Reeve

De naam “reeve” is een naam van Engelse oorsprong met een lange geschiedenis en een interessante betekenis. Deze naam is door de eeuwen heen gebruikt en is geëvolueerd omdat deze van generatie op generatie is doorgegeven. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van de naam “reeve” onderzoeken, evenals de populariteit en variaties ervan in verschillende culturen.

Oorsprong van de naam “reeve”

De naam ‘reeve’ heeft zijn wortels in de Oud-Engelse taal, waar hij werd geschreven als ‘gerefa’. In het middeleeuwse Engeland was een voorzitter een ambtenaar die belast was met het toezicht op de landgoederen en landerijen van een feodale heer, en was hij verantwoordelijk voor het innen van belastingen en het uitoefenen van gerechtigheid namens de heer. Daarom werd de naam “reeve” een titel van prestige en autoriteit in de feodale samenleving."

In de loop van de tijd werd de naam “reeve” een achternaam die van generatie op generatie werd doorgegeven. Naarmate gemeenschappen zich uitbreidden en mensen naar nieuwe gebieden migreerden, verspreidde de achternaam ‘reeve’ zich naar andere delen van de wereld, waar deze werd aangepast aan lokale talen en hun respectieve culturen.

Betekenis van de naam “reeve”

De betekenis van de naam “reeve” houdt verband met zijn oorsprong als autoriteitstitel in het middeleeuwse Engeland. Het is afgeleid van de Engelse term ‘gerefa’, die op zijn beurt afkomstig is van het Oud-Engelse ‘gerefa’, wat ‘beheerder’ of ‘gouverneur’ betekent. Op deze manier draagt ​​de naam “Reeve” connotaties van leiderschap, verantwoordelijkheid en plicht met zich mee."

In de Angelsaksische cultuur werd de naam ‘reeve’ geassocieerd met een autoriteitsfiguur die de openbare orde in de gemeenschap vertegenwoordigde. Als zodanig werden degenen die deze naam droegen gezien als mensen met integriteit en rechtvaardigheid, met het vermogen om regels af te dwingen en het welzijn van hun gemeenschappen te garanderen."

Variaties op de naam “reeve” in verschillende culturen

Terwijl de naam ‘reeve’ zich verspreidde door emigratie en globalisering, paste deze zich aan aan verschillende talen en culturen over de hele wereld, waardoor er verschillende varianten van de naam ontstonden."

In de Schotse cultuur werd de naam ‘reeve’ ‘McReeve’ of ‘MacRieve’, waarbij het voorvoegsel ‘Mc’ of ‘Mac’ werd overgenomen, wat in het Schots-Gaelisch en Iers de patrilineaire afstamming aangeeft. Daarom geven deze varianten van de naam aan dat de drager een afstammeling is van de ‘reeve’-lijn."

In de Duitse cultuur werd de naam “reeve” aangepast naar “Reeve” of “Reevee”, waarbij de oorspronkelijke klank behouden bleef maar een andere spelling werd aangenomen. In dit geval weerspiegelen deze varianten van de naam de invloed van de Duitse taal en spellingregels op de aanpassing van buitenlandse namen."

In andere niet-Engelssprekende landen is de naam “reeve” ook aangepast en vertaald in verschillende talen, met varianten zoals “Reeve”, “Riv”, “Riva” en andere vormen die de fonetiek en morfologie van lokale talen."

Populariteit van de naam “reeve”

Tegenwoordig blijft de naam 'reeve' een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam met een diepe betekenis. Hoewel de populariteit per regio en cultuur verschilt, heeft de naam ‘reeve’ de afgelopen jaren een opleving gekend, vooral onder Engelssprekende gezinnen."

In de Verenigde Staten heeft de naam ‘reeve’ aan populariteit gewonnen als voornaam voor jongens, vooral onder degenen die op zoek zijn naar een naam die kwaliteiten van leiderschap en vastberadenheid oproept. Hoewel het niet een van de meest voorkomende namen is, maakt de zeldzaamheid hem aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar iets anders en onderscheidends."

In het Verenigd Koninkrijk heeft de naam “reeve” ook aan populariteit gewonnen als voornaam, zowel voor mannen als voor vrouwen. Met zijn historische connectie en diepe betekenis heeft de naam ‘reeve’ ouders aangetrokken die hulde willen brengen aan hun Engelse roots en een gevoel van autoriteit en verantwoordelijkheid willen overbrengen op hun kinderen.

Over het geheel genomen is de naam ‘reeve’ een keuze die relevant en belangrijk blijft in de hedendaagse wereld, waarbij de verbinding met de geschiedenis en het aura van prestige en autoriteit behouden blijft.

Concluderend: de naam “reeve” heeft een rijke oorsprong en een diep symbolische connotatie die hem aantrekkelijk maakt voor mensen die op zoek zijn naar een naam met een krachtige betekenis en historische connectie. De evolutie ervan in verschillende culturen en de populariteit ervan vandaag de dag zijn een bewijs van de duurzaamheid en relevantie van deze naam door de eeuwen heen."U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Reeve. De naam Reeve is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Reeve, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Reeve een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Reeve is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Reeve een unisex naam kan zijn.

Reeve is een naam die begint met de letter R. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met R, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter R.

Samengevat is Reeve een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Verenigde Staten, Filipijnen, Canada, Zuid-Afrika en Chili de landen zijn met het grootste aantal Reeve. Reeve begint met de letter R en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Reeve in de wereld

De naam Reeve heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Reeve een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Reeve heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Reeve de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Reeve is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Reeve ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Reeve

Als je de naam Reeve overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Reeve noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Reeve populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Reeve de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Reeve op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (416)
 2. Filipijnen Filipijnen (95)
 3. Canada Canada (42)
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (40)
 5. Chili Chili (40)
 6. Engeland Engeland (36)
 7. Maleisië Maleisië (29)
 8. Singapore Singapore (22)
 9. India India (20)
 10. Jamaica Jamaica (16)
 11. Australië Australië (14)
 12. Hong Kong Hong Kong (13)
 13. China China (8)
 14. Schotland Schotland (7)
 15. Argentinië Argentinië (6)
 16. Bermuda Bermuda (4)
 17. Brazilië Brazilië (3)
 18. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (2)
 19. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (2)
 20. Benin Benin (2)
 21. Kenia Kenia (2)
 22. Noorwegen Noorwegen (1)
 23. Salomonseilanden Salomonseilanden (1)
 24. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 25. Zambia Zambia (1)
 26. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 27. Botswana Botswana (1)
 28. Frankrijk Frankrijk (1)
 29. Wales Wales (1)
 30. Guyana Guyana (1)
 31. Indonesië Indonesië (1)
 32. Ierland Ierland (1)
 33. Israël Israël (1)
 34. Italië Italië (1)
 35. Koeweit Koeweit (1)
 36. Saint Lucia Saint Lucia (1)
 37. Liberia Liberia (1)
 38. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Reeve veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Reeve is, je een familielid hebt met de naam Reeve, je overweegt een personage in je roman Reeve te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.