië (1)
 73. Koeweit Koeweit (1)
 74. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (1)
 75. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 76. Oekraïne Oekraïne (1)
 77. Kameroen Kameroen (1)
 78. Uruguay Uruguay (1)
 79. Nigeria Nigeria (1)
 80. Jemen Jemen (1)
 81. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 82. Noorwegen Noorwegen (1)
 83. Oman Oman (1)
 84. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abad veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abad is, je een familielid hebt met de naam Abad, je overweegt een personage in je roman Abad te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.