Abilia

De oorsprong van de naam 'Abilia'

De naam 'Abilia' is een van die ongewone namen die de interesse van velen heeft gewekt vanwege zijn prachtige klank en zijn mysterieuze oorsprong. In dit artikel duiken we in de geschiedenis en betekenis achter deze naam, waarbij we de etymologische wortels en culturele symboliek onderzoeken.

De etymologische oorsprong van 'Abilia'

De naam 'Abilia' heeft zijn wortels in een oude vorm van de Aramese taal, een Semitische taal die werd gesproken in Mesopotamië en andere regio's van het Midden-Oosten. In het Aramees komt de naam 'Abilia' voort uit het woord "abīl", wat "klaagzang" of "zucht" betekent. Deze emotionele connotatie suggereert een gevoel van melancholie of verdriet dat met de naam gepaard gaat.

In sommige taalkundige kringen wordt aangenomen dat 'Abilia' ook invloeden kan hebben uit de Hebreeuwse taal, waar 'avila' 'klaagzang' of 'rouw' betekent in een connotatie die lijkt op die van het Aramees. Dit suggereert dat de naam 'Abilia' een diepe culturele en religieuze achtergrond kan hebben, geassocieerd met Hebreeuwse tradities en gebruiken van rouw en verdriet.

Het is interessant om op te merken dat, ondanks zijn wortels in verdriet en melancholie, de naam 'Abilia' in sommige culturen ook geassocieerd wordt met hoop en kracht. In die zin kan de naam ambivalent worden geïnterpreteerd, wat de complexiteit van menselijke emoties laat zien en de verschillende manieren waarop taal deze complexiteit kan vatten.

De culturele betekenis van 'Abilia'

In de culturele context wordt de naam 'Abilia' geassocieerd met historische en literaire figuren die deugden belichamen zoals vastberadenheid, vasthoudendheid en geloof. In sommige religieuze tradities wordt de naam 'Abilia' geassocieerd met een vrouwelijke figuur van kracht en uithoudingsvermogen, een symbool van het vermogen om tegenslagen te overwinnen en te volharden in moeilijke tijden.

In de literatuur en mythologie wordt de naam 'Abilia' gebruikt voor vrouwelijke personages die innerlijke schoonheid en spirituele kracht vertegenwoordigen. Deze personages worden vaak afgeschilderd als wijze en meelevende vrouwen, die in staat zijn anderen troost en hoop te bieden in tijden van crisis en wanhoop.

In sommige culturen wordt de naam 'Abilia' ook geassocieerd met een gevoel van verbondenheid met de natuur en de spirituele wereld. Deze meer holistische benadering van de naam suggereert een verbinding met kosmische energieën en harmonie met de natuurlijke omgeving, en weerspiegelt een dieper begrip van de onderlinge verbondenheid van alle dingen in het universum.

Varianten en derivaten van 'Abilia'

In verschillende delen van de wereld kan de naam 'Abilia' in verschillende vormen en varianten voorkomen, elk met zijn eigen culturele en symbolische connotaties. Sommige van deze varianten omvatten 'Abila', 'Abiliya' of 'Avilia', elk met zijn eigen fonetische en orthografische bijzonderheden.

In sommige culturen kan de naam 'Abilio' worden vermannelijkt in vormen als 'Abilio' of 'Avilio', waarbij de etymologische essentie behouden blijft maar zich wordt aangepast aan de genderconventies van elke samenleving. Dit aanpassingsvermogen van de naam weerspiegelt de culturele rijkdom en het vermogen om in tijd en ruimte te evolueren.

Deze varianten van de naam kunnen ook enigszins verschillende betekenissen en symboliek aannemen, afhankelijk van de culturele en religieuze interpretatie van elke gemeenschap. Deze taalkundige en culturele diversiteit toont de universaliteit van de naam 'Abilia' en zijn vermogen om te resoneren in verschillende contexten en tradities.

De erfenis van de naam 'Abilia'

Door de geschiedenis heen heeft de naam 'Abilia' een onuitwisbare stempel gedrukt op cultuur en literatuur, en dient als herinnering aan complexe menselijke emoties en innerlijke kracht. Via iconische personages en historische figuren heeft de naam zijn erfenis als symbool van hoop, veerkracht en mededogen bestendigd.

Tegenwoordig blijft de naam 'Abilia' een populaire keuze voor wie op zoek is naar een naam die een gevoel van diepe emotionaliteit en betekenis oproept. De rijke taalkundige en symbolische geschiedenis heeft het tot een aantrekkelijke keuze gemaakt voor ouders die waarden van kracht, spirituele schoonheid en verbinding met de natuur willen overbrengen via de naam van hun kinderen.

Kortom, de naam 'Abilia' is veel meer dan een simpele combinatie van letters en geluiden, het is een uitdrukking van de complexiteit van de menselijke ervaring en een herinnering aan het vermogen van de mensheid om zelfs op de donkerste momenten hoop en betekenis te vinden .U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abilia. De naam Abilia is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abilia, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abilia een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abilia is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abilia een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Brazilië, Peru, Spanje, Venezuela en Honduras de landen zijn met het grootste aantal Abilia. Abilia begint met de letter A en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abilia in de wereld

De naam Abilia heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abilia een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abilia heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abilia de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abilia is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abilia ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abilia

Als je de naam Abilia overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abilia noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abilia populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abilia de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abilia op de kaart

 1. Brazilië Brazilië (1116)
 2. Peru Peru (852)
 3. Spanje Spanje (351)
 4. Venezuela Venezuela (319)
 5. Honduras Honduras (167)
 6. Mexico Mexico (93)
 7. Indonesië Indonesië (79)
 8. El Salvador El Salvador (58)
 9. Verenigde Staten Verenigde Staten (58)
 10. Colombia Colombia (44)
 11. Panama Panama (43)
 12. Portugal Portugal (28)
 13. Argentinië Argentinië (23)
 14. Costa Rica Costa Rica (15)
 15. Cuba Cuba (13)
 16. Filipijnen Filipijnen (10)
 17. Paraguay Paraguay (10)
 18. Guatemala Guatemala (6)
 19. India India (6)
 20. Nicaragua Nicaragua (5)
 21. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (4)
 22. Chili Chili (3)
 23. Bolivia Bolivia (2)
 24. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (1)
 25. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 26. Angola Angola (1)
 27. Oeganda Oeganda (1)
 28. Uruguay Uruguay (1)
 29. Belize Belize (1)
 30. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 31. Zwitserland Zwitserland (1)
 32. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 33. Duitsland Duitsland (1)
 34. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 35. Ecuador Ecuador (1)
 36. Frankrijk Frankrijk (1)
 37. Kazachstan Kazachstan (1)
 38. Maleisië Maleisië (1)
 39. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abilia veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abilia is, je een familielid hebt met de naam Abilia, je overweegt een personage in je roman Abilia te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.