Abela

De naam Abela is een naam die door verschillende culturen wordt gebruikt en in elk daarvan een verschillende betekenis heeft. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals de populariteit en variaties ervan in verschillende delen van de wereld.

Herkomst van de naam Abela

De oorsprong van de naam Abela is oud en heeft wortels in verschillende culturen en talen. In het Latijn betekent Abela "appel", terwijl Abela in het Hebreeuws kan zijn afgeleid van het woord "abel" dat "adem" of "stoom" betekent. In de Arabische cultuur betekent Abela 'mooi meisje' of 'prijzenswaardige vrouw'. Bovendien kan Abela in sommige Afrikaanse culturen een variant zijn van de naam Abigail, wat 'bron van vreugde' of 'vreugde van de vader' betekent.

Betekenis van de naam Abela

De betekenis van de naam Abela kan variëren afhankelijk van de cultuur van herkomst. In het Latijn wordt de betekenis geassocieerd met de appelvrucht, die in de westerse cultuur verleiding en wijsheid symboliseert. In het Hebreeuws is de betekenis gerelateerd aan adem of damp, wat leven en energie kan symboliseren.

In de Arabische cultuur is de betekenis van de naam Abela gekoppeld aan schoonheid en bewondering. Terwijl in Afrikaanse culturen de naam wordt geassocieerd met vreugde en geluk. Over het geheel genomen kan de naam Abela een positieve connotatie hebben in bijna elke cultuur waarin deze wordt gebruikt, waardoor het een populaire en gewaardeerde naam over de hele wereld is.

Populariteit van de naam Abela

Door de geschiedenis heen is de naam Abela in verschillende delen van de wereld gebruikt en heeft deze in verschillende culturen een bepaald niveau van populariteit behouden. In sommige Europese landen, zoals Italië en Spanje, is Abela een veel voorkomende naam die van generatie op generatie is doorgegeven. In Afrika wordt de naam ook gebruikt en blijft in sommige gemeenschappen populair.

De afgelopen jaren is de naam Abela populair geworden in Noord-Amerika en andere delen van de wereld, omdat culturen zich vermengen en openstaan ​​voor diversiteit. De schoonheid en positieve betekenis van de naam Abela maken het aantrekkelijk voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kinderen.

Variaties op de naam Abela

Net als veel oude namen kent de naam Abela verschillende variaties in verschillende talen en culturen. In het Italiaans wordt de naam geschreven als Abelia, terwijl deze in het Spaans kan variëren tussen Abela en Abelina. In het Arabisch kan de naam worden geschreven als Abella of Abila, en in het Hebreeuws kan deze verschijnen als Abela of Abelah.

Deze varianten van de naam Abela kunnen kleine verschillen in uitspraak of betekenis hebben, maar ze hebben allemaal dezelfde oorsprong en schoonheid. Ongeacht de variatie wordt de naam Abela over de hele wereld erkend en gewaardeerd.

Conclusie

De naam Abela is een oude en belangrijke naam die door de geschiedenis heen door verschillende culturen is gebruikt. Dankzij zijn schoonheid en positiviteit blijft de naam Abela populair en gewaardeerd over de hele wereld. De betekenis kan variëren afhankelijk van de cultuur van herkomst, maar over het algemeen is de naam Abela een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en speciale naam voor hun kinderen.

Ongeacht de variatie van de naam blijft Abela een tijdloze naam die betekenis en schoonheid overbrengt op de drager ervan. Of het nu in het Latijn, Hebreeuws, Arabisch of welke andere taal dan ook is, Abela blijft een unieke en bijzondere naam die culturen en generaties zal blijven overstijgen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abela. De naam Abela is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abela, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abela een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abela is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abela een unisex naam kan zijn.

Abela is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abela in de wereld

De naam Abela heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abela een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abela heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abela de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abela is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abela ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abela

Als je de naam Abela overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abela noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abela populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abela de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abela op de kaart

 1. Tanzania Tanzania (2781)
 2. Israël Israël (1019)
 3. Pakistan Pakistan (402)
 4. India India (359)
 5. Nigeria Nigeria (95)
 6. Zimbabwe Zimbabwe (94)
 7. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (89)
 8. Mexico Mexico (87)
 9. Kameroen Kameroen (75)
 10. Verenigde Staten Verenigde Staten (57)
 11. Peru Peru (56)
 12. Brazilië Brazilië (55)
 13. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (39)
 14. Filipijnen Filipijnen (38)
 15. Ethiopië Ethiopië (25)
 16. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (19)
 17. Indonesië Indonesië (16)
 18. Albanië Albanië (15)
 19. Haïti Haïti (9)
 20. Panama Panama (8)
 21. Georgië Georgië (8)
 22. Oeganda Oeganda (6)
 23. Guatemala Guatemala (6)
 24. Argentinië Argentinië (6)
 25. Frankrijk Frankrijk (5)
 26. Colombia Colombia (4)
 27. Taiwan Taiwan (4)
 28. Italië Italië (3)
 29. België België (3)
 30. Venezuela Venezuela (2)
 31. Zambia Zambia (2)
 32. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 33. Maleisië Maleisië (2)
 34. Nicaragua Nicaragua (2)
 35. Nepal Nepal (2)
 36. Benin Benin (2)
 37. Cook Eilanden Cook Eilanden (2)
 38. Costa Rica Costa Rica (2)
 39. Duitsland Duitsland (2)
 40. Zweden Zweden (2)
 41. El Salvador El Salvador (2)
 42. Zuid-Ossetië Zuid-Ossetië (1)
 43. Honduras Honduras (1)
 44. Kosovo Kosovo (1)
 45. Liberia Liberia (1)
 46. Montenegro Montenegro (1)
 47. Afghanistan Afghanistan (1)
 48. Madagaskar Madagaskar (1)
 49. Armenië Armenië (1)
 50. Australië Australië (1)
 51. Bangladesh Bangladesh (1)
 52. Frans Polynesië Frans Polynesië (1)
 53. Canada Canada (1)
 54. Paraguay Paraguay (1)
 55. Servië Servië (1)
 56. Rusland Rusland (1)
 57. Algerije Algerije (1)
 58. Senegal Senegal (1)
 59. Ecuador Ecuador (1)
 60. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 61. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 62. Engeland Engeland (1)
 63. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abela veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abela is, je een familielid hebt met de naam Abela, je overweegt een personage in je roman Abela te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.