Abrahan

Herkomst van de naam Abraham

De naam Abraham heeft een Hebreeuwse oorsprong, afgeleid van de oude bijbelse naam Abraham. In de Bijbel staat Abraham bekend als de vader van het Joodse volk, een groot spiritueel leider en een man van geloof. De naam Abraham heeft zijn populariteit door de jaren heen behouden en heeft zich verspreid naar verschillende culturen en regio's van de wereld.

Betekenis van de naam Abraham

De betekenis van de naam Abraham is "vader van menigten" of "vader van vele naties." Deze betekenis is afgeleid van de Hebreeuwse interpretatie van de oorspronkelijke naam, gevonden in de Bijbel. Abraham was een leider die zijn volk met wijsheid en vastberadenheid leidde, en zijn naam weerspiegelt zijn belang als vaderlijke en spirituele figuur voor zijn gemeenschap.

De naam Abraham kan ook worden geïnterpreteerd als 'vader van het geloof', aangezien Abraham bekend staat om zijn diepe band met God en zijn vaste geloof in zijn leringen. Deze betekenis is een weergave van de toewijding en het vertrouwen in God die in de oudheid met de naam werden geassocieerd.

Variaties op de naam Abraham

Net als veel oude namen heeft Abraham in de loop der jaren verschillende aanpassingen en variaties ondergaan, omdat hij naar verschillende culturen en talen is gereisd. Enkele van de meest voorkomende varianten van de naam zijn Abraham, Abram, Ibrahim en Avraham. Elk van deze variaties heeft dezelfde spirituele en vaderlijke betekenis als de oorspronkelijke naam.

In sommige delen van de wereld is de naam Abraham aangepast aan specifieke talen, wat resulteert in regionale verschillen. In Spanje kan de naam bijvoorbeeld verschijnen als 'Abrahán' of 'Abraham'. Deze variaties veranderen de fundamentele betekenis van de naam niet, maar weerspiegelen de culturele en taalkundige invloed op de evolutie ervan.

Gebruik en populariteit van de naam Abraham

Door de geschiedenis heen heeft de naam Abraham zijn populariteit behouden in veel culturen en regio's van de wereld. In de joodse traditie wordt de naam zeer gewaardeerd vanwege zijn connectie met de oorspronkelijke spirituele leider, en blijft hij tegenwoordig een populaire keuze voor jongensnamen in joodse gemeenschappen.

In de christelijke wereld is de naam Abraham net zo belangrijk, omdat hij wordt beschouwd als een heilige en een sleutelfiguur in de geschiedenis van het geloof. De naam Abraham is door veel christelijke ouders aangenomen als eerbetoon aan deze belangrijke figuur en zijn spirituele erfenis.

In Arabischsprekende landen is de variatie van de naam, Ibrahim, zeer gebruikelijk en wordt deze in de islamitische cultuur beschouwd als een nobele en gerespecteerde naam. Ibrahim is de naam van een belangrijke profeet in de islam en is een populaire naam in moslimgemeenschappen over de hele wereld.

In Latijns-Amerika heeft de naam Abraham aan populariteit gewonnen in Spaanstalige gemeenschappen, waar de bijbelse betekenis en het unieke geluid ervan worden gewaardeerd. Variaties op de naam, zoals 'Abraham' of 'Abrahán', komen in veel Spaanstalige landen veel voor en worden gebruikt als een onderscheidende en betekenisvolle naam voor jongens.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Abraham

Door de geschiedenis heen zijn er veel beroemde figuren geweest met de naam Abraham, die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de samenleving en cultuur. Een van de bekendste persoonlijkheden met deze naam is Abraham Lincoln, de 16e president van de Verenigde Staten. Lincoln wordt herinnerd vanwege zijn leiderschap tijdens de burgeroorlog en zijn strijd voor de afschaffing van de slavernij, en zijn naam blijft een symbool van moed en verzet.

Een andere belangrijke historische figuur met de naam Abraham was Abraham Maslow, een psycholoog en persoonlijkheidstheoreticus die bekend staat om zijn hiërarchie van behoeftentheorie. Maslow wordt herinnerd vanwege zijn bijdrage op het gebied van de psychologie en zijn blijvende invloed op het begrip van menselijke motivatie.

Hedendaagse beroemdheden met de naam Abraham

Tegenwoordig blijft de naam Abraham relevant in de populaire cultuur, waarbij verschillende hedendaagse beroemdheden deze naam dragen. Zanger en songwriter Abraham Mateo is een prominent figuur in de internationale muziekscene, bekend om zijn talent en charisma. Mateo heeft de naam Abrahan door zijn succesvolle artistieke carrière naar nieuwe hoogten van bekendheid en erkenning gebracht.

Een andere hedendaagse beroemdheid met de naam Abraham is Abraham Benrubi, een acteur die bekend staat om zijn rol in de televisieserie 'ER'. Benrubi heeft de veelzijdigheid en het talent getoond die geassocieerd worden met de naam Abraham, en heeft bijgedragen aan de erfenis van deze naam in de entertainmentindustrie.

Conclusies over de naam Abraham

De naam Abraham heeft zijn belang behoudendoor de geschiedenis heen, als symbool van leiderschap, geloof en wijsheid. De bijbelse betekenis en connectie met invloedrijke historische figuren hebben bijgedragen aan de blijvende populariteit ervan in culturen over de hele wereld. Of het nu in zijn oorspronkelijke vorm is als Abraham, of in zijn taalkundige variaties als Ibrahim of Abram, de naam Abraham blijft een betekenisvolle en krachtige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met spirituele en vaderlijke weerklank.

De aanwezigheid van de naam Abraham op historische figuren, beroemde persoonlijkheden en hedendaagse beroemdheden illustreert de blijvende impact ervan op cultuur en samenleving, en de voortdurende relevantie ervan als een onderscheidende en krachtige naam. Terwijl de naam door nieuwe generaties ouders en kinderen over de hele wereld wordt overgenomen, blijft de erfenis ervan als naam met een diepe en transcendente betekenis stevig in het collectieve bewustzijn verankerd.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abrahan. De naam Abrahan is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abrahan, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abrahan een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abrahan hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abrahan, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abrahan komt vaker voor in deze landen: Venezuela, Colombia, Peru, Mexico en Bolivia. De significante aanwezigheid van Abrahan in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abrahan is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abrahan in de wereld

De naam Abrahan heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abrahan een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abrahan heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abrahan de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abrahan is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abrahan ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abrahan

Als je de naam Abrahan overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abrahan noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abrahan populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abrahan de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abrahan op de kaart

 1. Venezuela Venezuela (8034)
 2. Colombia Colombia (6110)
 3. Peru Peru (4471)
 4. Mexico Mexico (4316)
 5. Bolivia Bolivia (2972)
 6. Ecuador Ecuador (2268)
 7. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (2249)
 8. Paraguay Paraguay (1993)
 9. Spanje Spanje (1940)
 10. Honduras Honduras (1750)
 11. Argentinië Argentinië (1353)
 12. Guatemala Guatemala (1092)
 13. Liberia Liberia (721)
 14. Cuba Cuba (657)
 15. El Salvador El Salvador (493)
 16. Nicaragua Nicaragua (408)
 17. Verenigde Staten Verenigde Staten (375)
 18. Panama Panama (306)
 19. Nigeria Nigeria (267)
 20. Brazilië Brazilië (180)
 21. Chili Chili (154)
 22. Filipijnen Filipijnen (93)
 23. Costa Rica Costa Rica (77)
 24. India India (76)
 25. Indonesië Indonesië (50)
 26. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (21)
 27. Taiwan Taiwan (17)
 28. Uruguay Uruguay (12)
 29. Ivoorkust Ivoorkust (9)
 30. Maleisië Maleisië (5)
 31. Kameroen Kameroen (5)
 32. Engeland Engeland (5)
 33. Zambia Zambia (4)
 34. Benin Benin (3)
 35. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (3)
 36. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (3)
 37. Italië Italië (2)
 38. Kenia Kenia (2)
 39. Canada Canada (2)
 40. Puerto Rico Puerto Rico (2)
 41. Zweden Zweden (2)
 42. Thailand Thailand (2)
 43. Japan Japan (1)
 44. Koeweit Koeweit (1)
 45. Afghanistan Afghanistan (1)
 46. Marokko Marokko (1)
 47. Nederland Nederland (1)
 48. Noorwegen Noorwegen (1)
 49. Zwitserland Zwitserland (1)
 50. Nepal Nepal (1)
 51. Rusland Rusland (1)
 52. Ethiopië Ethiopië (1)
 53. Frankrijk Frankrijk (1)
 54. Schotland Schotland (1)
 55. Guyana Guyana (1)
 56. Jemen Jemen (1)
 57. Haïti Haïti (1)
 58. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 59. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abrahan veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abrahan is, je een familielid hebt met de naam Abrahan, je overweegt een personage in je roman Abrahan te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.