Abramo

Oorsprong van de naam "Abramo"

De naam "Abramo" is van Hebreeuwse oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Deze naam is door de eeuwen heen gedragen door invloedrijke mensen en heeft een diepe betekenis die hem uniek maakt.

Betekenis van 'Abramo'

De betekenis van de naam "Abramo" is "vader van menigten" in het Hebreeuws. Deze naam is van groot belang in de joods-christelijke traditie en heeft een connotatie van leiderschap en grootsheid.

De naam "Abramo" komt uit het oud-Hebreeuws en is nauw verwant aan de bijbelse figuur Abraham, die wordt beschouwd als de grondlegger van het Joodse volk. Zijn verhaal en nalatenschap zijn een bron van inspiratie geweest voor miljoenen mensen over de hele wereld en zijn naam heeft een krachtige betekenis.

Geschiedenis van de naam "Abramo"

De naam "Abramo" heeft zijn wortels in het oude Mesopotamië, waar Abraham, de bijbelse patriarch, werd geboren en een groot deel van zijn leven woonde. De geschiedenis ervan is vastgelegd in het Oude Testament van de Bijbel, evenals in de Koran, wat het belang en de populariteit van deze naam in verschillende religieuze tradities aantoont.

Abraham stond bekend om zijn onwrikbare geloof in God en zijn rol als leider van zijn volk. Zijn verhaal van opoffering en toewijding is van generatie op generatie doorgegeven en zijn naam is nog steeds een symbool van kracht en vastberadenheid.

Varianten van de naam "Abramo"

De naam "Abramo" kent verschillende varianten in verschillende talen en culturen. In het Italiaans is de mannelijke vorm van deze naam bijvoorbeeld 'Abramo', terwijl deze in het Spaans kan worden gevonden als 'Abraham'.

Deze variaties op de naam "Abramo" weerspiegelen de taalkundige en culturele diversiteit waarin deze door de geschiedenis heen is overgenomen. Ondanks verschillen in uitspraak en spelling blijft de betekenis en het belang van de naam "Abramo" in al zijn vormen sterk.

Beroemde mensen met de naam "Abramo"

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende beroemde mensen geweest die de naam "Abramo" hebben gedragen en een belangrijke stempel op de wereld hebben gedrukt. Een van de bekendste is de Italiaanse filosoof Abramo Ortelio, wiens bijdragen aan de geografie en cartografie van fundamenteel belang waren voor de ontwikkeling van deze disciplines.

Een andere opmerkelijke figuur is de Russische componist en pianist Abram Chasins, wiens muzikale talent ervoor zorgde dat hij internationale bekendheid verwierf. Deze voorbeelden demonstreren de veelzijdigheid van de naam "Abramo" en zijn vermogen om gedragen te worden door prominente personen in verschillende vakgebieden.

Populariteit van de naam "Abramo"

De naam "Abramo" is door de jaren heen gematigd populair gebleven, vooral in landen met Joodse culturele invloed. Het gebruik ervan is in sommige regio's echter afgenomen als gevolg van de voorkeur voor modernere en populaire namen.

Desondanks maken de betekenis en de geschiedenis achter de naam "Abramo" het een aantrekkelijke keuze voor degenen die waarde hechten aan traditie en cultureel erfgoed. De connectie met de figuur van Abraham maakt het tot een zeer betekenisvolle naam voor veel mensen over de hele wereld.

Conclusie

Concluderend: de naam "Abramo" is een juweel uit de oudheid dat een krachtige betekenis en een geschiedenis rijk aan traditie met zich meebrengt. De oorsprong ervan in het oud-Hebreeuws en de associatie met de bijbelse figuur Abraham maken het vandaag de dag tot een tijdloze en relevante naam.

Vanaf zijn wortels in het oude Mesopotamië tot zijn aanwezigheid in de moderne cultuur, is de naam "Abramo" door de eeuwen heen blijven bestaan, wat het blijvende belang ervan aantoont. Door de betekenis van 'vader van de menigte' vertegenwoordigt deze naam de kracht, het geloof en het leiderschap die door de geschiedenis heen met Abraham in verband zijn gebracht.

Met zijn diepgewortelde betekenis en connectie met invloedrijke figuren op verschillende gebieden blijft de naam 'Abramo' een belangrijke keuze voor degenen die hun culturele en religieuze erfgoed willen eren. De populariteit is op sommige plaatsen misschien afgenomen, maar het mondiale belang en de relevantie ervan blijven onmiskenbaar. De naam "Abramo" is echt een naam voor de eeuwigheid.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abramo. De naam Abramo is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abramo, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abramo een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abramo is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abramo een unisex naam kan zijn.

De naam Abramo komt vaker voor in deze landen: Italië, Brazilië, Oeganda, Verenigde Staten en Argentinië. De significante aanwezigheid van Abramo in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abramo is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abramo in de wereld

De naam Abramo heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abramo een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abramo heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abramo de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abramo is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abramo ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abramo

Als je de naam Abramo overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abramo noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abramo populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abramo de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abramo op de kaart

 1. Italië Italië (1900)
 2. Brazilië Brazilië (390)
 3. Oeganda Oeganda (63)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (45)
 5. Argentinië Argentinië (32)
 6. Zwitserland Zwitserland (30)
 7. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (25)
 8. Canada Canada (24)
 9. Frankrijk Frankrijk (17)
 10. België België (16)
 11. Australië Australië (9)
 12. Engeland Engeland (8)
 13. Duitsland Duitsland (6)
 14. Venezuela Venezuela (5)
 15. Israël Israël (5)
 16. San Marino San Marino (4)
 17. Rusland Rusland (2)
 18. Zweden Zweden (2)
 19. Turkije Turkije (2)
 20. Chili Chili (2)
 21. Nigeria Nigeria (1)
 22. Nederland Nederland (1)
 23. Noorwegen Noorwegen (1)
 24. Panama Panama (1)
 25. Pakistan Pakistan (1)
 26. Albanië Albanië (1)
 27. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 28. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 29. Cyprus Cyprus (1)
 30. Egypte Egypte (1)
 31. Spanje Spanje (1)
 32. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 33. Georgië Georgië (1)
 34. Iran Iran (1)
 35. Kenia Kenia (1)
 36. Kazachstan Kazachstan (1)
 37. Lesotho Lesotho (1)
 38. Litouwen Litouwen (1)
 39. Luxemburg Luxemburg (1)
 40. Marokko Marokko (1)
 41. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abramo veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abramo is, je een familielid hebt met de naam Abramo, je overweegt een personage in je roman Abramo te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.