Abdoulie

De naam Abdoulie is van Arabische afkomst en wordt veel gebruikt in landen als Gambia, Senegal en Guinee. Deze naam heeft een groot cultureel en religieus belang, omdat hij nauw verwant is aan de islam, de overheersende religie in veel van de regio's waar deze naam wordt gebruikt.

Herkomst van de naam Abdoulie

De naam Abdoulie is afgeleid van de Arabische naam Abdullah, wat "dienaar van Allah" of "aanbidder van Allah" betekent. In de islam is Abdullah een zeer gerespecteerde naam, omdat deze verwijst naar degenen die zich overgeven aan Allah en Hem met toewijding dienen.

De naam Abdoulie is een variant van Abdullah, en de oorsprong ervan gaat vermoedelijk terug tot de tijd dat de islam zich over het Afrikaanse continent begon te verspreiden. Met de komst van de moslimreligie in de regio namen veel inwoners namen aan die hun geloof en toewijding aan Allah weerspiegelden, en Abdullah werd een van de meest populaire namen.

Betekenis van de naam Abdoulie

De betekenis van de naam Abdoulie is vergelijkbaar met die van Abdullah, aangezien beide verwijzen naar het idee een dienaar of aanbidder van Allah te zijn. In de islamitische context wordt het dragen van de naam Abdoulie als een eer beschouwd en vertegenwoordigt het een verplichting aan het geloof en de toewijding aan God.

Voor degenen die de naam Abdoulie dragen, is deze naam een ​​teken van hun religieuze identiteit en hun bereidheid om Allah te dienen. Bovendien impliceert de betekenis van deze naam ook nederigheid en onderwerping aan de goddelijke wil, fundamentele waarden in de islam. .

Gebruik van de naam Abdoulie

In landen als Gambia, Senegal en Guinee komt de naam Abdoulie veel voor en wordt zowel in het gezin als in de samenleving gebruikt. Voor moslims in deze regio's is het dragen van deze naam een ​​manier om hun culturele en religieuze wortels te eren, en vormt het een link met de islamitische traditie.

De naam Abdoulie kan ook worden gevolgd door een middelste naam, zoals gebruikelijk is in veel Afrikaanse culturen, waardoor een persoonlijk of familiaal element aan de naam kan worden toegevoegd. Deze praktijk weerspiegelt het belang dat in deze samenlevingen aan namen wordt gehecht, omdat ze worden beschouwd als een integraal onderdeel van de individuele identiteit.

Varianten van de naam Abdoulie

Naast Abdoulie zijn er verschillende varianten van deze naam die in verschillende delen van de islamitische wereld worden gebruikt. Sommige van deze varianten zijn onder meer Abdul, Abdel, Abdallah en Abdulahi. Al deze varianten hebben hun verband met de betekenis van "dienaar van Allah" gemeen en weerspiegelen de taalkundige en culturele diversiteit in de islamitische wereld.

Deze varianten van de naam Abdoulie worden gebruikt door individuen van verschillende nationaliteiten en etniciteiten, wat de universaliteit en het belang van de naam in de islamitische context aantoont. Ondanks de verschillen in uitspraak en spelling delen al deze varianten dezelfde betekenis en symboliseren ze dezelfde toewijding aan Allah.

Belang van de naam Abdoulie in de islamitische samenleving

De naam Abdoulie is van groot belang in de islamitische samenleving, omdat deze de onderwerping aan Allah en toewijding aan het geloof symboliseert. In veel moslimgemeenschappen is het dragen van deze naam een ​​bron van trots en vertegenwoordigt het een toewijding aan de principes en leringen van de islam.

Bovendien wordt de naam Abdoulie vaak gebruikt in het dagelijks leven, zowel in formele als informele situaties. In het gezin, op school, op het werk en in de gemeenschap staat deze naam synoniem voor respect en eer, en wordt hij beschouwd als een symbool van de islamitische identiteit.

Op religieus gebied krijgt de naam Abdoulie ook een speciale betekenis, omdat deze wordt geassocieerd met het spirituele leven en de aanbidding van Allah. Degenen die deze naam dragen, worden gezien als modellen van geloof en toewijding, en er wordt verwacht dat ze een voorbeeld zijn Islamitische waarden in hun leven.

De naam Abdoulie vandaag

Ondanks het historische en culturele belang van de naam Abdoulie heeft het gebruik ervan zich buiten de grenzen van de islamitische wereld verspreid en vandaag de dag wordt de naam gewaardeerd en gebruikt door mensen met verschillende religieuze en culturele achtergronden. Dit fenomeen is een weerspiegeling van de mondialisering en de diversiteit die de hedendaagse samenleving kenmerkt.

In veel westerse landen komt de naam Abdoulie steeds vaker voor, omdat veel gezinnen kiezen voor namen die hun multiculturele erfgoed en hun waarden van inclusie en tolerantie weerspiegelen. Voor degenen die deze naam dragen, vertegenwoordigt het een link met hun moslimidentiteit en hun toewijding aan culturele diversiteit.

Samenvattend heeft de naam Abdoulie een diepgewortelde oorsprong in de islamitische traditie en is een symbool van toewijding en onderwerping aan Allah. De betekenis en het belang ervan in deDe islamitische samenleving maakt er een belangrijke en gerespecteerde naam van, zowel in de regio's waar het vandaan komt als in andere delen van de wereld waar het is aangenomen.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdoulie. De naam Abdoulie is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdoulie, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdoulie een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdoulie is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdoulie een unisex naam kan zijn.

Abdoulie is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abdoulie in de wereld

De naam Abdoulie heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdoulie een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdoulie heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdoulie de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdoulie is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdoulie ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdoulie

Als je de naam Abdoulie overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdoulie noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdoulie populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdoulie de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdoulie op de kaart

 1. Gambia Gambia (46442)
 2. Spanje Spanje (231)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (222)
 4. Engeland Engeland (134)
 5. Zweden Zweden (100)
 6. Noorwegen Noorwegen (25)
 7. Angola Angola (9)
 8. Qatar Qatar (8)
 9. Frankrijk Frankrijk (8)
 10. Schotland Schotland (7)
 11. Zwitserland Zwitserland (6)
 12. Duitsland Duitsland (6)
 13. Brazilië Brazilië (5)
 14. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 15. Soedan Soedan (4)
 16. Finland Finland (4)
 17. Koeweit Koeweit (4)
 18. Taiwan Taiwan (3)
 19. Wales Wales (3)
 20. IJsland IJsland (3)
 21. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 22. Australië Australië (2)
 23. Benin Benin (2)
 24. Ierland Ierland (2)
 25. Nigeria Nigeria (2)
 26. Nederland Nederland (1)
 27. Portugal Portugal (1)
 28. Afghanistan Afghanistan (1)
 29. Sierra Leone Sierra Leone (1)
 30. Senegal Senegal (1)
 31. Togo Togo (1)
 32. Oost-Timor Oost-Timor (1)
 33. Canada Canada (1)
 34. Tunesië Tunesië (1)
 35. China China (1)
 36. Jemen Jemen (1)
 37. Ghana Ghana (1)
 38. Guinee Guinee (1)
 39. India India (1)
 40. Kenia Kenia (1)
 41. Libië Libië (1)
 42. Maleisië Maleisië (1)
 43. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdoulie veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdoulie is, je een familielid hebt met de naam Abdoulie, je overweegt een personage in je roman Abdoulie te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.