Abdelillah

De oorsprong van de naam 'Abdelillah'

De naam 'Abdelillah' heeft zijn wortels in de Arabische en islamitische cultuur, en de betekenis ervan is nauw verwant aan de islamitische religie. Om de oorsprong en betekenis van deze naam volledig te begrijpen, is het belangrijk om de samenstelling ervan en de traditie erachter te analyseren.

Samenstelling van de naam

De naam 'Abdelillah' is van Arabische oorsprong en bestaat uit twee delen: 'Abdel' en 'illah'. 'Abdel' is een voorvoegsel dat 'dienaar van' of 'aanbidder van' betekent, terwijl 'illah' in de islamitische religie verwijst naar God of Allah. Daarom kan 'Abdelillah' vertaald worden als 'dienaar van Allah' of 'aanbidder van God'.

In de moslimcultuur wordt de naam 'Abdelillah' gezien als een uiting van toewijding en onderwerping aan God. Daarom worden degenen die deze naam dragen meestal gezien als vrome mensen die hun geloof respecteren.

Betekenis en symboliek

De naam 'Abdelillah' draagt ​​een diepe religieuze betekenis en symboliek in de islamitische cultuur met zich mee. Voor degenen die deze naam dragen, vertegenwoordigt de naam een ​​spirituele verbinding met God en een toewijding aan de principes en leringen van de islam.

In de islamitische traditie wordt het geven van een naam aan een kind van groot belang geacht, omdat de naam wordt gezien als een integraal onderdeel van de identiteit van het individu. Daarom wordt de naam 'Abdelillah' gekozen met de bedoeling om het kind vanaf het begin van zijn leven de waarden van geloof en toewijding aan God bij te brengen.

Bovendien kan het gebruik van de naam 'Abdelillah' ook worden geïnterpreteerd als een bevestiging van de soevereiniteit en suprematie van God in het leven van het individu dat de naam draagt. Door deze naam aan te nemen wordt God erkend als het centrum van het bestaan ​​en wordt een houding van onderwerping en overgave aan Zijn wil tot uitdrukking gebracht.

Populariteit en eigentijds gebruik

Ondanks zijn diepe religieuze betekenis heeft de naam 'Abdelillah' zijn populariteit behouden in Arabische en moslimgemeenschappen over de hele wereld. Het wordt vaak aangetroffen onder gezinnen die hun geloof willen eren en hun toewijding aan God willen uiten door middel van de namen van hun kinderen.

In de hedendaagse cultuur worden degenen die de naam 'Abdelillah' dragen gezien als mensen die hun religie respecteren en toegewijd zijn aan hun geloof. De naam draagt ​​een connotatie met zich mee van integriteit, toewijding en loyaliteit aan God, wat de perceptie en verwachtingen kan beïnvloeden die anderen hebben van degenen die de naam dragen.

Samenvattend heeft de naam 'Abdelillah' diepe wortels in de islamitische traditie en het islamitische geloof, en de betekenis en symboliek ervan weerspiegelen het belang van toewijding aan God in de levens van degenen die de naam dragen. Door het gebruik ervan wordt een sterke boodschap van spirituele verbondenheid en religieuze toewijding overgebracht, waardoor het een naam van grote waarde is binnen de Arabische en islamitische cultuur.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdelillah. De naam Abdelillah is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdelillah, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdelillah een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abdelillah hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdelillah, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdelillah komt vaker voor in deze landen: Marokko, Algerije, Spanje, Frankrijk en Verenigde Staten. De significante aanwezigheid van Abdelillah in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abdelillah is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdelillah een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Marokko, Algerije, Spanje, Frankrijk en Verenigde Staten de landen zijn met het grootste aantal Abdelillah. Abdelillah begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdelillah in de wereld

De naam Abdelillah heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdelillah een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdelillah heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdelillah de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdelillah is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdelillah ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdelillah

Als je de naam Abdelillah overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdelillah noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdelillah populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdelillah de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdelillah op de kaart

 1. Marokko Marokko (11137)
 2. Algerije Algerije (946)
 3. Spanje Spanje (210)
 4. Frankrijk Frankrijk (102)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (46)
 6. België België (42)
 7. Canada Canada (14)
 8. Nederland Nederland (11)
 9. Italië Italië (7)
 10. Duitsland Duitsland (5)
 11. Qatar Qatar (5)
 12. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (4)
 13. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 14. Zweden Zweden (4)
 15. Slowakije Slowakije (3)
 16. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 17. Engeland Engeland (2)
 18. Maleisië Maleisië (2)
 19. Noorwegen Noorwegen (2)
 20. Brazilië Brazilië (1)
 21. Zwitserland Zwitserland (1)
 22. Kameroen Kameroen (1)
 23. Finland Finland (1)
 24. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 25. Koeweit Koeweit (1)
 26. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdelillah veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdelillah is, je een familielid hebt met de naam Abdelillah, je overweegt een personage in je roman Abdelillah te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.