Abran

De oorsprong van Aban als naam

De naam Aban is van Perzische oorsprong en wordt historisch gebruikt in de Iraanse cultuur. Het wordt vaak geassocieerd met de natuur en er wordt aangenomen dat het in het Perzisch ‘regen’ betekent. Deze naam wordt al generaties lang in verschillende delen van de wereld gebruikt en de betekenis en symboliek ervan zijn in de loop van de tijd geëvolueerd.

Geschiedenis van de naam Aban

De naam Aban heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het oude Perzië. In de Perzische mythologie was Aban de naam van de regengodin, bekend om haar vermogen om de aarde te bemesten en voor overvloed te zorgen. Deze verbinding met de natuur en vruchtbaarheid heeft door de eeuwen heen de perceptie en het gebruik van de naam beïnvloed.

In het Perzische verhalenboek wordt de naam Aban ook gerelateerd aan de lente en de wedergeboorte van de natuur. Het wordt beschouwd als een veelbelovende naam vol hoop voor de toekomst. De symboliek van regen en vernieuwing heeft ertoe geleid dat de naam Aban gewaardeerd wordt vanwege zijn poëtische en spirituele betekenis in de Perzische cultuur.

Varianten van de naam Aban

Door de jaren heen heeft de naam Aban verschillende variaties gekend in verschillende regio's en culturen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn Abán, Aben of zelfs Abánso.

In de Arabische cultuur staat de naam Aban bekend om de betekenis van 'helder' of 'open'. Deze alternatieve interpretatie heeft ertoe geleid dat de naam niet alleen gewaardeerd wordt vanwege zijn verbinding met de natuur, maar ook vanwege zijn associatie met helderheid en transparantie.

In de Perzische cultuur heeft de naam Aban een bredere betekenis die verder gaat dan alleen maar regen. Het wordt geassocieerd met vruchtbaarheid en vernieuwing en wordt beschouwd als een naam die welvaart en groei brengt. Deze verscheidenheid aan betekenissen heeft door de eeuwen heen bijgedragen aan de populariteit en duurzaamheid van de naam.

De betekenis van Aban als naam

De betekenis van Aban als naam is diep symbolisch en poëtisch. Het wordt geassocieerd met natuur, vruchtbaarheid en vernieuwing, waardoor het een naam is vol positiviteit en hoop voor de toekomst.

In de Perzische cultuur wordt de naam Aban gezien als een brenger van zegeningen en voorspoed. Van degenen die deze naam dragen, wordt aangenomen dat ze een speciale band hebben met de natuur en het vermogen hebben om te vernieuwen en te regenereren. Deze perceptie van de naam heeft bijgedragen aan de populariteit en het voortdurende gebruik ervan in de Iraanse cultuur en daarbuiten.

De naam Aban vandaag

Tegenwoordig blijft de naam Aban populair in Perzische en Arabische gemeenschappen, evenals in andere culturen die de poëtische en spirituele betekenis ervan waarderen. Met de toenemende belangstelling voor de Perzische en Arabische cultuur over de hele wereld krijgt de naam Aban erkenning en acceptatie in nieuwe regio’s.

De naam Aban is ook populair geworden onder mensen die op zoek zijn naar unieke en betekenisvolle namen voor hun kinderen. De verbinding met de natuur en de betekenis van vruchtbaarheid en vernieuwing maken het een aantrekkelijke keuze voor ouders die een naam met een diepe culturele achtergrond willen.

Samenvattend heeft de naam Aban een rijke betekenis en een lange geschiedenis die teruggaat tot het oude Perzië. De verbinding met de natuur, vruchtbaarheid en vernieuwing maakt het tot een naam vol positiviteit en hoop voor de toekomst. Of het nu in de Perzische, Arabische cultuur of daarbuiten is, de naam Aban wordt nog steeds gewaardeerd en gebruikt vanwege zijn poëtische en spirituele betekenis.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abran. De naam Abran is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abran, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abran een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abran is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abran een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abran hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abran, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abran komt vaker voor in deze landen: Ivoorkust, Benin, Verenigde Staten, Mexico en Indonesië. De significante aanwezigheid van Abran in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Samengevat is Abran een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Ivoorkust, Benin, Verenigde Staten, Mexico en Indonesië de landen zijn met het grootste aantal Abran. Abran begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abran in de wereld

De naam Abran heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abran een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abran heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abran de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abran is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abran ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abran

Als je de naam Abran overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abran noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abran populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abran de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abran op de kaart

 1. Ivoorkust Ivoorkust (11188)
 2. Benin Benin (1345)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (872)
 4. Mexico Mexico (688)
 5. Indonesië Indonesië (563)
 6. Peru Peru (280)
 7. India India (219)
 8. Bolivia Bolivia (165)
 9. Argentinië Argentinië (128)
 10. Pakistan Pakistan (117)
 11. Colombia Colombia (88)
 12. Venezuela Venezuela (68)
 13. Panama Panama (63)
 14. Honduras Honduras (37)
 15. Nicaragua Nicaragua (36)
 16. Brazilië Brazilië (35)
 17. Ecuador Ecuador (26)
 18. Spanje Spanje (25)
 19. Afghanistan Afghanistan (21)
 20. Filipijnen Filipijnen (13)
 21. Paraguay Paraguay (8)
 22. Uruguay Uruguay (8)
 23. Israël Israël (8)
 24. Marshalleilanden Marshalleilanden (7)
 25. Maleisië Maleisië (6)
 26. Chili Chili (6)
 27. Taiwan Taiwan (6)
 28. Iran Iran (5)
 29. El Salvador El Salvador (4)
 30. Niger Niger (2)
 31. Belize Belize (2)
 32. Oeganda Oeganda (2)
 33. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 34. Koeweit Koeweit (1)
 35. Libanon Libanon (1)
 36. Liberia Liberia (1)
 37. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (1)
 38. Nigeria Nigeria (1)
 39. Bangladesh Bangladesh (1)
 40. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 41. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (1)
 42. Rusland Rusland (1)
 43. China China (1)
 44. Thailand Thailand (1)
 45. Costa Rica Costa Rica (1)
 46. Denemarken Denemarken (1)
 47. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 48. Frankrijk Frankrijk (1)
 49. Hongarije Hongarije (1)
 50. Ierland Ierland (1)
 51. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abran veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abran is, je een familielid hebt met de naam Abran, je overweegt een personage in je roman Abran te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.