Aafke

Herkomst van de naam Aafke

De naam Aafke vindt zijn oorsprong in Nederland, specifiek in de regio Fryslân. Deze naam is van Germaanse oorsprong en heeft een lange geschiedenis die vele eeuwen teruggaat. Door de jaren heen heeft de naam Aafke zijn populariteit in de Friese regio behouden, en ook in andere landen in Europa bekendheid gekregen.

Betekenis van de naam Aafke

De betekenis van de naam Aafke is 'nobel' of 'wit, helder'. Deze betekenis heeft diepe wortels in de Germaanse cultuur, waar adel en zuiverheid zeer gewaardeerde eigenschappen waren. In de Friese regio wordt de naam Aafke geassocieerd met kracht, integriteit en wijsheid.

Varianten van de naam Aafke

De naam Aafke heeft door de jaren heen verschillende varianten en afgeleide vormen gehad in verschillende landen en culturen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn Afke, Aefke en Aafje. Deze varianten behouden dezelfde betekenis en Germaanse wortels, maar variëren enigszins in de manier waarop ze worden uitgesproken en geschreven.

Populariteit van de naam Aafke

In Nederland is de naam Aafke al tientallen jaren populair, vooral in de Friese regio. De populariteit strekt zich echter uit tot buiten de grenzen van Fryslân en heeft erkenning gekregen in buurlanden als Duitsland en België. In andere Europese landen heeft de naam Aafke ook de aandacht getrokken van ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kinderen.

Vandaag de dag blijft de naam Aafke aantrekkelijk vanwege zijn melodieuze klank en positieve betekenis. Ondanks dat het niet een van de meest populaire namen in Europa is, is Aafke nog steeds een charmante keuze voor degenen die hun Friese afkomst willen eren of gewoon een ongebruikelijke naam voor hun kind willen.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Aafke

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Aafke hebben gedragen. Deze persoonlijkheden hebben bijgedragen aan de populariteit en erfenis van de naam en hebben bewezen dat Aafke een tijdloze en betekenisvolle naam is.

1. Aafke Burggraaf

Aafke Burggraaf is een Nederlandse kunstenaar die bekend staat om haar werken geïnspireerd door de Friese cultuur. Hun gebruik van de naam Aafke als symbool van hun identiteit en erfgoed heeft ertoe bijgedragen dat de traditie van deze naam in de regio levend blijft.

2. Aafke Zuiderveld

Aafke Zuiderveld is een bekende zangeres en songwriter uit Nederland, wiens muziek een breed publiek in Europa heeft bereikt. Haar talent en succes hebben geholpen de naam Aafke te verspreiden en haar schoonheid en relevantie in de hedendaagse samenleving te demonstreren.

De naam Aafke in de populaire cultuur

In de loop der jaren is de naam Aafke in de populaire cultuur verschenen via literaire werken, films en muziek. Hun aanwezigheid in deze kunstvormen heeft bijgedragen aan het versterken van hun betekenis en het levend houden van hun geschiedenis in de huidige samenleving.

In de literatuur wordt de naam Aafke door verschillende auteurs gebruikt om sterke, onafhankelijke en moedige vrouwelijke karakters te vertegenwoordigen. Deze karakters hebben bijgedragen aan het consolideren van het imago van de naam als symbool van adel en zuiverheid.

In film en televisie wordt de naam Aafke in verschillende contexten gebruikt om vrouwelijke personages met verschillende persoonlijkheden en achtergronden te vertegenwoordigen. Deze diversiteit demonstreert de veelzijdigheid en rijkdom van de naam Aafke in de constructie van personages en verhalen.

Conclusies

De naam Aafke is een juweel van de Friese traditie, met diepe wortels in de Germaanse cultuur. De betekenis van "nobel" of "wit, helder" maakt het een tijdloze en betekenisvolle naam. Door de eeuwen heen heeft de naam Aafke zijn populariteit in Nederland behouden en erkenning gekregen in andere landen in Europa. De aanwezigheid van het land in de populaire cultuur en de bijdragen van beroemde persoonlijkheden hebben ertoe bijgedragen de erfenis te versterken en de geschiedenis levend te houden. Tegenwoordig blijft Aafke een charmante keuze voor wie op zoek is naar een unieke naam met een diepe culturele betekenis.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Aafke. De naam Aafke is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Aafke, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Aafke een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Aafke is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Aafke een unisex naam kan zijn.

De naam Aafke komt vaker voor in deze landen: Nederland, Verenigde Staten, Zwitserland, Zuid-Afrika en België. De significante aanwezigheid van Aafke in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Aafke is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Aafke een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Nederland, Verenigde Staten, Zwitserland, Zuid-Afrika en België de landen zijn met het grootste aantal Aafke. Aafke begint met de letter A en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Aafke in de wereld

De naam Aafke heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Aafke een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Aafke heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Aafke de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Aafke is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Aafke ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Aafke

Als je de naam Aafke overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Aafke noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Aafke populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Aafke de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Aafke op de kaart

 1. Nederland Nederland (2952)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (31)
 3. Zwitserland Zwitserland (20)
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (18)
 5. België België (16)
 6. Engeland Engeland (10)
 7. Thailand Thailand (9)
 8. Duitsland Duitsland (8)
 9. Brazilië Brazilië (5)
 10. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 11. Australië Australië (2)
 12. Canada Canada (2)
 13. Italië Italië (2)
 14. Denemarken Denemarken (1)
 15. Spanje Spanje (1)
 16. Ethiopië Ethiopië (1)
 17. Frankrijk Frankrijk (1)
 18. Schotland Schotland (1)
 19. Indonesië Indonesië (1)
 20. IJsland IJsland (1)
 21. Mexico Mexico (1)
 22. Noorwegen Noorwegen (1)
 23. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 24. Oman Oman (1)
 25. Zweden Zweden (1)
 26. Singapore Singapore (1)
 27. Suriname Suriname (1)
 28. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Aafke veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Aafke is, je een familielid hebt met de naam Aafke, je overweegt een personage in je roman Aafke te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.