Adalberto

Herkomst van de naam 'Adalberto'

De naam 'Adalberto' heeft een Germaanse oorsprong die teruggaat tot de middeleeuwen. Deze naam bestaat uit twee elementen: 'adal', wat 'nobel' betekent, en 'berht', wat 'briljant' of 'illuster' betekent. In de Germaanse cultuur is het gebruikelijk dat namen bestaan ​​uit woorden die positieve eigenschappen en diepe betekenissen weerspiegelen.

Gebruik en verspreiding van 'Adalberto'

De naam 'Adalberto' is door de geschiedenis heen in verschillende culturen gebruikt, vooral in Midden- en Oost-Europese landen, zoals Duitsland, Polen, Tsjechië en Hongarije. Het is in deze regio's een populaire naam gebleven en van generatie op generatie doorgegeven.

Tegenwoordig wordt de naam 'Adalberto' nog steeds in veel Spaanstalige landen gebruikt, wat de relevantie ervan in de Spaanse cultuur en zijn wortels in de samenleving aantoont. Desondanks is het niet zo gebruikelijk als andere, meer populaire namen, wat een onderscheidend karakter geeft aan de persoon die de naam draagt.

Betekenis van de naam 'Adalberto'

De naam 'Adalberto' heeft een diepe betekenis die verband houdt met adel en illusterheid. De combinatie van de elementen 'adal' en 'berht' weerspiegelt het idee van een nobel persoon, van hoge afkomst en met een bijzondere schittering in zijn persoonlijkheid. Deze interpretatie zorgt ervoor dat de naam geassocieerd wordt met positieve en deugdzame eigenschappen, waardoor de drager een positieve en verrijkende betekenis krijgt.

Bovendien wordt de naam 'Adalberto' geassocieerd met kracht en moed, waarden die vooral gewaardeerd worden in de Germaanse cultuur. Dit geeft het een connotatie van kracht en vastberadenheid, waardoor een extra nuance aan de betekenis wordt toegevoegd.

Variaties en verkleinwoorden van 'Adalberto'

Zoals bij veel namen kent 'Adalberto' variaties en verkleinwoorden in verschillende talen en culturen. In het Duits vind je bijvoorbeeld varianten als 'Albert' of 'Adelbert'. In het Italiaans is het gebruikelijke verkleinwoord 'Berto' of 'Alberto'.

In Spaanstalige landen heeft 'Adalberto' aanleiding gegeven tot verkleinwoorden zoals 'Beto' of 'Albertito', die liefkozend worden gebruikt om te verwijzen naar de persoon die deze naam draagt. Deze varianten demonstreren de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van de naam in verschillende culturele contexten.

Prominente persoonlijkheden met de naam 'Adalberto'

Door de geschiedenis heen hebben verschillende prominente persoonlijkheden de naam 'Adalberto' gedragen, wat heeft bijgedragen aan de verspreiding en erkenning ervan in de samenleving. Deze individuen hebben hun sporen nagelaten op verschillende gebieden, van politiek en wetenschap tot kunst en cultuur.

In de muziek is de Mexicaanse zanger en componist Adalberto Álvarez een emblematische figuur op het gebied van traditionele Cubaanse muziek, bekend om zijn talent en zijn bijdrage aan de verspreiding van salsa en andere muziekgenres. Zijn nalatenschap heeft de grenzen overschreden en blijft een invloed uitoefenen op de Latijns-Amerikaanse muziek.

In de literatuurwereld wordt de Braziliaanse schrijver Adalberto Vasconcelos erkend vanwege zijn werken die sociale en politieke kwesties behandelen en die opvallen door zijn inzet voor rechtvaardigheid en gelijkheid. Zijn geschriften hebben een aanzienlijke impact gehad op de Braziliaanse samenleving en de Latijns-Amerikaanse literatuur.

Op politiek gebied heeft de Argentijnse politicus en diplomaat Adalberto Rodríguez Giavarini een belangrijke rol gespeeld in de internationale betrekkingen, door zijn land in verschillende contexten te vertegenwoordigen en bij te dragen aan de samenwerking tussen naties. Zijn werk is van fundamenteel belang geweest voor de versterking van de Argentijnse diplomatie op mondiaal niveau.

De naam 'Adalberto' vandaag

Tegenwoordig blijft de naam 'Adalberto' een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met geschiedenis en betekenis voor hun kinderen. Ondanks dat het niet zo gebruikelijk is als andere, meer populaire namen, behoudt 'Adalberto' zijn aantrekkingskracht vanwege zijn diepe betekenis en connectie met de Germaanse traditie.

Door zijn oorsprong in de Germaanse taal kan de naam 'Adalberto' de drager een vleugje onderscheiding en elegantie geven, en valt hij op tussen de meest voorkomende en populaire namen. De betekenis die verband houdt met adel en illusterheid maakt het een gewaardeerde keuze voor degenen die waarde hechten aan traditie en op zoek zijn naar een naam met een solide achtergrond.

Bovendien biedt de naam 'Adalberto' de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan liefdevolle verkleinwoorden te gebruiken, zoals 'Beto' of 'Albertito', die op een vertrouwde manier kunnen worden gebruikt. Deze veelzijdigheid geeft de naam een ​​warm en hecht karakter, aanpasbaar aan verschillende omgevingen en situaties.

Kortom de naam 'Adalberto' is een tijdloze en betekenisvolle keuze die voortduurtzijn relevantie vandaag de dag behouden. Met zijn oorsprong in de Germaanse cultuur, zijn diepe betekenis en zijn connectie met prominente persoonlijkheden blijft 'Adalberto' een naam met een bijzondere aantrekkingskracht die in de loop van de tijd blijft bestaan.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Adalberto. De naam Adalberto is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Adalberto, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Adalberto een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Adalberto is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Adalberto een unisex naam kan zijn.

Omdat Adalberto een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Adalberto te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

De naam Adalberto in de wereld

De naam Adalberto heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Adalberto een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Adalberto heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Adalberto de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Adalberto is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Adalberto ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Adalberto

Als je de naam Adalberto overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Adalberto noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Adalberto populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Adalberto de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Adalberto op de kaart

 1. Brazilië Brazilië (64479)
 2. Mexico Mexico (39440)
 3. Colombia Colombia (25212)
 4. Cuba Cuba (16753)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (9233)
 6. Argentinië Argentinië (8992)
 7. Angola Angola (8907)
 8. Mozambique Mozambique (8160)
 9. Venezuela Venezuela (6235)
 10. Paraguay Paraguay (3237)
 11. Peru Peru (3023)
 12. Honduras Honduras (2602)
 13. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (2582)
 14. Italië Italië (2514)
 15. Bolivia Bolivia (2447)
 16. Ecuador Ecuador (2121)
 17. El Salvador El Salvador (1604)
 18. Puerto Rico Puerto Rico (1457)
 19. Panama Panama (1408)
 20. Portugal Portugal (1088)
 21. Guatemala Guatemala (673)
 22. Uruguay Uruguay (526)
 23. Nicaragua Nicaragua (507)
 24. Spanje Spanje (489)
 25. Costa Rica Costa Rica (456)
 26. Kaapverdië Kaapverdië (370)
 27. Chili Chili (256)
 28. Filipijnen Filipijnen (126)
 29. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (100)
 30. Canada Canada (59)
 31. Duitsland Duitsland (55)
 32. Frankrijk Frankrijk (42)
 33. Belize Belize (33)
 34. Zwitserland Zwitserland (31)
 35. Engeland Engeland (25)
 36. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (18)
 37. Zweden Zweden (9)
 38. België België (9)
 39. Oostenrijk Oostenrijk (8)
 40. Nederland Nederland (8)
 41. Thailand Thailand (7)
 42. Japan Japan (5)
 43. Rusland Rusland (3)
 44. Australië Australië (3)
 45. Indonesië Indonesië (3)
 46. Bulgarije Bulgarije (3)
 47. Oekraïne Oekraïne (3)
 48. Luxemburg Luxemburg (3)
 49. Monaco Monaco (3)
 50. China China (3)
 51. Noorwegen Noorwegen (3)
 52. Pakistan Pakistan (2)
 53. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 54. Albanië Albanië (2)
 55. San Marino San Marino (2)
 56. Libanon Libanon (2)
 57. Namibië Namibië (2)
 58. Polen Polen (1)
 59. Schotland Schotland (1)
 60. Georgië Georgië (1)
 61. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 62. Roemenië Roemenië (1)
 63. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (1)
 64. Seychellen Seychellen (1)
 65. Guyana Guyana (1)
 66. Aruba Aruba (1)
 67. Ierland Ierland (1)
 68. Jersey Jersey (1)
 69. Oost-Timor Oost-Timor (1)
 70. Kenia Kenia (1)
 71. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 72. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 73. Kameroen Kameroen (1)
 74. Macau Macau (1)
 75. Mauritanië Mauritanië (1)
 76. Malawi Malawi (1)
 77. Cyprus Cyprus (1)
 78. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 79. Algerije Algerije (1)
 80. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Adalberto veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Adalberto is, je een familielid hebt met de naam Adalberto, je overweegt een personage in je roman Adalberto te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.