Abdulmalik

De betekenis en oorsprong van de naam Abdulmalik

De naam Abdulmalik is een naam van Arabische oorsprong die door de geschiedenis heen door veel culturen is gebruikt. In dit artikel zullen we de betekenis en oorsprong van deze naam onderzoeken, evenals het belang ervan in verschillende culturen en religies over de hele wereld.

Herkomst

De naam Abdulmalik heeft zijn wortels in klassiek Arabisch en komt uit de combinatie van twee woorden: "Abd" wat "dienaar" of "aanbidder" betekent en "Al-Malik" wat zich vertaalt als "De Soeverein" of "De koning" ". Daarom is de letterlijke betekenis van Abdulmalik ‘dienaar van Al-Malik’ of ‘aanbidder van de Soeverein’. Deze naam wordt veel gebruikt in Arabische en islamitische landen, maar is ook in andere delen van de wereld aan populariteit gewonnen.

De naam Abdulmalik heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de pre-islamitische tijd op het Arabische schiereiland. Met de komst van de islam werd deze naam een ​​van de meest populaire namen onder moslims, omdat het wordt beschouwd als een naam die Allah, "De Soeverein", eert en de onderwerping en toewijding toont van de persoon die hem draagt. >

Belang in de Arabische cultuur

In de Arabische cultuur wordt de naam Abdulmalik beschouwd als een naam van groot belang en eer. Er wordt aangenomen dat het dragen van deze naam kwaliteiten van leiderschap, adel en religieuze toewijding met zich meebrengt. Bovendien droegen verschillende heersers in de geschiedenis van de Arabische en islamitische kalifaten de naam Abdulmalik, wat ook bijdroeg aan hun prestige en status in de Arabische samenleving.

In de Arabische poëzie en klassieke literatuur wordt de naam Abdulmalik herhaaldelijk genoemd, wat de eerbied en het respect benadrukt dat de Arabische samenleving voor deze naam heeft. Degenen die deze naam dragen, worden beschouwd als voorbestemd voor grote prestaties en het leveren van een belangrijke bijdrage aan de wereld.

Gebruik in andere culturen

Door de geschiedenis heen heeft de naam Abdulmalik zich buiten de Arabische en islamitische landen verspreid en in verschillende culturen en gemeenschappen over de hele wereld gebruikt. Door de mondialisering en migratie is deze naam populair geworden in westerse landen en is het een gebruikelijke keuze geworden voor ouders die op zoek zijn naar een Arabische of moslim-geïnspireerde naam voor hun kinderen.

In de islamitische cultuur wordt de naam Abdulmalik gewaardeerd vanwege zijn religieuze betekenis en zijn connectie met het moslimgeloof. Degenen die deze naam dragen, worden geacht een speciale affiniteit met Allah te hebben en zijn voorbestemd om een ​​vroom en deugdzaam leven te leiden.

Noem varianten

Naast de naam Abdulmalik worden er verschillende varianten gebruikt in verschillende delen van de Arabische en islamitische wereld. Sommige van deze varianten zijn: Abd al-Malik, Abdelmalik, Abdul Malik en Abdul Malek. Deze varianten behouden de oorspronkelijke betekenis van de naam en worden evenzeer gewaardeerd in de gemeenschappen waar ze worden gebruikt.

Het is belangrijk op te merken dat de naam Abdulmalik ook is overgenomen door mensen van verschillende religies en culturen die de betekenis en sterke spirituele weerklank ervan waarderen. In veel gevallen is de naam aangepast om de uitspraak en spelling van verschillende talen weer te geven, wat de breedte en veelzijdigheid ervan als naam aantoont.

Conclusie

Samenvattend heeft de naam Abdulmalik een lange geschiedenis en rijke traditie in de Arabische en islamitische cultuur. De spirituele betekenis en verbinding met Allah maken het tot een naam van groot belang en eer voor degenen die hem dragen. Door de eeuwen heen heeft deze naam de grenzen overschreden en zijn plaats gevonden in de mondiale samenleving, waar hij nog steeds wordt gewaardeerd om zijn schoonheid, betekenis en spirituele weerklank. Van het Arabische schiereiland tot de verste uithoeken van de wereld: Abdulmalik blijft een naam die respect, toewijding en bewondering opwekt.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdulmalik. De naam Abdulmalik is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdulmalik, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdulmalik een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdulmalik is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdulmalik een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdulmalik hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdulmalik, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Abdulmalik is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdulmalik een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Nigeria, Saoedi-Arabië, Ethiopië, Soedan en Kenia de landen zijn met het grootste aantal Abdulmalik. Abdulmalik begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdulmalik in de wereld

De naam Abdulmalik heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdulmalik een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdulmalik heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdulmalik de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdulmalik is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdulmalik ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdulmalik

Als je de naam Abdulmalik overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdulmalik noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdulmalik populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdulmalik de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdulmalik op de kaart

 1. Nigeria Nigeria (47223)
 2. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (3497)
 3. Ethiopië Ethiopië (2659)
 4. Soedan Soedan (2181)
 5. Kenia Kenia (1553)
 6. Filipijnen Filipijnen (939)
 7. Tanzania Tanzania (511)
 8. India India (355)
 9. Egypte Egypte (347)
 10. Pakistan Pakistan (330)
 11. Polen Polen (283)
 12. Rusland Rusland (208)
 13. Oman Oman (174)
 14. Somalië Somalië (160)
 15. Jemen Jemen (144)
 16. Oezbekistan Oezbekistan (136)
 17. Oeganda Oeganda (113)
 18. Verenigde Staten Verenigde Staten (106)
 19. Thailand Thailand (100)
 20. Indonesië Indonesië (91)
 21. Bahrein Bahrein (59)
 22. Engeland Engeland (48)
 23. Irak Irak (39)
 24. Maleisië Maleisië (36)
 25. Canada Canada (34)
 26. Koeweit Koeweit (28)
 27. Kazachstan Kazachstan (26)
 28. Qatar Qatar (26)
 29. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (18)
 30. Zweden Zweden (12)
 31. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (10)
 32. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (9)
 33. Finland Finland (7)
 34. Duitsland Duitsland (5)
 35. IJsland IJsland (5)
 36. Afghanistan Afghanistan (3)
 37. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (3)
 38. Syrië Syrië (3)
 39. Australië Australië (2)
 40. Brazilië Brazilië (2)
 41. China China (2)
 42. Frankrijk Frankrijk (2)
 43. Israël Israël (2)
 44. Italië Italië (1)
 45. Jamaica Jamaica (1)
 46. Jordanië Jordanië (1)
 47. Libanon Libanon (1)
 48. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 49. Liberia Liberia (1)
 50. Lesotho Lesotho (1)
 51. Malawi Malawi (1)
 52. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (1)
 53. België België (1)
 54. Niger Niger (1)
 55. Nederland Nederland (1)
 56. Kameroen Kameroen (1)
 57. Noorwegen Noorwegen (1)
 58. Cuba Cuba (1)
 59. Spanje Spanje (1)
 60. Wales Wales (1)
 61. Ghana Ghana (1)
 62. Oekraïne Oekraïne (1)
 63. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdulmalik veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdulmalik is, je een familielid hebt met de naam Abdulmalik, je overweegt een personage in je roman Abdulmalik te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.