Zheka

De naam Zheka is van Russische oorsprong en heeft een speciale betekenis die door de eeuwen heen is blijven bestaan. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Zheka onderzoeken, evenals de populariteit en invloed ervan op verschillende culturen.

Herkomst van de naam Zheka

De naam Zheka is van Russische afkomst en is een liefdevolle manier om te verwijzen naar iemand wiens volledige naam Evgeny is. Evgeny is de Russische vorm van de naam Eugene, die zijn wortels heeft in het Griekse εὐγενής (eugenes), wat 'goed geboren' of 'nobel' betekent.

In de Russische cultuur is Zheka een naam die voornamelijk wordt gebruikt als bijnaam of korte vorm voor Evgeny. Het is gebruikelijk dat vrienden en familie iemand liefkozend Zheka noemen, als teken van genegenheid en nabijheid.

Betekenis van de naam Zheka

De betekenis van de naam Zheka houdt verband met de Russische oorsprong en de connectie met de volledige naam Evgeny. Als verkorte vorm van Evgeny deelt Zheka de betekenis van 'goed geboren' of 'nobel', wat zijn oorsprong vindt in het Griekse εὐγενής (eugenes).

De naam Zheka brengt een gevoel van adel en onderscheid met zich mee, wat de oorspronkelijke aard van de naam Eugene weerspiegelt. Degenen die de naam Zheka dragen, worden meestal beschouwd als mensen met nobele en respectabele kwaliteiten, die opvallen door hun karakter en gedrag.

Populariteit van de naam Zheka

Ondanks zijn Russische oorsprong is de naam Zheka niet erg gebruikelijk buiten Rusland en Russische gemeenschappen in andere landen. Binnen deze gemeenschappen is Zheka echter een populaire en bekende naam.

In Rusland is Zheka een naam die een gevoel van vertrouwdheid en verbondenheid oproept. Het is een naam die terug te vinden is bij mensen van verschillende leeftijden en achtergronden, wat zijn wortels in de Russische cultuur aantoont.

De populariteit van Zheka als verkorte vorm van Evgeny strekt zich ook uit tot andere Russischtalige plaatsen, zoals Oekraïne, Wit-Rusland en Kazachstan. In deze regio's is Zheka een veelgebruikte naam die een speciale betekenis heeft voor degenen die hem dragen.

Zheka's culturele invloed

Zheka's culturele invloed reikt verder dan de Russische gemeenschappen en heeft impact op de populaire cultuur in het algemeen. Hoewel hij geen wereldwijd erkende naam is, heeft zijn aanwezigheid in de Russische cultuur ervoor gezorgd dat Zheka in verschillende uithoeken van de wereld erkend werd.

In de Russische literatuur is de naam Zheka verschenen in klassieke en hedendaagse werken, wat heeft bijgedragen aan de erkenning en opname ervan in het collectieve bewustzijn. Op dezelfde manier wordt de naam Zheka in film, televisie en muziek gebruikt als symbool van de Russische identiteit en heeft deze weerklank gevonden bij het publiek over de hele wereld.

Conclusies over de naam Zheka

Kortom, de naam Zheka is van Russische oorsprong en heeft een speciale betekenis die de connectie met de volledige naam Evgeny weerspiegelt. De populariteit is voornamelijk beperkt tot Russische gemeenschappen, maar dankzij zijn culturele invloed is Zheka ook buiten de grenzen van Rusland erkend.

Degenen die de naam Zheka dragen, zijn trots op hun adel en aanzien, en dragen de erfenis van de betekenis ervan met zich mee terwijl ze deze doorgeven aan toekomstige generaties. Zheka is meer dan een naam: het is een symbool van identiteit en een weerspiegeling van de rijke Russische cultuur en tradities.

De naam Zheka vertegenwoordigt adel en aanzien, waardoor het een speciale en betekenisvolle naam is voor degenen die hem dragen.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Zheka. De naam Zheka is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Zheka, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Zheka een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Zheka is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Zheka een unisex naam kan zijn.

De naam Zheka komt vaker voor in deze landen: Rusland, Wit-Rusland, Oezbekistan, Kazachstan en Bulgarije. De significante aanwezigheid van Zheka in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Zheka een Meisjesnamen is die begint met de letter Z, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Zheka te geven vanwege hun voorkeur voor de letter Z.

Zheka is een naam die begint met de letter Z. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met Z, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter Z.

Samengevat is Zheka een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Rusland, Wit-Rusland, Oezbekistan, Kazachstan en Bulgarije de landen zijn met het grootste aantal Zheka. Zheka begint met de letter Z en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Zheka in de wereld

De naam Zheka heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Zheka een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Zheka heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Zheka de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Zheka is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Zheka ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Zheka

Als je de naam Zheka overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Zheka noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Zheka populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Zheka de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Zheka op de kaart

 1. Rusland Rusland (28079)
 2. Wit-Rusland Wit-Rusland (1906)
 3. Oezbekistan Oezbekistan (835)
 4. Kazachstan Kazachstan (627)
 5. Bulgarije Bulgarije (502)
 6. Transnistrië Transnistrië (290)
 7. Tadzjikistan Tadzjikistan (191)
 8. Moldavië Moldavië (148)
 9. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (55)
 10. Indonesië Indonesië (45)
 11. Duitsland Duitsland (44)
 12. Turkmenistan Turkmenistan (40)
 13. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (32)
 14. Jamaica Jamaica (22)
 15. Letland Letland (19)
 16. Armenië Armenië (15)
 17. Georgië Georgië (12)
 18. Estland Estland (11)
 19. Polen Polen (9)
 20. Verenigde Staten Verenigde Staten (9)
 21. Abchazië Abchazië (7)
 22. Canada Canada (6)
 23. Oekraïne Oekraïne (5)
 24. Israël Israël (5)
 25. Argentinië Argentinië (4)
 26. Mexico Mexico (4)
 27. Engeland Engeland (4)
 28. Turkije Turkije (3)
 29. Pakistan Pakistan (2)
 30. China China (2)
 31. Frankrijk Frankrijk (2)
 32. India India (2)
 33. Japan Japan (1)
 34. Marokko Marokko (1)
 35. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 36. Nederland Nederland (1)
 37. Noorwegen Noorwegen (1)
 38. Bolivia Bolivia (1)
 39. Filipijnen Filipijnen (1)
 40. Zwitserland Zwitserland (1)
 41. Roemenië Roemenië (1)
 42. Chili Chili (1)
 43. Servië Servië (1)
 44. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 45. Thailand Thailand (1)
 46. Egypte Egypte (1)
 47. Spanje Spanje (1)
 48. Honduras Honduras (1)
 49. IJsland IJsland (1)
 50. Italië Italië (1)
 51. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Zheka veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Zheka is, je een familielid hebt met de naam Zheka, je overweegt een personage in je roman Zheka te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.