Abdelkadir

Herkomst van de naam Abdelkadir

De naam Abdelkadir is van Arabische oorsprong en heeft een rijke geschiedenis en betekenis. Het is een naam die veel wordt gebruikt in Noord-Afrikaanse landen zoals Marokko, Algerije en Tunesië, maar ook in andere Arabische regio's. De etymologie van deze naam dateert uit de Arabische cultuur en heeft diepe wortels in de islamitische religie.

Betekenis van de naam Abdelkadir

De naam Abdelkadir bestaat uit twee delen: "Abdel" en "Kadir". "Abdel" is een Arabisch voorvoegsel dat "dienaar van" of "aanbidder van" betekent, terwijl "Kadir" zich in het Arabisch vertaalt naar "krachtig" of "bekwaam". Daarom is de letterlijke betekenis van de naam Abdelkadir ‘dienaar van de Machtige’ of ‘aanbidder van de Machtige’. In de context van de islamitische religie verwijst 'de Machtige' naar God, waardoor de betekenis van de naam Abdelkadir diep religieus en betekenisvol wordt voor degenen die de naam dragen.

De naam Abdelkadir wordt ook als een voornaam beschouwd en wordt vaak aan mannen in moslimfamilies gegeven. Deze naam draagt ​​een spirituele en religieuze connectie met zich mee, aangezien toewijding en aanbidding van God fundamentele aspecten van de islamitische identiteit zijn. Bovendien weerspiegelt de betekenis van de naam Abdelkadir kwaliteiten van kracht, macht en toewijding, die zeer gewaardeerd worden in de Arabische en islamitische cultuur.

Populariteit van de naam Abdelkadir

De naam Abdelkadir is al eeuwenlang populair in Arabische en islamitische gemeenschappen. Het is een naam die van generatie op generatie is doorgegeven, wat de duurzaamheid en relevantie ervan in Arabische samenlevingen aantoont. Ondanks zijn oorsprong en populariteit in de Arabische wereld heeft de naam Abdelkadir zich ook naar andere delen van de wereld verspreid, vooral naar moslimgemeenschappen buiten de Arabische wereld.

Tegenwoordig heeft de naam Abdelkadir aan populariteit gewonnen in westerse landen, zoals Frankrijk, Spanje en Canada, waar er een grote aanwezigheid is van Arabische en islamitische gemeenschappen. Culturele diversiteit en de groeiende invloed van de Arabische cultuur in de geglobaliseerde wereld hebben bijgedragen aan de verspreiding van de naam Abdelkadir in verschillende delen van de wereld.

Varianten van de naam Abdelkadir

De naam Abdelkadir heeft verschillende varianten die in verschillende Arabische en islamitische regio's worden gebruikt. Deze varianten weerspiegelen de verschillende uitspraken en spellingen die in verschillende Arabische landen en dialecten voorkomen. Enkele van de meest voorkomende varianten van de naam Abdelkadir zijn:

Abdul Qadir: Deze variant wordt veel gebruikt in Pakistan en India, waar de naam populair blijft onder moslimgemeenschappen. De variant "Abdul" is een transliteratie van het voorvoegsel "Abdel" en "Qadir" is een alternatieve versie van "Kadir".

Abdul Kader: Deze variant van de naam is populair in Zuidoost-Aziatische landen, zoals Indonesië en Maleisië. De spelling en uitspraak van "Abdel" is gewijzigd in "Abdul" en "Kadir" blijft in deze variant intact.

Deze varianten demonstreren de taalkundige en culturele diversiteit binnen moslimgemeenschappen in verschillende delen van de wereld. Ondanks variaties in spelling en uitspraak blijft de betekenis van de naam Abdelkadir constant, wat een spirituele en religieuze connectie in al zijn vormen overbrengt.

Beroemdheden en historische figuren met de naam Abdelkadir

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke figuren geweest die de naam Abdelkadir droegen. Deze cijfers omvatten politieke leiders, religieuze denkers, kunstenaars en atleten die een belangrijke stempel hebben gedrukt op hun werkterrein. Een van de meest prominente figuren die deze naam droeg was Emir Abdelkader, een Algerijnse leider en nationale held van de 19e eeuw.

Emir Abdelkader: Emir Abdelkader, ook bekend als Abdelkader de Grote, was een Algerijnse religieuze en militaire leider die tijdens de kolonisatie tegen de Franse invasie van Algerije vocht. Abdelkader was een charismatische en visionaire leider die zijn leven wijdde aan de strijd voor de bevrijding van zijn land en de verdediging van de islam. Zijn nalatenschap wordt vereerd in Algerije en elders in de Arabische wereld, waardoor hij een iconisch figuur van nationalisme en verzet is.

Andere historische en hedendaagse figuren met de naam Abdelkadir zijn onder meer politieke leiders in Arabische landen, prominente atleten in internationale competities en kunstenaars die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de Arabische en islamitische cultuur. De aanwezigheid van deze naam op verschillende gebieden toont de duurzaamheid en relevantie ervan in Arabische en islamitische samenlevingen aan.

Conclusie

De naam Abdelkadir is eenlevendige weergave van het rijke culturele en historische erfgoed van de Arabische regio en de blijvende invloed van de islam op verschillende gemeenschappen over de hele wereld. De spirituele en religieuze betekenis ervan, evenals de populariteit ervan zowel in de Arabische wereld als in andere delen van de wereld, maken het tot een naam met een aanzienlijke impact op de Arabische en islamitische identiteit en cultuur. Door zijn geschiedenis, varianten en opmerkelijke figuren die deze naam hebben gedragen, blijft de naam Abdelkadir een symbool van kracht, toewijding en spirituele verbondenheid voor degenen die deze naam dragen.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdelkadir. De naam Abdelkadir is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdelkadir, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdelkadir een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Omdat Abdelkadir een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdelkadir te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

De naam Abdelkadir in de wereld

De naam Abdelkadir heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdelkadir een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdelkadir heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdelkadir de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdelkadir is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdelkadir ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdelkadir

Als je de naam Abdelkadir overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdelkadir noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdelkadir populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdelkadir de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdelkadir op de kaart

 1. Ethiopië Ethiopië (6820)
 2. Algerije Algerije (1446)
 3. Tsjaad Tsjaad (309)
 4. Marokko Marokko (246)
 5. Frankrijk Frankrijk (18)
 6. Engeland Engeland (7)
 7. Zweden Zweden (7)
 8. Mauritanië Mauritanië (6)
 9. Verenigde Staten Verenigde Staten (6)
 10. België België (4)
 11. Libië Libië (4)
 12. Duitsland Duitsland (3)
 13. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 14. Canada Canada (1)
 15. Djibouti Djibouti (1)
 16. Wales Wales (1)
 17. India India (1)
 18. Italië Italië (1)
 19. Nederland Nederland (1)
 20. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 21. Thailand Thailand (1)
 22. Turkije Turkije (1)
 23. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdelkadir veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdelkadir is, je een familielid hebt met de naam Abdelkadir, je overweegt een personage in je roman Abdelkadir te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.