Schmid

Herkomst en betekenis van de achternaam Schmid

De achternaam Schmid is van Duitse oorsprong, afgeleid van het woord "schmied", wat "smid" betekent in het Duits. De achternaam Schmid heeft een beroepsmatige oorsprong, aangezien deze werd gebruikt om mensen te identificeren die in de middeleeuwen als smid of smederij werkten. Smeden speelden een cruciale rol in de middeleeuwse samenleving, omdat ze verantwoordelijk waren voor het smeden en repareren van gereedschappen, wapens en militaire uitrusting, maar ook voor het maken van sieraden en metalen voorwerpen.

Geografische herkomst

De achternaam Schmid komt veel voor in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar ook in andere Duitstalige landen. Aangenomen wordt dat de achternaam afkomstig is uit de regio Beieren in Zuid-Duitsland en zich door de eeuwen heen naar andere delen van het land heeft verspreid.

Het gebruik van achternamen begon in Europa wijdverspreid te worden tijdens de Middeleeuwen, omdat de groeiende bevolking en de noodzaak om burgers te beheren en te controleren een beter identificatiesysteem vereisten. Beroepsnamen, zoals Schmid, zijn ontstaan ​​uit de behoefte om mensen te onderscheiden op basis van hun beroep of beroep.

Variaties op de achternaam Schmid

Zoals vaak het geval is met veel achternamen van Duitse afkomst, heeft de achternaam Schmid door de eeuwen heen verschillende variaties ondergaan. Enkele van de meest voorkomende variaties zijn Schmidt, Schmitt, Schmitz en Schmied. Deze variaties benadrukken de taalkundige en regionale invloed op de evolutie van de achternaam in de loop van de tijd.

Betekenis van de achternaam Schmid

De oorspronkelijke betekenis van de achternaam Schmid, zoals hierboven vermeld, is "smid" in het Duits. Deze betekenis weerspiegelt de connectie van de achternaam met het beroep van smeden en smeden, evenals de vaardigheid en kennis die nodig is om met metalen te werken. In een bredere context kan de achternaam Schmid de kwaliteiten van kracht, vaardigheid en creativiteit oproepen die geassocieerd werden met het beroep van smid in de Middeleeuwen.

Naast de letterlijke betekenis kan de achternaam Schmid ook symbolische connotaties hebben. Het werk van een smid bracht de verantwoordelijkheid met zich mee van het manipuleren en vormgeven van metaal, wat geïnterpreteerd kon worden als een metafoor voor het vormgeven of beïnvloeden van de levens van mensen. In die zin kan de achternaam Schmid worden gezien als een symbool van het vermogen om te transformeren en te creëren, evenals van gespecialiseerde vaardigheden en kennis.

De achternaam Schmid vandaag

Tegenwoordig komt de achternaam Schmid nog steeds veel voor in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en andere Duitstalige regio's. Veel mensen blijven deze achternaam dragen als herinnering aan hun erfgoed en familiewortels. Bovendien heeft de achternaam Schmid zich, met de Duitse migratie en diaspora door de geschiedenis heen, ook verspreid naar andere delen van de wereld, zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië en Zuid-Amerika.

Tegenwoordig wordt de achternaam Schmid in verschillende omgevingen en contexten aangetroffen, van de zakenwereld en de technologie tot kunst en cultuur. Veel mensen die de achternaam Schmid dragen, hebben succes geboekt in hun respectievelijke vakgebieden, wat de diversiteit en invloed van de achternaam op de moderne samenleving aantoont.

Samenvattend heeft de achternaam Schmid een Duitse beroepsoorsprong en houdt hij verband met het beroep van smid in de Middeleeuwen. De betekenis ervan weerspiegelt de vaardigheid en behendigheid die met smeden gepaard gaat, evenals het vermogen om te beïnvloeden en te transformeren. Tegenwoordig maakt de achternaam Schmid nog steeds deel uit van de identiteit van veel mensen over de hele wereld, en de erfenis ervan leeft voort in de hedendaagse samenleving.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Schmid. De naam Schmid is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Schmid, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Schmid een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Schmid is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Schmid een unisex naam kan zijn.

De naam Schmid komt vaker voor in deze landen: Verenigde Staten, Haïti, Duitsland, Italië en Thailand. De significante aanwezigheid van Schmid in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Schmid is een naam die begint met de letter S. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met S, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter S.

De naam Schmid in de wereld

De naam Schmid heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Schmid een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Schmid heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Schmid de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Schmid is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Schmid ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Schmid

Als je de naam Schmid overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Schmid noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Schmid populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Schmid de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Schmid op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (54)
 2. Haïti Haïti (45)
 3. Duitsland Duitsland (22)
 4. Italië Italië (13)
 5. Thailand Thailand (7)
 6. Oostenrijk Oostenrijk (3)
 7. Brazilië Brazilië (3)
 8. Filipijnen Filipijnen (3)
 9. Taiwan Taiwan (3)
 10. België België (1)
 11. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 12. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 13. Ecuador Ecuador (1)
 14. Frankrijk Frankrijk (1)
 15. Engeland Engeland (1)
 16. Hongarije Hongarije (1)
 17. Ierland Ierland (1)
 18. India India (1)
 19. Iran Iran (1)
 20. Liechtenstein Liechtenstein (1)
 21. Peru Peru (1)
 22. Singapore Singapore (1)
 23. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Schmid veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Schmid is, je een familielid hebt met de naam Schmid, je overweegt een personage in je roman Schmid te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.