Abelino

De naam Abelino is een van die namen met een bijzondere charme. De oorsprong en betekenis ervan dateren uit de oudheid en zijn vol geschiedenis en symboliek. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Abelino diepgaand onderzoeken, evenals de populariteit en het gebruik ervan vandaag de dag.

Herkomst van de naam Abelino

De naam Abelino heeft zijn wortels in het oud-Hebreeuws, afgeleid van de bijbelse Hebreeuwse naam Abel. Abel staat bekend als de tweede zoon van Adam en Eva in de Bijbel, en stond bekend om zijn verhaal waarin hij door zijn broer Kaïn werd vermoord in een daad van jaloezie en afgunst. De naam Abelino is een variant van Abel en is door de eeuwen heen in verschillende culturen en landen gebruikt.

Gebruik in verschillende culturen

Abelino wordt in verschillende culturen gebruikt, waaronder de Latijnse, Spaanse, Portugese en Italiaanse cultuur. In elk van deze culturen heeft de naam zijn eigen betekenis en symboliek gekregen, hoewel de Hebreeuwse oorsprong de basis van zijn betekenis blijft.

In de Italiaanse cultuur wordt Abelino geassocieerd met de bijbelse figuur Abel en wordt hij beschouwd als een traditionele en gerespecteerde naam. In de Spaanse en Portugese cultuur wordt Abelino ook gebruikt als een sterke, mannelijke manier om de figuur van Abel in de Bijbel te eren.

Betekenis van de naam Abelino

De betekenis van Abelino is zowel diep als spiritueel. De naam wordt geassocieerd met eigenschappen als vriendelijkheid, vrijgevigheid, mededogen en vrede. Deze eigenschappen zijn gekoppeld aan het verhaal van Abel in de Bijbel, die bekend stond als rechtvaardig en godvruchtig. Hoewel zijn leven voortijdig werd beëindigd, leeft zijn nalatenschap voort onder de naam Abelino.

Symboliek van de naam Abelino

Naast de betekenis heeft de naam Abelino ook een sterke symboliek. Het wordt geassocieerd met kracht en vastberadenheid en symboliseert het vermogen om tegenslagen te overwinnen en het vermogen om te vergeven. Deze symboliek is ontleend aan het bijbelse verhaal van Abel, die ondanks zijn tragische lot nog steeds herinnerd wordt vanwege zijn goedheid en gerechtigheid.

Populariteit en huidig ​​gebruik

Ondanks zijn rijke geschiedenis en symboliek is de naam Abelino tegenwoordig niet zo gebruikelijk als in het verleden. Het wordt echter nog steeds gewaardeerd door degenen die waarde hechten aan de verbinding met geloof, spiritualiteit en bijbelse geschiedenis. Veel mensen die de naam Abelino voor hun kinderen kiezen, doen dit als een manier om traditionele waarden en deugden over te brengen.

Vandaag de dag blijft de naam Abelino een unieke en onderscheidende optie voor wie op zoek is naar een naam met betekenis en diepgang. Hoewel de populariteit ervan misschien niet zo hoog is als die van andere, meer algemene namen, is de aanwezigheid ervan in de moderne samenleving nog steeds aanzienlijk.

Samenvattend heeft de naam Abelino een oorsprong en betekenis die teruggaat tot de bijbelse geschiedenis. Zijn connectie met de figuur van Abel en zijn kwaliteiten van vriendelijkheid en vrede maken hem tot een naam met een rijke symbolische lading. Hoewel de populariteit vandaag de dag misschien is afgenomen, leeft de erfenis voort door degenen die ervoor kiezen deze speciale naam te blijven gebruiken.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abelino. De naam Abelino is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abelino, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abelino een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Abelino komt vaker voor in deze landen: Guatemala, Mexico, Peru, Brazilië en Verenigde Staten. De significante aanwezigheid van Abelino in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Samengevat is Abelino een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Guatemala, Mexico, Peru, Brazilië en Verenigde Staten de landen zijn met het grootste aantal Abelino. Abelino begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abelino in de wereld

De naam Abelino heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abelino een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abelino heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abelino de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abelino is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abelino ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abelino

Als je de naam Abelino overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abelino noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abelino populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abelino de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abelino op de kaart

 1. Guatemala Guatemala (17084)
 2. Mexico Mexico (9790)
 3. Peru Peru (2820)
 4. Brazilië Brazilië (1910)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (1567)
 6. Colombia Colombia (1314)
 7. Argentinië Argentinië (1253)
 8. Honduras Honduras (1253)
 9. Bolivia Bolivia (967)
 10. Panama Panama (871)
 11. Filipijnen Filipijnen (837)
 12. Chili Chili (637)
 13. El Salvador El Salvador (632)
 14. Paraguay Paraguay (585)
 15. Nicaragua Nicaragua (482)
 16. Venezuela Venezuela (286)
 17. Ecuador Ecuador (249)
 18. Costa Rica Costa Rica (185)
 19. Cuba Cuba (149)
 20. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (80)
 21. Belize Belize (68)
 22. Spanje Spanje (29)
 23. Taiwan Taiwan (25)
 24. Uruguay Uruguay (23)
 25. Indonesië Indonesië (13)
 26. Italië Italië (9)
 27. Tanzania Tanzania (6)
 28. Canada Canada (2)
 29. Oeganda Oeganda (2)
 30. Portugal Portugal (1)
 31. Rusland Rusland (1)
 32. Zweden Zweden (1)
 33. Angola Angola (1)
 34. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 35. Thailand Thailand (1)
 36. Zwitserland Zwitserland (1)
 37. Zambia Zambia (1)
 38. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 39. Frankrijk Frankrijk (1)
 40. Engeland Engeland (1)
 41. Israël Israël (1)
 42. India India (1)
 43. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (1)
 44. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abelino veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abelino is, je een familielid hebt met de naam Abelino, je overweegt een personage in je roman Abelino te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.