Bukhari

De naam Bukhari is van Arabische oorsprong en heeft een diepe en belangrijke betekenis voor degenen die hem dragen. In dit artikel zullen we de etymologische oorsprong van de naam onderzoeken, evenals de culturele en symbolische betekenis ervan. Daarnaast zullen we de populariteit en variaties van de naam Bukhari in verschillende culturen en regio's van de wereld analyseren.

Herkomst van de naam Bukhari

De naam Bukhari is afgeleid van de naam van de stad Buchara, een historische stad in Oezbekistan in Centraal-Azië. Deze stad, die in de oudheid een belangrijke zijderoute en cultureel centrum was, heeft een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. De naam Bukhari wordt geassocieerd met de regio en de mensen die er al eeuwenlang wonen.

Etymologie

De naam Bukhari heeft zijn wortels in de Arabische taal, waar "Bukhara" in het Standaard Arabisch wordt uitgesproken als "Bukharā". Het achtervoegsel "-i" komt veel voor in Arabische namen en wordt gebruikt om de oorsprong aan te geven of tot een specifieke plaats te behoren. Daarom wordt de naam Bukhari letterlijk vertaald als 'uit Bukhara' of 'behoort tot Bukhara'.

De stad Buchara is al sinds de oudheid een centrum van kennis en cultuur, en de naam roept een gevoel van geschiedenis en traditie op. De naam Bukhari weerspiegelt deze verbinding met de stad en haar erfgoed, en is van generatie op generatie doorgegeven als symbool van identiteit en trots.

Culturele en symbolische betekenis

De naam Bukhari heeft een culturele en symbolische betekenis die verder gaat dan louter de etymologie. Voor degenen die deze naam dragen, kan het een gevoel van verbondenheid met een specifieke gemeenschap of cultuur vertegenwoordigen. Het kan ook een gevoel van cultureel erfgoed en trots op het erfgoed van de stad Buchara oproepen.

Populariteit en variaties

De naam Bukhari is vooral populair onder Arabische en moslimgemeenschappen, waar de connectie met de rijke geschiedenis en cultuur van de regio Buchara wordt gewaardeerd. De naam is echter ook in andere delen van de wereld populair geworden, vooral onder moslims en mensen die geïnteresseerd zijn in de Arabische cultuur.

Zoals gebruikelijk is bij veel namen, heeft Bukhari ook variaties in verschillende talen en regio's. In Urdu kan de naam bijvoorbeeld verschijnen als "Bukhārī" of "Bokhari", terwijl deze in andere talen, zoals Perzisch of Turks, verschillende uitspraken en spellingen kan hebben.

Ongeacht variaties in spelling of uitspraak, de betekenis en culturele connectie van de naam Bukhari prevaleren, waardoor het een belangrijke en gewaardeerde naam is binnen de gemeenschappen waar hij wordt gebruikt.

Conclusie

De naam Bukhari is een naam van Arabische oorsprong die een diepe band heeft met de stad Buchara en haar culturele erfenis. Naast de etymologie heeft de naam een ​​culturele en symbolische betekenis die hem betekenisvol maakt voor degenen die hem dragen. Door de eeuwen heen heeft de naam Bukhari zijn populariteit en waarde behouden binnen de Arabische en moslimgemeenschappen, maar ook in andere delen van de wereld waar de rijke geschiedenis en tradities die verband houden met de stad Buchari worden gewaardeerd en gewaardeerd.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Bukhari. De naam Bukhari is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Bukhari, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Bukhari een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Bukhari hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Bukhari, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Samengevat is Bukhari een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Pakistan, Indonesië, Maleisië, Nigeria en India de landen zijn met het grootste aantal Bukhari. Bukhari begint met de letter B en is in principe een unisex, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Bukhari in de wereld

De naam Bukhari heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Bukhari een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Bukhari heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Bukhari de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Bukhari is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Bukhari ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Bukhari

Als je de naam Bukhari overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Bukhari noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Bukhari populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Bukhari de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Bukhari op de kaart

 1. Pakistan Pakistan (28272)
 2. Indonesië Indonesië (9434)
 3. Maleisië Maleisië (888)
 4. Nigeria Nigeria (764)
 5. India India (719)
 6. Somalië Somalië (399)
 7. Kenia Kenia (153)
 8. Tanzania Tanzania (65)
 9. Filipijnen Filipijnen (53)
 10. Afghanistan Afghanistan (48)
 11. Verenigde Staten Verenigde Staten (35)
 12. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (30)
 13. Rusland Rusland (26)
 14. Soedan Soedan (16)
 15. Thailand Thailand (12)
 16. Oeganda Oeganda (10)
 17. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (9)
 18. Egypte Egypte (9)
 19. Frankrijk Frankrijk (9)
 20. Cambodja Cambodja (9)
 21. Engeland Engeland (8)
 22. Qatar Qatar (5)
 23. Singapore Singapore (4)
 24. Tunesië Tunesië (4)
 25. Ethiopië Ethiopië (4)
 26. Libië Libië (4)
 27. Taiwan Taiwan (2)
 28. Noorwegen Noorwegen (2)
 29. Sierra Leone Sierra Leone (1)
 30. Angola Angola (1)
 31. Brunei Brunei (1)
 32. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 33. Jemen Jemen (1)
 34. Ghana Ghana (1)
 35. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 36. Ierland Ierland (1)
 37. Israël Israël (1)
 38. Irak Irak (1)
 39. Iran Iran (1)
 40. Malawi Malawi (1)
 41. Nederland Nederland (1)
 42. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Bukhari veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Bukhari is, je een familielid hebt met de naam Bukhari, je overweegt een personage in je roman Bukhari te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.