Abdallahi

De oorsprong van de naam 'Abdallahi'

De naam 'Abdallahi' is van Arabische oorsprong en heeft een diepe betekenis in de islamitische cultuur. Om de betekenis van deze naam te begrijpen, is het belangrijk om je te verdiepen in de geschiedenis en tradities eromheen.

Herkomst van de naam

De naam 'Abdallahi' is van Arabische oorsprong en is afgeleid van het Arabische woord 'abd', wat 'dienaar' of 'aanbidder' betekent, en 'Allah', wat 'God' betekent. Daarom vertaalt 'Abdallahi' zich letterlijk als 'dienaar van Allah' of 'aanbidder van God'.

In de islamitische cultuur is de naam 'Abdallahi' heel gebruikelijk en wordt beschouwd als een naam met een grote spirituele en religieuze betekenis. Er wordt aangenomen dat degenen die deze naam dragen, voorbestemd zijn om vrome volgelingen van Allah te zijn en een leven van dienstbaarheid en aanbidding voor God te leiden.

Culturele betekenis

De culturele betekenis van de naam 'Abdallahi' is zeer belangrijk in de moslimgemeenschap. Het wordt als een eer beschouwd om deze naam te dragen, omdat het een diepe toewijding aan het islamitische geloof en een spirituele band met Allah impliceert.

In de islamitische cultuur is de naam 'Abdallahi' synoniem met toewijding en dienst aan God, en degenen die deze naam dragen worden gezien als vrome en gerespecteerde mensen in de gemeenschap.

De naam 'Abdallahi' brengt ook een gevoel van verantwoordelijkheid en toewijding aan het geloof met zich mee, aangezien van degenen die de naam dragen wordt verwacht dat ze leven in overeenstemming met de islamitische waarden en leringen.

Noem varianten

Net als veel namen van Arabische oorsprong kent 'Abdallahi' verschillende varianten die in verschillende delen van de islamitische wereld worden gebruikt. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn 'Abdullah', 'Abdallah' en 'Abdallah'.

Elk van deze varianten heeft dezelfde basisbetekenis van 'dienaar van Allah', maar kan verschillen in uitspraak en spelling hebben, afhankelijk van het land of de regio waarin ze worden gebruikt.

Gebruik van de naam 'Abdallahi'

De naam 'Abdallahi' wordt veel gebruikt in de moslimgemeenschap en wordt beschouwd als een manier om Allah te eren door een kind een naam te geven met deze naam.

In veel Arabische en islamitische families is het dragen van de naam 'Abdallahi' een symbool van toewijding en respect voor het geloof en wordt het beschouwd als een naam van groot spiritueel belang.

Bovendien wordt in de Arabische cultuur de naam ‘Abdallahi’ vaak gecombineerd met een middelste naam die verwijst naar een kwaliteit van Allah, zoals ‘Rahman’ (barmhartig) of ‘Rahim’ (medelevend), waardoor de nadruk nog meer wordt gelegd de spirituele connectie van de naam.

Conclusies

Concluderend: de naam 'Abdallahi' heeft een diepgewortelde oorsprong en betekenis in de islamitische cultuur. De betekenis van 'dienaar van Allah' weerspiegelt het belang van toewijding en dienst aan God in het moslimgeloof.

Het dragen van de naam 'Abdallahi' wordt in de moslimgemeenschap als een eer en verantwoordelijkheid beschouwd, omdat het een toewijding aan de islamitische waarden en leringen impliceert.

Samenvattend is de naam 'Abdallahi' een naam van groot spiritueel belang in de Arabische en islamitische cultuur, en blijft een populaire keuze voor gezinnen die hun geloof en traditie in ere willen houden.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdallahi. De naam Abdallahi is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdallahi, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdallahi een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abdallahi hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdallahi, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Abdallahi een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdallahi te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Samengevat is Abdallahi een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Mauritanië, Mali, Somalië, Marokko en Nigeria de landen zijn met het grootste aantal Abdallahi. Abdallahi begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdallahi in de wereld

De naam Abdallahi heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdallahi een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdallahi heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdallahi de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdallahi is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdallahi ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdallahi

Als je de naam Abdallahi overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdallahi noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdallahi populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdallahi de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdallahi op de kaart

 1. Mauritanië Mauritanië (12507)
 2. Mali Mali (221)
 3. Somalië Somalië (199)
 4. Marokko Marokko (164)
 5. Nigeria Nigeria (120)
 6. Senegal Senegal (106)
 7. Niger Niger (40)
 8. Spanje Spanje (18)
 9. Frankrijk Frankrijk (14)
 10. Algerije Algerije (13)
 11. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (12)
 12. Verenigde Staten Verenigde Staten (9)
 13. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (9)
 14. Ivoorkust Ivoorkust (8)
 15. Egypte Egypte (4)
 16. Engeland Engeland (4)
 17. Soedan Soedan (4)
 18. Oeganda Oeganda (3)
 19. Kameroen Kameroen (3)
 20. Kenia Kenia (3)
 21. Zweden Zweden (2)
 22. Tunesië Tunesië (1)
 23. Venezuela Venezuela (1)
 24. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 25. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 26. Canada Canada (1)
 27. China China (1)
 28. Duitsland Duitsland (1)
 29. Djibouti Djibouti (1)
 30. Gambia Gambia (1)
 31. Nederland Nederland (1)
 32. Qatar Qatar (1)
 33. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdallahi veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdallahi is, je een familielid hebt met de naam Abdallahi, je overweegt een personage in je roman Abdallahi te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.