Abeda

De oorsprong en betekenis van de naam "Abeda"

De naam "Abeda" is een vrouwelijke naam die zijn oorsprong vindt in de Arabische taal. Het is een naam die door de geschiedenis heen in verschillende culturen en regio’s is gebruikt en de betekenis ervan is in de loop van de tijd geëvolueerd. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van de naam "Abeda" onderzoeken, evenals de aanwezigheid ervan in verschillende culturen en de symboliek ervan.

Oorsprong van de naam "Abeda"

De naam 'Abeda' heeft zijn wortels in de Arabische taal, waar het 'aanbidder' of 'toegewijde' betekent. Het komt van de Arabische term "abada", wat zich vertaalt als "aanbidden" of "aanbidden". Deze naam wordt al sinds de oudheid in de Arabische cultuur gebruikt en heeft zich ook verspreid naar andere culturen die de Arabische taal delen of culturele invloeden uit die regio hebben.

In de Arabische cultuur wordt de naam "Abeda" geassocieerd met het idee van religieuze toewijding en aanbidding van God. In de islam is de beoefening van aanbidding en toewijding een centraal onderdeel van het geloof, dus de naam ‘Abeda’ heeft een spirituele en religieuze betekenis voor degenen die deze naam dragen.

Betekenis van de naam "Abeda"

De betekenis van de naam "Abeda" is afgeleid van zijn oorsprong in de Arabische taal. Zoals hierboven vermeld, betekent het 'aanbidder' of 'toegewijde', wat het idee weerspiegelt van toewijding en eerbied voor het goddelijke. Deze naam kan worden beschouwd als een uitdrukking van geloof en religieuze toewijding, omdat deze de connotatie van aanbidding en toewijding aan God met zich meebrengt.

Naast de religieuze betekenis kan de naam "Abeda" ook worden geïnterpreteerd als een symbool van vastberadenheid en toewijding. De mensen die deze naam dragen, kunnen worden gezien als toegewijd en volhardend in hun overtuigingen en waarden, en tonen een sterke toewijding aan datgene waarin zij geloven.

Het belang van de naam "Abeda" als uitdrukking van geloof en toewijding blijkt duidelijk uit de culturen waarin deze naam wordt gebruikt. In veel gevallen wordt het als een eer beschouwd om deze naam te dragen en wordt de spirituele en symbolische betekenis ervan gewaardeerd.

De naam "Abeda" in verschillende culturen

Hoewel de naam "Abeda" zijn oorsprong vindt in de Arabische taal, is deze overgenomen door verschillende culturen die zijn beïnvloed door de Arabische cultuur of die taalkundige wortels delen. In verschillende delen van de wereld wordt de naam "Abeda" gebruikt als vrouwelijke naam en blijft de oorspronkelijke betekenis van "aanbidder" of "toegewijde" behouden.

In India bijvoorbeeld is de naam 'Abeda' gebruikelijk onder moslimgemeenschappen en wordt deze beschouwd als een naam van groot spiritueel en religieus belang. In deze cultuur wordt de naam gewaardeerd vanwege de betekenis van toewijding en aanbidding aan God, en wordt hij beschouwd als een naam die de deugden van geloof en vastberadenheid weerspiegelt.

In andere delen van de Arabische wereld, zoals in de landen van het Midden-Oosten, wordt de naam "Abeda" ook gebruikt en blijft de oorspronkelijke betekenis behouden. Het wordt beschouwd als een naam vol spirituele en religieuze betekenis, en wordt gewaardeerd om zijn symboliek van aanbidding en toewijding.

Kortom, de naam "Abeda" vindt zijn oorsprong in de Arabische taal en betekent "aanbidder" of "toegewijde". Deze naam weerspiegelt het idee van religieuze toewijding en aanbidding van God, en heeft een spirituele en symbolische betekenis. Door de geschiedenis heen is de naam "Abeda" overgenomen door verschillende culturen die taalkundige wortels delen met het Arabisch, en wordt gewaardeerd vanwege de betekenis van vastberadenheid en toewijding. In verschillende culturen waarin deze naam wordt gebruikt, wordt het als een eer beschouwd om deze te dragen en wordt het religieuze en spirituele belang ervan gewaardeerd.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abeda. De naam Abeda is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abeda, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abeda een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abeda is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abeda een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abeda hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abeda, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abeda komt vaker voor in deze landen: India, Bangladesh, Tanzania, Zuid-Afrika en Egypte. De significante aanwezigheid van Abeda in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

De naam Abeda in de wereld

De naam Abeda heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abeda een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abeda heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abeda de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abeda is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abeda ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abeda

Als je de naam Abeda overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abeda noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abeda populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abeda de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abeda op de kaart

 1. India India (36408)
 2. Bangladesh Bangladesh (16680)
 3. Tanzania Tanzania (1100)
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (499)
 5. Egypte Egypte (390)
 6. Engeland Engeland (372)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (177)
 8. Pakistan Pakistan (174)
 9. Nigeria Nigeria (91)
 10. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (45)
 11. Ethiopië Ethiopië (36)
 12. Kameroen Kameroen (30)
 13. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (27)
 14. Ivoorkust Ivoorkust (26)
 15. Nepal Nepal (18)
 16. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (17)
 17. Indonesië Indonesië (17)
 18. Qatar Qatar (15)
 19. Zweden Zweden (12)
 20. Venezuela Venezuela (8)
 21. Denemarken Denemarken (6)
 22. Filipijnen Filipijnen (6)
 23. Mexico Mexico (5)
 24. Canada Canada (5)
 25. Guyana Guyana (5)
 26. Mozambique Mozambique (4)
 27. Australië Australië (4)
 28. Swaziland Swaziland (4)
 29. Thailand Thailand (4)
 30. Tunesië Tunesië (4)
 31. Zambia Zambia (3)
 32. Zimbabwe Zimbabwe (3)
 33. Mauritius Mauritius (3)
 34. België België (3)
 35. Noorwegen Noorwegen (3)
 36. Panama Panama (3)
 37. Duitsland Duitsland (3)
 38. Mauritanië Mauritanië (2)
 39. Maleisië Maleisië (2)
 40. Niger Niger (2)
 41. Frankrijk Frankrijk (2)
 42. Schotland Schotland (2)
 43. Wales Wales (2)
 44. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (2)
 45. Iran Iran (2)
 46. Japan Japan (1)
 47. Kenia Kenia (1)
 48. Argentinië Argentinië (1)
 49. Nicaragua Nicaragua (1)
 50. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 51. Nederland Nederland (1)
 52. Brazilië Brazilië (1)
 53. Oman Oman (1)
 54. Peru Peru (1)
 55. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (1)
 56. Finland Finland (1)
 57. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 58. Honduras Honduras (1)
 59. Haïti Haïti (1)
 60. Oeganda Oeganda (1)
 61. Jordanië Jordanië (1)
 62. Jemen Jemen (1)
 63. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abeda veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abeda is, je een familielid hebt met de naam Abeda, je overweegt een personage in je roman Abeda te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.